PDF

Jaar in beeld

Maak kennis met onze organisatie en haar highlights in 2022.

Zorg

Magnet bij Reade Magnet bij reade

Magnet bij Reade

Bij Reade is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen. Meer regie over je loopbaan, meer zeggenschap in de organisatie en meer ruimte voor je professionele ontwikkeling. In de video neemt Katja Hoorn, voorzitter Raad van Bestuur, je mee de organisatie in om te laten zien hoe het Magnet concept in de praktijk werkt.

Samen sterk voor een Sterk Reade Reade overleg revalidatie

Samen sterk voor een Sterk Reade

Vanuit de overtuiging dat we de ambities richting 2030 waarmaken als we allemaal vanuit dezelfde waarden werken, startte in 2022 het ontwikkeltraject voor de managers van de divisie revalidatie.

FIT team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk Revalidatie zorg behandelen nah dwarslaesie amputatie reuma

FIT team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk

In 2022 zijn we een pilot gestart met de inzet van flexibel inzetbare therapeuten, oftewel het FIT team. Bestaande uit vooral jonge, net afgestuurde behandelaren. Ze starten als 2e therapeut in groepsbehandelingen en naarmate ze langer in een team werken krijgen ze hun eigen revalidanten om te behandelen. Uiteraard hebben ze dezelfde rechten als behandelaren in een vast team.

Optimalisatie spreekuren binnen reumatologie SJ RE 883 0244 kopie

Optimalisatie spreekuren binnen reumatologie

Hoe houden we de zorg toegankelijk en betaalbaar, voor iedereen? Nederland heeft een hoogontwikkelde gezondheidszorg, maar de kwaliteit en de toegankelijk van onze zorg staan onder druk. De vraag naar zorg neemt toe, onder andere door de vergrijzing. Tegelijkertijd zijn er grenzen aan de beschikbaarheid van zorg, door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Ook zien we dat het aantal mensen met een chronische aandoening de komende jaar toeneemt.

Het beroep van de Physician Assistant Kopie van Kopie van WIS Bord PA

Het beroep van de Physician Assistant

Physician assistants (PA's) zijn al 12,5 jaar actief binnen Reade. Dit beroep wordt nog steeds niet altijd (h)erkend. Hoe is dit beroep verankerd en wat maakt dit zo'n mooie functie? We vroegen het ze!

Stap voorwaarts richting de digitale zorg en het centraal stellen van de cliënt Reade_amputatie-revalidatie-bewegen-met-prothese-1

Stap voorwaarts richting de digitale zorg en het centraal stellen van de cliënt

Het afgelopen jaar is er binnen en buiten Reade hard gewerkt aan het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP5). De focus lag daarbij op de Persoonlijke Gezondheidsomgeving, wat nog volop in ontwikkeling is.

Verwachtingsmanagement binnen behandeltraject NAH SJ RE 883 0282

Verwachtingsmanagement binnen behandeltraject NAH

Per september 2022 is er een nieuw behandelplan NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) geïmplementeerd voor klinische revalidanten van Reade. Er is door veel collega’s binnen de organisatie hard aan dit plan gewerkt; vanuit de behandelaren, verpleging, artsen, ervaringsdeskundigen, planning, medisch secretariaat, ICT, communicatie, adviesbureau en kwaliteit & veiligheid.

Aandacht voor participatie binnen de revalidatie Whats App Image 2022 10 06 at 16 19 09

Aandacht voor participatie binnen de revalidatie

Begin oktober werd er voor revalidanten met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) een zogeheten DOE-dag georganiseerd. Een groep therapeuten vanuit het NAH team vormden een participatiewerkgroep om participatie, na COVID-19, weer meer aandacht te geven binnen de revalidatie.

Close the Gap Alex acceptthegap Emma at Work online 1080 x 1080 px

Close the Gap

Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening op weg naar een zelfstandige toekomst. Samen met een uitgebreid partnernetwerk zorgen zij ervoor dat deze groep een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. Sinds juni vorig jaar is de samenwerking tussen Reade en Emma at Work bestendigd in een officieel partnership. Kinderrevalidatiearts Rachel Zalmijn speelde hierbij een belangrijke rol.

Reade opent unieke loopruimte Loopruimte

Reade opent unieke loopruimte

Lopen is een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Zowel binnen de behandeling als onderzoek. Om dit te professionaliseren en te centraliseren is er bij Reade een nieuwe loopruimte gecreëerd. De loopruimte biedt mogelijkheden voor een optimale looptraining en biedt plaats voor nieuwe technologische ontwikkelingen.

Olympische sporters bij Mega Power Groep Mega power groep

Olympische sporters bij Mega Power Groep

In het kinderteam van Reade draaien we drie keer per jaar de zogeheten Mega Power Groep. Dit is een groep die steeds drie maanden draait en waarbij de kinderen drie keer per week een uur intensief komen trainen. Elke groep heeft een thema waarvoor we hard werken. De afgelopen maanden hebben ze hard getraind om te kijken of ze net zo sterk en snel kunnen worden als een Olympische sporter. En dat zijn ze!!

Handbiketeam Capital wordt 3e bij Handbikebattle! Handbikebattle 2022

Handbiketeam Capital wordt 3e bij Handbikebattle!

Op armkracht de Kaunertaler Gletscher in Tirol beklimmen. Over een lengte van 20 km en met maar liefst 867 meter hoogteverschil: ons team deed het!

Seksuele gezondheid bij Reade Team seksuele gezondheid1

Seksuele gezondheid bij Reade

In 2022 stond het thema ‘Seksuele gezondheid’ bij Reade hoog op de agenda. Zo is het expertiseteam seksuele gezondheid (weer) compleet en krijgt het belangrijke thema vaker en structureler de aandacht die het verdient.

Reade Foundation reikt stimuleringsbeurzen en Grant 2022 uit Lynette Spits

Reade Foundation reikt stimuleringsbeurzen en Grant 2022 uit

Ook afgelopen jaar stelde Reade Foundation stimuleringsbeurzen en een Grant beschikbaar. De stimuleringsbeurzen bieden behandelaren de mogelijkheid expertise op te doen buiten de deuren van Reade. Om geïnspireerd te raken, voor hun eigen ontwikkeling, en om ervaringen te kunnen delen met collega’s waardoor bijvoorbeeld nieuwe behandelmethodes ingevoerd kunnen worden. Daarnaast stelt Reade Foundation ieder jaar een Grant beschikbaar van € 25.000,- met als doel een extra stimulans te geven aan klinisch onderzoek binnen Reade.

Onderwijs

I-LIN: een nieuwe manier van leren en werken 2022 HERO revalidatie werken in de zorg verpleegkundigen

I-LIN: een nieuwe manier van leren en werken

Het Leer- en Innovatie Netwerk (LIN), dat in 2020 bij Reade van start ging, is vorig jaar uitgebreid. Aan het succesvolle project voor verpleegkundestudenten, zijn nu ook de disciplines ergo- en fysiotherapie toegevoegd. LIN is daarmee interdisciplinair geworden en omgedoopt tot I-LIN.

Team Passend Onderwijs Team Passend Onderwijs

Team Passend Onderwijs

Afgelopen jaar werd er vanuit de Parel, een school voor Speciaal Onderwijs in Haarlem waar ook therapeuten en artsen vanuit Reade werkzaam zijn, Team Passend Onderwijs ontwikkeld. Een expertise dienst vanuit de school, om onderwijs zo passend mogelijk te maken voor ieder kind. Merel en Lonneke, ergotherapeuten, maken deel uit van het kernteam.

Onderzoek

Een gezonde toekomst is plantaardig Plantaardig eten

Een gezonde toekomst is plantaardig

"Een gezonde toekomst is plantaardig." Een duidelijke conclusie van het eerste PAN Nederland Congres afgelopen zaterdag. Het was een inspirerende dag waar Reade goed vertegenwoordigd was.

Minder reumaklachten door lage dosis prednisolon (GLORIA studie) 2022-HERO-reumazorg-radiologie-bloedbank-1

Minder reumaklachten door lage dosis prednisolon (GLORIA studie)

Mensen met reumatoïde artritis (RA) kunnen gerust dagelijks een lage dosering prednisolon in aanvulling op de standaard medicatie nemen. “Prednisolon vermindert significant de ziekteactiviteit en de bijwerkingen van het middel vallen erg mee”, aldus reumatoloog en hoogleraar Klinische Epidemiologie Maarten Boers van Amsterdam UMC en Reade.

Publicatie Celine Timmermans, over de potentie van Augmented en Mixed Reality in de revalidatiezorg Augmented reality en mixed reality in de revalidatiezorg

Publicatie Celine Timmermans, over de potentie van Augmented en Mixed Reality in de revalidatiezorg

Interessante publicatie op MT Integraal, platform voor medische technologie, door Celine Timmermans. Over de potentie van Augmented Reality en Mixed Reality in de revalidatiezorg en de toepassingen binnen het behandelprogramma van Reade.

Subsidie voor de Power2Walk studie Liesbeth van vulpen

Subsidie voor de Power2Walk studie

Samen met het Amsterdam UMC, Adelante revalidatie en Maastricht UMC hebben we subsidie gekregen voor de Power2Walk studie van de KNGF en de Hersenstichting. Harm van Ormel, KNGF, kwam de cheque persoonlijk overhandigen waarna hij enthousiast heeft meegetraind met de kinderen van de Mega Power groep. Liesbeth van Vulpen, fysiotherapeut en onderzoeker, ontving de cheque namens Reade.

Laura Boekel wint onderzoeksprijs voor haar covid onderzoek Laura boekel

Laura Boekel wint onderzoeksprijs voor haar covid onderzoek

Trots! Laura Boekel wint de onderzoeksprijs op het Nicolaes Tulp Symposium voor haar covid onderzoek 'Samen Testen Tegen Corona'. Toen duidelijk werd dat COVID-19 een pandemie zou worden, startte Reade binnen no time een nieuw onderzoek. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag of een corona-infectie anders verloopt bij mensen met een reumatische aandoening.

Promoties en publicaties Publicaties promoties

Promoties en publicaties

Met promoveren bedoelen we het verdedigen van het proefschrift voor een commissie. Dit proefschrift heeft de promovendus (diegene die gaat promoveren) geschreven na het doen van een promotieonderzoek. Daarna mag de promovendus zich gepromoveerd noemen en de titel 'doctor' (dr. of PhD) voeren.

Promotie Annelies Blanken Annelies Blanken 2

Promotie Annelies Blanken

Annelies Blanken is 21 december gepromoveerd met haar proefschrift "Arthritis and vascular inflammation made visible".

Promotie Linda Hartman Promotie Linda Hartman

Promotie Linda Hartman

Linda Hartman is 4 oktober gepromoveerd met haar proefschrift Low-dose glucocorticoids as add-on treatment in rheumatoid arthritis: effects, safety, costs, and medication adherence"

Promotie Arjan de Zwart Arjan3

Promotie Arjan de Zwart

Onderzoeker en Fysiotherapeut Arjan de Zwart is 13 september gepromoveerd met zijn proefschrift: "Muscle strength in knee osteoarthritis - a better understanding of muscle strength in patients with knee osteoarthriti".

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?