Whats App Image 2022 10 06 at 16 19 09

Aandacht voor participatie binnen de revalidatie

Begin oktober werd er voor revalidanten met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) een zogeheten DOE-dag georganiseerd. Een groep therapeuten vanuit het NAH team vormden een participatiewerkgroep om participatie, na COVID-19, weer meer aandacht te geven binnen de revalidatie.

Participatie en zelfredzaamheid zijn altijd belangrijke thema's binnen de revalidatie en daarna, voor welke cliënt dan ook. Voor COVID-19 werden er daarom al vaker dagen en zelfs een jaarlijks terugkerende 'werkweek' georganiseerd voor cliënten. Met behulp van Reade Foundation konden deze initiatieven worden gerealiseerd. Door COVID-19 viel alles weg, waarna de participatiewerkgroep werd gevormd om weer stappen te kunnen te zetten in de vorm van het organiseren van uitjes voor cliënten, om te 'oefenen' met zelfredzaamheid en participeren binnen de maatschappij.

"We zijn naar het Amsterdamse Bos geweest, waarbij revalidanten dit voor zichzelf (met wat begeleiding van therapeuten/familie) organiseerden. Wat ga je doen? Hoe ga je daar komen? Hoe regel je het met naar het toilet gaan, wanneer je op pad bent? Vragen waar de revalidanten over na moesten denken, om te werken aan zelfredzaamheid. Een belangrijk onderdeel binnen de revalidatie, om de drempel te verkleinen om zelf dingen te ondernemen en de overgang van klinisch revalideren naar weer thuis zijn te versoepelen." Aldus Lianne de Langen, fysiotherapeut en onderdeel van de participatiewerkgroep.

In totaal waren er 18 revalidanten die met hun naasten en therapeuten genoten van de natuur, de gezelligheid en lekker eten. Lianne "Het was ontzetten fijn om samen te ondernemen. Mooi om te zien hoe revalidanten net een stapje meer zelf durven en kunnen en hiervan leren in een setting die ze thuis ook tegen kunnen komen.

Deze heerlijke dag is mede mogelijk gemaakt door de Reade Foundation.

Meer nieuws

Laura 4

Cum laude promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-28

COVID-19 bij patiënten met immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Foto Laura Boekel

Promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-08

Op woensdag 28 februari promoveert Laura Boekel met haar proefschrift getiteld: 'COVID-19 in patients with immune-mediated inflammatory diseases'. Laura promoveert in het Auditorium van de Vrije Universiteit om 09:45 uur.

Aangepaste telefonische bereikbaarheid Klantenservice

  1. 2024-02-08

We houden de telefoonlijn vanaf 12.00 uur open voor spoedgevallen en verwijzers. Klantenservice is en blijft 's middags beschikbaar via de e-mail. Stuur ons gerust een e-mail.

OC Jet en Jill

Verbeterde communicatie: OC-Kernwoordenkaarten helpt kinderen hun stem te vinden

  1. 2024-02-07

Verschillende logopedisten van het kinderteam maken regelmatig gebruik van Ondersteunende Communicatie, kortweg OC. Dit delen zij graag om ouders en andere zorgverleners te inspireren.

Suzan vernie

Suzan Vernie gestart als Lid Raad van Bestuur Reade

  1. 2024-02-01

Suzan Vernie is op 1 februari 2024 gestart als Lid van de Raad van Bestuur van Reade, waar ze samen met bestuursvoorzitter Katja Hoorn de Raad van Bestuur zal vormen. Petra van Dam nam op 31 januari afscheid als interim bestuurslid.

2022 HERO revalidatie reumazorg overtoom amsterdam

UPDATE: Stroomstoring Overtoom is verholpen

  1. 2024-01-22

De stroomstoring op locatie Overtoom is verholpen.

VIPP

Digitale uitwisseling van cliëntgegevens tussen zorginstellingen is nu mogelijk!

  1. 2024-01-18

Bij Reade hebben we succesvol de derde fase van VIPP 5 afgerond, dat inhoudt dat de digitale uitwisseling van medische gegevens tussen verschillende zorginstellingen nu mogelijk is! Hierdoor zijn gezondheidsgegevens niet meer verspreid over verschillende plekken, maar bewegen ze mee met de verschillende zorginstellingen van de cliënt.

Het gebruik van het medicijn Hydroxychloroquine/Plaquenil bij reuma is veilig

  1. 2024-01-12

Deze week is er bericht geweest in de media over de extreme onveiligheid van het gebruik van Hydroxychloroquine gedurende de Covid pandemie. Deze studie is alleen gerelateerd aan Hydroxychloroquine gebruik bij covid. En gaat niet over het gebruik bij reuma.

Tijdelijk langere wachttijden bij onze klantenservice

  1. 2023-12-01

Momenteel zullen de wachttijden via onze klantenservice, door omstandigheden, langer zijn dan je van ons gewend bent. Zowel via de e-mail als telefonisch.

Toon meer nieuws over aandacht voor participatie binnen de revalidatie Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?