Toestemmingen inzage dossier

Jouw persoonlijke gegevens worden altijd vertrouwelijk en in overeenstemming met de privacywetgeving behandeld. Zonder jouw toestemming delen wij jouw gegevens niet met anderen.

In sommige gevallen kan inzage in jouw dossier jouzelf en anderen goed helpen. Speciaal voor die gevallen vragen wij jou graag om toestemming.
Dat gaat om toegang tot jouw medisch dossier voor:

  • het verbeteren van zorg
  • landelijke kwaliteitsregistraties
  • het screenen voor wetenschappelijk onderzoek
  • het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgverleners*

Jouw keuze vastleggen

Je kunt jouw keuze zelf vastleggen in MijnReade, ons cliëntportaal.

Let op: De keuze die je nu vastlegt kun je ook altijd weer zelf wijzigen in MijnReade.

Het uitwisselen van medische gegevens

De zorg staat niet stil
We zijn continu bezig met verbeteringen en de voorbereidingen daarop.

* Binnenkort kunnen wij externe artsen die jou op dat moment ook behandelen digitaal inzage geven in jouw medische gegevens. Daarvoor vragen wij nu alvast om ons te laten weten of je dat goed vindt.

Waarom is dat belangrijk?
Artsen kunnen dan bijvoorbeeld kijken naar uitslagen van onderzoeken die in een ander ziekenhuis zijn gedaan. Ook bij spoedgevallen, ’s avonds en in het weekend. Het is snel en kan fouten en onnodige onderzoeken voorkomen.

Geef andere zorginstellingen ook toestemming
Voor jouw artsen binnen Reade is het ook belangrijk om jouw medische gegevens bij andere zorginstellingen in te kunnen zien. Dus ben je ergens anders ook onder behandeling? Geef dan ook daar jouw toestemming!

Met wie kan Reade gegevens uitwisselen?
Reade sluit straks aan op het netwerk van de ziekenhuizen in Nederland. Wij kunnen dan uitwisselen met alle ziekenhuizen die op het netwerk zijn aangesloten.

Geef jouw keuze door

Je kunt je toestemming hiervoor zelf vastleggen in MijnReade. Of vul het formulier in en lever het in bij de balie in de hal op de hoofdlocaties. Je dient dan een geldig identiteitsbewijs te tonen.

Veelgestelde vragen over toestemming geven

Alle zorgverleners die je behandelen, houden een digitaal medisch dossier bij over u. Als je naast Reade ook bij andere zorgverleners onder behandeling bent, of in de toekomst komt, kan het belangrijk zijn dat zij jouw gegevens uit ons medisch dossier kunnen lezen en overnemen. Zij kunnen dan bijvoorbeeld rekening houden met uitslagen van onderzoeken, jouw medicatie en jouw behandelingen. Ook ’s avonds, in het weekend en bij spoedgevallen.

Directe inzage is sneller dan informatie opvragen en ontvangen per telefoon, post, e-mail of fax. Het is snel en kan fouten, onnodige herhaling van onderzoeken en eventuele schade aan jouw gezondheid voorkomen.

De overheid en zorginstellingen werken continu aan het mogelijk maken van de digitale inzage en uitwisseling. In de zorg kan elke minuut tellen en kan goede informatie het verschil maken. Dat het om zeer gevoelige informatie en om veel zorginstellingen gaat, maakt het extra complex. Alle zorginstellingen in Nederland zijn hiermee bezig. Nog niet alle zorginstellingen zijn aangesloten.

Voor jouw zorgverleners binnen Reade is het ook belangrijk om jouw medische gegevens te kunnen inzien bij andere zorginstellingen. Dus ben je onder behandeling bij een andere zorginstelling? Geef dan ook daar jouw toestemming.

Reade sluit straks aan op het netwerk van de ziekenhuizen in Nederland. Wij kunnen dan uitwisselen met alle ziekenhuizen die op het netwerk zijn aangesloten.
Als wij jouw gegevens ook beschikbaar kunnen stellen aan nieuwe categorieën zorgaanbieders, zoals de huisartsen, dan vermelden wij dat op deze pagina en op de informatieschermen in de wachtruimtes. Je kan dan opnieuw overwegen of je jouw keuze voor wel/geen toestemming wilt aanpassen.

  • Als jouw arts direct wil weten wat je gezondheidssituatie en behandeling is en welke medicatie jij gebruikt. Dit kan ook ’s avonds, ’s nachts of bij spoed zijn als jouw arts in Reade niet beschikbaar is;
  • Als je jouw arts niet zelf (volledig) kunt informeren over jouw gezondheid en behandelingen;
  • Als jouw arts advies vraagt over jouw gezondheidssituatie of behandelplan aan een collega in of buiten Reade;
  • Als je voor een second opinion naar een ander zorginstelling gaat;
  • Als je wordt doorverwezen naar een ander zorginstelling of in de toekomst wordt behandeld in een ander zorginstelling.

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?