Revalidatie zorg behandelen nah dwarslaesie amputatie reuma

FIT team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk

In 2022 zijn we een pilot gestart met de inzet van flexibel inzetbare therapeuten, oftewel het FIT team. Bestaande uit vooral jonge, net afgestuurde behandelaren. Ze starten als 2e therapeut in groepsbehandelingen en naarmate ze langer in een team werken krijgen ze hun eigen revalidanten om te behandelen. Uiteraard hebben ze dezelfde rechten als behandelaren in een vast team.

Samenstelling FIT team

Het FIT team bestaat momenteel uit 1 manager, 1 vaste flex-planner én 12 FIT medewerkers. Er zijn 3 vormen mogelijk:

 1. Therapeuten die, boven op hun contracturen, extra uren ingezet kunnen worden in andere teams, uiteraard in overleg. Bij deze groep gaat het om inzet op meestal korte, ad hoc gaten in de roosters.
 2. Therapeuten die specifiek aangenomen worden voor het FIT team en die ingezet worden op die teams waar de nood het hoogst is doordat er medewerkers zijn uitgevallen. Bij deze groep gaat het om inzet voor een langere tijdelijke vervanging.
 3. Vaste contractpartijen die op aanvraag therapeuten beschikbaar hebben om bij te springen. Bij deze groep gaat het om inzet voor diagnosegroepen waar specifieke inhoudelijke kennis voor nodig is (bijvoorbeeld dwarslaesie of NAH) óf als de inzet van de therapeuten van het FIT team niet voldoende is.
“Door het flexibel werken krijg ik de kans om Reade van verschillende kanten te zien. Ik doe als beginnend professional veel ervaring op door het werken met verschillende diagnosegroepen. Ik kan zaken die in het ene team goed werken meenemen naar het andere team.”
Ella, maatschappelijk werker in het FIT team

Eerste resultaten

De afgelopen maanden is gebleken dat we met de inzet van dit enthousiaste team flexibeler kunnen inspelen op de behandelbehoefte van onze revalidanten. Met als gevolg kortere wachtlijsten, minder uitval van behandelingen en minder werkdruk voor collega’s.

Tijdens de pilot hebben we geleerd hoe het planningsproces rondom het FIT team snel en efficiënt ingezet kan worden. De aansturing heeft een hybride vorm. Dit betekent dat het FIT team een vaste leidinggevende heeft, maar op de werkvloer leiding ontvangt van de leidinggevende van het team waar de FIT medewerker ingezet wordt.

Volgende stap

Het FIT team is here to stay! De resultaten van de pilot zijn veelbelovend en daarom hebben we een adviesaanvraag ingediend bij de medezeggenschapsorganen om het team op te nemen in onze reguliere bedrijfsvoering.

Meer nieuws

2022 HERO kinder jongeren revalidatie kracht

Jaaroverzicht 2023

 1. 2 jul. 2024

Met trots presenteren wij ons jaaroverzicht 2023. Waar het afgelopen jaar, bij Reade, in beeld wordt gebracht. Zorg, Wetenschap en Onderwijs komen hierin weer mooi samen.

Kinderteam6

Meld je aan voor de NExTpertise netwerkavond

 1. 18 jun. 2024

Ben jij fysio-, ergo- of oefentherapeut en werk jij met kinderen met jeugdreuma, niet-aangeboren hersenletsel en/of DCD? Meld je dan nu aan voor de gratis NExTpertise netwerkavond op dinsdag 25 juni!

Tuin opknappen1

Vrijwilligers knappen tuin Reade Overtoom op!

 1. 18 jun. 2024

Afgelopen donderdag mochten we op de Overtoom een groep vrijwilligers ontvangen die via Stichting Zin Reade had gevonden en de handen uit de mouwen stak onder de noemer van een “zinvol bedrijfsuitje”. En zinvol was het zeker!

Wimhof RM okt2022 3 1024x683

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie

 1. 4 jun. 2024

De eerste pilot met de Wim Hof Methode was veelbelovend. Deelnemers merkten verbetering in longfunctie, stemming, stressgerelateerde klachten en een afname in ongemak als gevolg van spasticiteit. Gezien de resultaten van de pilot is een grotere studie opgezet waarbij ook het effect van blootstelling aan de kou wordt onderzocht. We zoeken nog nieuwe deelnemers.

Voeten lijntekening

E-learning Reumapodotherapie

 1. 4 jun. 2024

Ben je een reumaverpleegkundige en wil je cliënten met voetklachten op een juiste wijze adviseren en doorverwijzen? De Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie (NHPR) heeft in samenwerking met Saxion, Fontys en Reade een e-learning ontwikkeld. Vraag de e-learning hier aan: https://lnkd.in/em4AwjwN

Esaote news eular 2024

ARC vertegenwoordiging op EULAR Congres 2024

 1. 30 mei 2024

Van 12 t/m 15 juni vindt het EULAR Congres plaats in Wenen. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

 1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

 1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

Toon meer nieuws over fit team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?