Revalidatie zorg behandelen nah dwarslaesie amputatie reuma

FIT team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk

In 2022 zijn we een pilot gestart met de inzet van flexibel inzetbare therapeuten, oftewel het FIT team. Bestaande uit vooral jonge, net afgestuurde behandelaren. Ze starten als 2e therapeut in groepsbehandelingen en naarmate ze langer in een team werken krijgen ze hun eigen revalidanten om te behandelen. Uiteraard hebben ze dezelfde rechten als behandelaren in een vast team.

Samenstelling FIT team

Het FIT team bestaat momenteel uit 1 manager, 1 vaste flex-planner én 12 FIT medewerkers. Er zijn 3 vormen mogelijk:

  1. Therapeuten die, boven op hun contracturen, extra uren ingezet kunnen worden in andere teams, uiteraard in overleg. Bij deze groep gaat het om inzet op meestal korte, ad hoc gaten in de roosters.
  2. Therapeuten die specifiek aangenomen worden voor het FIT team en die ingezet worden op die teams waar de nood het hoogst is doordat er medewerkers zijn uitgevallen. Bij deze groep gaat het om inzet voor een langere tijdelijke vervanging.
  3. Vaste contractpartijen die op aanvraag therapeuten beschikbaar hebben om bij te springen. Bij deze groep gaat het om inzet voor diagnosegroepen waar specifieke inhoudelijke kennis voor nodig is (bijvoorbeeld dwarslaesie of NAH) óf als de inzet van de therapeuten van het FIT team niet voldoende is.
“Door het flexibel werken krijg ik de kans om Reade van verschillende kanten te zien. Ik doe als beginnend professional veel ervaring op door het werken met verschillende diagnosegroepen. Ik kan zaken die in het ene team goed werken meenemen naar het andere team.”
Ella, maatschappelijk werker in het FIT team

Eerste resultaten

De afgelopen maanden is gebleken dat we met de inzet van dit enthousiaste team flexibeler kunnen inspelen op de behandelbehoefte van onze revalidanten. Met als gevolg kortere wachtlijsten, minder uitval van behandelingen en minder werkdruk voor collega’s.

Tijdens de pilot hebben we geleerd hoe het planningsproces rondom het FIT team snel en efficiënt ingezet kan worden. De aansturing heeft een hybride vorm. Dit betekent dat het FIT team een vaste leidinggevende heeft, maar op de werkvloer leiding ontvangt van de leidinggevende van het team waar de FIT medewerker ingezet wordt.

Volgende stap

Het FIT team is here to stay! De resultaten van de pilot zijn veelbelovend en daarom hebben we een adviesaanvraag ingediend bij de medezeggenschapsorganen om het team op te nemen in onze reguliere bedrijfsvoering.

Meer nieuws

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Werkzaamheden rondom Reade locatie Overtoom

  1. 2024-03-26

Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 12 april 2024 zal er gewerkt worden aan het vervangen van het tramspoor op de kruising Overtoom – Eerste Constantijn Huygensstraat. Om dit te bewerkstelligen, zal de kruising tijdelijk niet volledig gebruikt kunnen worden en zijn er officiële omleidingsroutes voor het verkeer ingesteld.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

  1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Jim Martin

AMS Outreach in Society Award voor de HandbikeBattle

  1. 2024-03-19

Donderdag nam Ingrid Kouwijzer de Amsterdam Movement Sciences (AMS) Societal Outreach Award in ontvangst, namens het HandbikeBattle onderzoeksnetwerk. Deze prijs is ingesteld om AMS-onderzoekers te eren die maatschappelijke impact maken met hun onderzoek. Wij zijn trots dat we bij kunnen dragen aan dit mooie onderzoek.

Mies en mascha

Innovatieve methode voor diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten

  1. 2024-03-19

Tijdens het Europees Radiologie Congres in Wenen (28 februari tot 3 maart) hebben Mies Korteweg en Mascha Wessels van Reade het onderzoek gepresenteerd over de diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten. Ze introduceerden een innovatieve methode waarbij CT-scans met zeer lage stralingsdosis worden ingezet.

Laura 4

Cum laude promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-28

COVID-19 bij patiënten met immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Toon meer nieuws over fit team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?