Revalidatie zorg behandelen nah dwarslaesie amputatie reuma

FIT team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk

In 2022 zijn we een pilot gestart met de inzet van flexibel inzetbare therapeuten, oftewel het FIT team. Bestaande uit vooral jonge, net afgestuurde behandelaren. Ze starten als 2e therapeut in groepsbehandelingen en naarmate ze langer in een team werken krijgen ze hun eigen revalidanten om te behandelen. Uiteraard hebben ze dezelfde rechten als behandelaren in een vast team.

Samenstelling FIT team

Het FIT team bestaat momenteel uit 1 manager, 1 vaste flex-planner én 12 FIT medewerkers. Er zijn 3 vormen mogelijk:

 1. Therapeuten die, boven op hun contracturen, extra uren ingezet kunnen worden in andere teams, uiteraard in overleg. Bij deze groep gaat het om inzet op meestal korte, ad hoc gaten in de roosters.
 2. Therapeuten die specifiek aangenomen worden voor het FIT team en die ingezet worden op die teams waar de nood het hoogst is doordat er medewerkers zijn uitgevallen. Bij deze groep gaat het om inzet voor een langere tijdelijke vervanging.
 3. Vaste contractpartijen die op aanvraag therapeuten beschikbaar hebben om bij te springen. Bij deze groep gaat het om inzet voor diagnosegroepen waar specifieke inhoudelijke kennis voor nodig is (bijvoorbeeld dwarslaesie of NAH) óf als de inzet van de therapeuten van het FIT team niet voldoende is.
“Door het flexibel werken krijg ik de kans om Reade van verschillende kanten te zien. Ik doe als beginnend professional veel ervaring op door het werken met verschillende diagnosegroepen. Ik kan zaken die in het ene team goed werken meenemen naar het andere team.”
Ella, maatschappelijk werker in het FIT team

Eerste resultaten

De afgelopen maanden is gebleken dat we met de inzet van dit enthousiaste team flexibeler kunnen inspelen op de behandelbehoefte van onze revalidanten. Met als gevolg kortere wachtlijsten, minder uitval van behandelingen en minder werkdruk voor collega’s.

Tijdens de pilot hebben we geleerd hoe het planningsproces rondom het FIT team snel en efficiënt ingezet kan worden. De aansturing heeft een hybride vorm. Dit betekent dat het FIT team een vaste leidinggevende heeft, maar op de werkvloer leiding ontvangt van de leidinggevende van het team waar de FIT medewerker ingezet wordt.

Volgende stap

Het FIT team is here to stay! De resultaten van de pilot zijn veelbelovend en daarom hebben we een adviesaanvraag ingediend bij de medezeggenschapsorganen om het team op te nemen in onze reguliere bedrijfsvoering.

Meer nieuws

Whats App Image 2024 04 09 at 08 07 26

Reade Abroad verbetert revalidatiezorg in Nepal

 1. 2024-04-22

Echt een verschil maken, dat is wat Ria, Mireille, Karin en Sjoeke van Reade Abroad hebben gedaan. Eind maart vertrokken zij naar Nepal om in het Greenpastures Hospital 15 zorgprofessionals te trainen op het gebied van revalidatiezorg.

Foto Reinder

Promotie Reinder Raadsen

 1. 2024-04-16

Reinder Raadsen gaat op maandag 17 juni om 11:45 uur zijn proefschrift 'Epidemiology and predictors of cardiovascular diseases in rheumatoid arthritis' verdedigen in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

 1. 2024-04-09

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

 1. 2024-04-09

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

 1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

 1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

 1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

 1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

 1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

 1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Toon meer nieuws over fit team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?