7 DDC38 D3 7 A59 425 E 88 BF 6677 FEA40512

Uitslagen

Ben je op zoek naar uitslagen van onderzoeken? Via het cliëntportaal MijnReade kun je uitslagen van allerlei onderzoeken inzien zodra ze beschikbaar zijn. Zoals labuitslagen en radiologieverslagen.

Deze kun je eenvoudig vanuit huis bekijken, bijvoorbeeld na een afspraak met je behandelend arts om alles nog eens rustig na te lezen. Maar ook voor een afspraak, om je goed voor te bereiden en daarna samen met je arts te bespreken. Dat kan je bijvoorbeeld helpen om tijdens je afspraak samen een beslissing te nemen over de voor jou best passende behandeling.

Maak zelf een bewuste keuze

Uitslagen kunnen best ingewikkeld zijn en als je ze niet goed begrijpt, kan dit voor onrust en onterechte angst zorgen. Maak dus een weloverwogen keuze of jij je gegevens alvast wilt bekijken, of dat je toch liever wacht tot je eerstvolgende afspraak met je arts.

Lees hieronder meer uitleg van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie, die je kan helpen om een keuze te maken.

"Toelichting voor de patiënt:
Radiologische verslagen zijn gemaakt voor uw behandelend arts. Hierdoor kan het voorkomen dat er voor u onbekende woorden worden gebruikt. Wij verzoeken u niet zelfstandig conclusies te trekken op basis van de verslagen. Eventuele vragen of opmerkingen, die u naar aanleiding van de verslagen heeft, kunt u het beste noteren en tijdens uw volgende afspraak met uw behandelaar bespreken. Uw behandelaar kan u dan meer vertellen over de betekenis en de interpretatie van deze verslagen.

Goed om te weten:

  • Niet ieder radiologisch onderzoek is geschikt voor alle klachten. Vaak vullen verschillende vormen van onderzoek elkaar aan en worden ze gezamenlijk door uw arts geïnterpreteerd.
  • Ook als het onderzoek juist is uitgevoerd en beoordeeld kan het soms voorkomen dat afwijkingen onjuist worden geïnterpreteerd. Dit kan komen door technische oorzaken of doordat een afwijking moeilijk te zien is.
  • Het radiologisch onderzoek is voor de arts niet voldoende om een diagnose te kunnen stellen. Een bevinding op radiologisch onderzoek kan verschillende oorzaken hebben. De arts zal de bevindingen eerst vergelijken met andere bevindingen uit lichamelijk onderzoek, bloed-of weefselonderzoek en bespreken met andere betrokken specialisten, voordat een diagnose gesteld kan worden."

Standpunt Commissie kwaliteit van de NVvR, Nederlandse Vereniging voor Radiologie, juni 2019 (met dank aan NKI/AVL)

Zorgvuldig en volledig

Bij Reade werken zeer ervaren radiologen en experts in de subspecialisatie inflammatoire musculoskeletale diagnostiek die ook regelmatig ingeschakeld worden door andere ziekenhuizen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld voor een second opinion. Radiologieverslagen komen hier dan ook uiterst zorgvuldig tot stand.

Dezelfde zorgvuldigheid geldt natuurlijk ook voor het bloed- en urineonderzoek bij Reade en haar netwerkpartners.

De arts zal alle relevante uitslagen eerst bekijken, vergelijken en interpreteren voor een volledig beeld van jouw gezondheidssituatie en om tot een diagnose te komen. Dat kunnen uitslagen van onderzoeken bij Reade zijn, maar ook van onderzoeken gedaan bij andere zorginstellingen.

Wil je zelf ook uitslagen van onderzoeken bij jouw andere zorginstellingen inzien? Bezoek dan het cliëntportaal van de betreffende zorginstelling of haal de gegevens op via jouw PGO.

PGO: alle gegevens altijd bij de hand

Wil je alle beschikbare uitslagen makkelijk bij de hand hebben, voor meer inzicht in jouw gezondheid en om te delen met jouw zorgverlener wanneer jij dat wil? Dan kan dat via een PGO, jouw Persoonlijke Gezondheidsomgeving.

NB Mocht er sprake zijn van een onverwachte, negatieve uitslag dan zal je arts zo snel mogelijk persoonlijk contact met je opnemen.

Als je met je DigiD inlogt bij MijnReade, dan zie je “Uitslagen” staan. Als je daar op klikt, kun je vervolgens kiezen voor Laboratorium, Microbiologie, Pathologie of Radiologie.

Als je daar op klikt en jouw uitslagen zijn verwerkt en vrijgegeven, dan kun je ze daar inzien.

De uitslagen worden met een vertraging van 3 werkdagen getoond. Het kan zijn dat je arts een uitslag nog niet beoordeeld heeft. Een arts gebruikt doorgaans namelijk meer informatie, uit meerdere uitslagen om je klachten te beoordelen.

Je kunt ervoor kiezen te wachten tot de arts je de uitslag vertelt, of om alvast zelf te kijken. Als je wel alvast wilt kijken, maar dit spannend vindt dan is ons advies om de uitslag samen met iemand te bekijken.

Uitslagen kun je direct nadat ze zijn verwerkt en vrijgegeven ophalen via een PGO, dus zonder verdere vertraging.

Wil je meer weten over PGO’s? Klik hier.

Als je een PGO hebt gekozen via digitalezorggids.nl dan kun je in je PGO naar “Gegevens ophalen of bekijken”*. Daarna kun je gegevens ophalen door je “Zorgaanbieder” en de “Plaats” van je zorgaanbieder in te vullen.

Klik vervolgens op “Documenten” om o.a. radiologieverslagen op te halen en op “Basisgegevens Zorg” voor o.a. je labuitslagen.

* Let op: PGO’s verschillen onderling dus de exacte termen en werkwijze kunnen iets verschillen.

Dat zie je in deze video van 2 minuten.

Let op: je haalt dus zelf elke keer de meest recente gegevens op bij de diverse zorginstellingen, dat gebeurt NIET automatisch.
Jij en je zorgverlener willen natuurlijk de meest actuele gegevens. Dus heb je net ergens een onderzoek of consult gehad? Haal dan daarna de nieuwste gegevens op via je PGO.

Wanneer je informatie in jouw uitslagen niet begrijpt, schrijf je vragen dan op en stel ze tijdens je volgende afspraak.
Heeft je vraag spoed? Dan kun je contact opnemen. Kijk voor de contactgegevens onder "Contact en Locaties".

Je kan gebruik maken van MijnReade als:

  • Je als cliënt ingeschreven bent bij Reade
  • Er identificatie heeft plaatsgevonden op basis van een geldig legitimatiebewijs
  • Er verificatie heeft plaatsgevonden op basis van jouw BSN-nummer
  • Je een computer, tablet of mobiele telefoon hebt die verbinding heeft met internet,
  • Je in het bezit bent van een DigiD met extra controle via sms of de DigiD app,
  • Jouw mobiele telefoon, die verbonden is aan jouw DigiD, bij je hebt.

Heb je geen mobiele telefoon? Een sms kan ook in een gesproken bericht ontvangen worden op een vaste telefoon.

Inloggen gaat met jouw DigiD via https://www.mijnreade.nl. Daarnaast heb je een sms-functie nodig. Hiervoor moet je telefoonnummer verbonden zijn aan jouw DigiD. Deze extra stap is een controle. Zodat we zeker weten dat we echt met jou te maken hebben. Zo beschermen we jouw persoonlijke gegevens. Een voordeel van deze extra stap is dat met sms-functie het inloggen vaak soepeler verloopt.

  • In dit scherm klik je op de knop ‘Inloggen met DigiD ‘.
  • Daarna klik je op het zwarte logo van DigiD om in te loggen.
  • Je zit nu in de DigiD omgeving.
  • Kies de inlogmethode:
  1. Kies voor inloggen met SMS. Of
  2. voor inloggen met de DigiD app.


Heb je geen mobiele telefoon? Een SMS kan ook als een gesproken bericht verstuurd worden naar de vaste telefoon.

  • Vul jouw DigiD gebruikersnaam in en log in met jouw wachtwoord.
  • Vul daarna de ontvangen SMS-code in of scan de QR-code met de DigiD app.
  • Je hebt nu toegang tot MijnReade


Vragen over inloggen met DigiD? Kijk op http://www.digid.nl

Toon meer veelgestelde vragen Toon minder veelgestelde vragen

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?