Lynette Spits

Reade Foundation reikt stimuleringsbeurzen en Grant 2022 uit

Ook afgelopen jaar stelde Reade Foundation stimuleringsbeurzen en een Grant beschikbaar. De stimuleringsbeurzen bieden behandelaren de mogelijkheid expertise op te doen buiten de deuren van Reade. Om geïnspireerd te raken, voor hun eigen ontwikkeling, en om ervaringen te kunnen delen met collega’s waardoor bijvoorbeeld nieuwe behandelmethodes ingevoerd kunnen worden. Daarnaast stelt Reade Foundation ieder jaar een Grant beschikbaar van € 25.000,- met als doel een extra stimulans te geven aan klinisch onderzoek binnen Reade.

Stimuleringsbeurzen naar Lynette Spits en Vasilis Tomaras

Dit was alweer het vierde jaar dat de stimuleringsbeurzen werden uitgereikt. De winnaars van 2022 zijn:

Lynette Spits

Lynette Spits, kinderfysiotherapeut – Bezoeken van de meerdaagse conferentie ‘’2022 Joint Conference on Brain Injury’’ in New York.

Deelname aan de conferentie heeft er -zoals ze het zelf zegt- toe geleid dat ze zich weer helemaal verbonden voelt met de wetenschap. Haar team hield ze op afstand betrokken door elke dag een wist-je-datje naar ‘huis’ te sturen. Terug bij Reade lag er de uitdaging om de nieuw opgedane kennis om te zetten naar de praktijk. Haar team heeft de kennis vooral als voeding gebruikt om het behandelprogramma te herzien, waarbij de sleutelwoorden ‘family centered care’ en ‘return to school’ zijn. Het behandelprogramma is inmiddels live en Reade is aangesloten bij het landelijk netwerk Hersenletsel & Jeugd. Ook staat een nieuw concept voor NAH-screening in de startblokken voor 2023.

“De stimuleringsbeurs heeft absoluut stimulerend gewerkt, maar heeft nog veel meer in werking gezet! Namelijk vernieuwing, verbinding en specialisering waarmee de kwaliteit van de behandeling van kinderen en jongeren met NAH toeneemt!” Lynette Spits

Vasilis Tomara

Vasilis Tomaras, medewerker Onderzoek en Klinimetrie – Het volgen van het “European practicum on cardiopulmonary exercise testing CPXI 2022” congres in Utrecht.

Een internationaal congres over inspanningsfysiologie met deelnemers uit allerlei landen van Europa. “Heel waardevol om ook eens een inkijkje te krijgen hoe artsen, therapeuten en inspanningsfysiologen dit in de revalidatie in andere landen aanpakken.” Vasilis Tomaras

Vasilis heeft de opgedane kennis en ervaring meegenomen naar zijn team in Reade met als resultaat dat het Bewegingslab nu ook voor teams testen gaat uitvoeren die voorheen nog niet in hun reguliere testen zaten, zoals het team Kind & Jongeren.

De winnaar van de Grant

De Reade Foundation Grant, ter stimulatie van klinisch onderzoek binnen Reade, ging in 2022 naar:
Maarten Steinz

Maarten M. Steinz, onderzoeker, voor zijn onderzoek: Rheumatic disease induced myopathies: molecular imaging of intra-muscular dysfunctions.

Vroukje Boenk, Voorzitter Reade Foundation: b”Van harte gefeliciteerd aan de Grant winnaar 2022, Maarten M. Steinz voor zijn reumaonderzoek en de winnaars van de stimuleringsbeurzen van dit jaar: Vasilis Tomaras en Lynette Spits. We hopen dat zij veel kennis en ervaring zullen opdoen en verwachten dat zij in de toekomst heel veel mooie, belangrijke dingen gaan doen!”

Meer nieuws

Frank nico wim hof

Publicatie pilotonderzoek Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie

  1. 2023-09-26

In 2015 volgde Frank Ettema, fysiotherapeut binnen de dwarslaesie afdeling van Reade, in de Poolse winter de cursus van Wim Hof. In de methode van Wim Hof wordt gebruikgemaakt van ademhalingsoefeningen, trainen van mindset, concentratie en graduele blootstelling aan kou. Frank vroeg zich af of deze methode ook iets kon betekenen voor mensen met een dwarslaesie en startte, na twee introductiesessies van Wim Hof, een pilot binnen Reade samen met collega's, waaronder onderzoekers. De pilot startte in het voorjaar van 2023 en is inmiddels succesvol afgerond.

Kwaliteitsprijs kinderteam 2022

Kwaliteitsprijs Reade 2022 gaat naar het kinderrevalidatieteam

  1. 2023-09-25

Op 14 september 2023 reikte Katja Hoorn, lid Raad van Bestuur, en Krista Bongers, manager strategische programma’s, de Kwaliteitsprijs 2022 uit aan het kinderrevalidatieteam. Zij kregen de prijs voor het ontwikkelen van een introductiemodule voor ouders van jonge kinderen binnen de kinderrevalidatie.

Themadag: Jij doet Er Toe, de krachtige invloed van de verpleegkundige en verzorgende in de revalidatie

Themadag: Jij doet Er Toe, de krachtige invloed van de verpleegkundige en verzorgende in de revalidatie

  1. 2023-09-25

Vrijdag 22 september 2023 organiseerde Studio GRZ in samenwerking met V&VN, Amstel Academie, Reade en Klimmendaal de Themadag: Jij doet Er Toe, de krachtige invloed van de verpleegkundige en verzorgende in de revalidatie.

Zwem foto

Nagenieten van de Rapenburg Race 2023!

  1. 2023-09-18

De Rapenburg Race was weer een groot succes dit jaar! Deze bijzondere dag heeft meer dan €100.000 opgeleverd voor dwarslaesieonderzoek.

Arts onderzoeker Reinder Raadsen 300 300

Laat een belletje rinkelen bij nieuw gediag­nosti­ceerde RA-cliën­ten

  1. 2023-09-13

Mannen met reumatoïde artritis hebben een hoger cardiovasculair risico dan vrouwen. Een betere samenwerking tussen reumatologen en huisartsen kan dit risico mitigeren, zegt arts-onderzoeker Reinder Raadsen. “Ondanks de richtlijnen wordt er nog steeds te weinig gescreend op hart- en vaatziekten binnen deze cliëntengroep.”

Foto wheelen marathon intranet

Even voorstellen: Margriet, sportconsulente bij ons Sport- & Leefstijlloket

  1. 2023-09-08

"Ik wil me via deze weg graag voorstellen! Ik ben Margriet van den Broek, sinds november 2022 werkzaam als sportconsulent bij het Sport- en Leefstijlloket van Reade op locatie Dr. Jan van Breemen."

Seksuele gezondheid

Week van de seksuele gezondheid

  1. 2023-09-04

Vandaag - maandag 4 september - is het World Sexual Health Day. Deze dag - in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - staat in het teken van seksuele gezondheid. Over de hele wereld wordt deze dag aangegrepen om sociale en culturele taboes rond seksualiteit te doorbreken en positieve aandacht te besteden aan seksuele gezondheid. Dit is een missie waar we bij Reade graag bij aansluiten! Want een goede seksuele gezondheid is onlosmakelijk verbonden met een goede algemene gezondheid en met welzijn. Seksuele gezondheid is bovendien relevant in alle stadia van het leven: van de adolescentie tot de oude dag, voor gezonde mensen maar óók voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of beperking.

Cardiorheumatologycourse

CardioRheumatology Course bij Reade

  1. 2023-08-30

Op 24 augustus werd de CardioRheumatology Course georganiseerd in het auditorium van Reade, voor aanvang van het vierdaagse European Society for Cardiology (ESC) Congres.

Plants for joints

Nieuwe studie toont aan dat plantaardig eten, meer bewegen en ontspannen effectief is in de behandeling van artrose

  1. 2023-08-24

Uit het onderzoek "Plants for Joints" door Reade en Amsterdam UMC is gebleken dat plantaardig eten, regelmatig bewegen en leren omgaan met stress kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak bij mensen die last hebben van artrose. Dit nieuwe onderzoek biedt hoopvolle behandelmogelijkheden voor de groeiende groep mensen met artrose in Nederland. Al meer dan 1,5 miljoen Nederlanders hebben last van artrose, en in de komende jaren zullen er nog eens 1 miljoen bijkomen.

Reade portret Renske Hebing

Promotie Renske Hebing

  1. 2023-08-21

Vrijdag 15 september om 11.45 uur promoveert Renske Hebing aan de VU met haar proefschrift: “Optimisation of methotrexate treatment in rheumatoid arthritis: current reflections on a personalised approach” Kan je met behulp van methotrexaat-bloedspiegels preciezer bepalen hoeveel methotrexaat iemand nodig heeft en of iemand er überhaupt baat bij heeft? En in welke cellen moet je dan meten, rode of witte bloedcellen? Zegt de hoeveelheid methotrexaat in het bloed iets over therapietrouw? En hoe zit het met de therapietrouw van andere reumaremmers zoals biologische geneesmiddelen? Is die therapietrouw te beïnvloeden door feedback te geven? Deze vragen zijn in dit proefschrift beantwoord.

Toon meer nieuws over reade foundation reikt stimuleringsbeurzen en grant 2022 uit Toon minder nieuws

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?