Lynette Spits

Reade Foundation reikt stimuleringsbeurzen en Grant 2022 uit

Ook afgelopen jaar stelde Reade Foundation stimuleringsbeurzen en een Grant beschikbaar. De stimuleringsbeurzen bieden behandelaren de mogelijkheid expertise op te doen buiten de deuren van Reade. Om geïnspireerd te raken, voor hun eigen ontwikkeling, en om ervaringen te kunnen delen met collega’s waardoor bijvoorbeeld nieuwe behandelmethodes ingevoerd kunnen worden. Daarnaast stelt Reade Foundation ieder jaar een Grant beschikbaar van € 25.000,- met als doel een extra stimulans te geven aan klinisch onderzoek binnen Reade.

Stimuleringsbeurzen naar Lynette Spits en Vasilis Tomaras

Dit was alweer het vierde jaar dat de stimuleringsbeurzen werden uitgereikt. De winnaars van 2022 zijn:

Lynette Spits

Lynette Spits, kinderfysiotherapeut – Bezoeken van de meerdaagse conferentie ‘’2022 Joint Conference on Brain Injury’’ in New York.

Deelname aan de conferentie heeft er -zoals ze het zelf zegt- toe geleid dat ze zich weer helemaal verbonden voelt met de wetenschap. Haar team hield ze op afstand betrokken door elke dag een wist-je-datje naar ‘huis’ te sturen. Terug bij Reade lag er de uitdaging om de nieuw opgedane kennis om te zetten naar de praktijk. Haar team heeft de kennis vooral als voeding gebruikt om het behandelprogramma te herzien, waarbij de sleutelwoorden ‘family centered care’ en ‘return to school’ zijn. Het behandelprogramma is inmiddels live en Reade is aangesloten bij het landelijk netwerk Hersenletsel & Jeugd. Ook staat een nieuw concept voor NAH-screening in de startblokken voor 2023.

“De stimuleringsbeurs heeft absoluut stimulerend gewerkt, maar heeft nog veel meer in werking gezet! Namelijk vernieuwing, verbinding en specialisering waarmee de kwaliteit van de behandeling van kinderen en jongeren met NAH toeneemt!” Lynette Spits

Vasilis Tomara

Vasilis Tomaras, medewerker Onderzoek en Klinimetrie – Het volgen van het “European practicum on cardiopulmonary exercise testing CPXI 2022” congres in Utrecht.

Een internationaal congres over inspanningsfysiologie met deelnemers uit allerlei landen van Europa. “Heel waardevol om ook eens een inkijkje te krijgen hoe artsen, therapeuten en inspanningsfysiologen dit in de revalidatie in andere landen aanpakken.” Vasilis Tomaras

Vasilis heeft de opgedane kennis en ervaring meegenomen naar zijn team in Reade met als resultaat dat het Bewegingslab nu ook voor teams testen gaat uitvoeren die voorheen nog niet in hun reguliere testen zaten, zoals het team Kind & Jongeren.

De winnaar van de Grant

De Reade Foundation Grant, ter stimulatie van klinisch onderzoek binnen Reade, ging in 2022 naar:
Maarten Steinz

Maarten M. Steinz, onderzoeker, voor zijn onderzoek: Rheumatic disease induced myopathies: molecular imaging of intra-muscular dysfunctions.

Vroukje Boenk, Voorzitter Reade Foundation: b”Van harte gefeliciteerd aan de Grant winnaar 2022, Maarten M. Steinz voor zijn reumaonderzoek en de winnaars van de stimuleringsbeurzen van dit jaar: Vasilis Tomaras en Lynette Spits. We hopen dat zij veel kennis en ervaring zullen opdoen en verwachten dat zij in de toekomst heel veel mooie, belangrijke dingen gaan doen!”

Meer nieuws

Kinderteam6

Meld je aan voor de NExTpertise netwerkavond

  1. 18 jun. 2024

Ben jij fysio-, ergo- of oefentherapeut en werk jij met kinderen met jeugdreuma, niet-aangeboren hersenletsel en/of DCD? Meld je dan nu aan voor de gratis NExTpertise netwerkavond op dinsdag 25 juni!

Tuin opknappen1

Vrijwilligers knappen tuin Reade Overtoom op!

  1. 18 jun. 2024

Afgelopen donderdag mochten we op de Overtoom een groep vrijwilligers ontvangen die via Stichting Zin Reade had gevonden en de handen uit de mouwen stak onder de noemer van een “zinvol bedrijfsuitje”. En zinvol was het zeker!

Wimhof RM okt2022 3 1024x683

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie

  1. 4 jun. 2024

De eerste pilot met de Wim Hof Methode was veelbelovend. Deelnemers merkten verbetering in longfunctie, stemming, stressgerelateerde klachten en een afname in ongemak als gevolg van spasticiteit. Gezien de resultaten van de pilot is een grotere studie opgezet waarbij ook het effect van blootstelling aan de kou wordt onderzocht. We zoeken nog nieuwe deelnemers.

Voeten lijntekening

E-learning Reumapodotherapie

  1. 4 jun. 2024

Ben je een reumaverpleegkundige en wil je cliënten met voetklachten op een juiste wijze adviseren en doorverwijzen? De Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie (NHPR) heeft in samenwerking met Saxion, Fontys en Reade een e-learning ontwikkeld. Vraag de e-learning hier aan: https://lnkd.in/em4AwjwN

Esaote news eular 2024

ARC vertegenwoordiging op EULAR Congres 2024

  1. 30 mei 2024

Van 12 t/m 15 juni vindt het EULAR Congres plaats in Wenen. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

  1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

  1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

  1. 16 mei 2024

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar het Rehabilitation Centre in Bloempoort, Zuid-Afrika. De Ndlovu Care Group heeft in het township Bloempoort een Rehabilitation Centre opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een Cerebrale Parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON)

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Toon meer nieuws over reade foundation reikt stimuleringsbeurzen en grant 2022 uit Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?