Lynette Spits

Reade Foundation reikt stimuleringsbeurzen en Grant 2022 uit

Ook afgelopen jaar stelde Reade Foundation stimuleringsbeurzen en een Grant beschikbaar. De stimuleringsbeurzen bieden behandelaren de mogelijkheid expertise op te doen buiten de deuren van Reade. Om geïnspireerd te raken, voor hun eigen ontwikkeling, en om ervaringen te kunnen delen met collega’s waardoor bijvoorbeeld nieuwe behandelmethodes ingevoerd kunnen worden. Daarnaast stelt Reade Foundation ieder jaar een Grant beschikbaar van € 25.000,- met als doel een extra stimulans te geven aan klinisch onderzoek binnen Reade.

Stimuleringsbeurzen naar Lynette Spits en Vasilis Tomaras

Dit was alweer het vierde jaar dat de stimuleringsbeurzen werden uitgereikt. De winnaars van 2022 zijn:

Lynette Spits

Lynette Spits, kinderfysiotherapeut – Bezoeken van de meerdaagse conferentie ‘’2022 Joint Conference on Brain Injury’’ in New York.

Deelname aan de conferentie heeft er -zoals ze het zelf zegt- toe geleid dat ze zich weer helemaal verbonden voelt met de wetenschap. Haar team hield ze op afstand betrokken door elke dag een wist-je-datje naar ‘huis’ te sturen. Terug bij Reade lag er de uitdaging om de nieuw opgedane kennis om te zetten naar de praktijk. Haar team heeft de kennis vooral als voeding gebruikt om het behandelprogramma te herzien, waarbij de sleutelwoorden ‘family centered care’ en ‘return to school’ zijn. Het behandelprogramma is inmiddels live en Reade is aangesloten bij het landelijk netwerk Hersenletsel & Jeugd. Ook staat een nieuw concept voor NAH-screening in de startblokken voor 2023.

“De stimuleringsbeurs heeft absoluut stimulerend gewerkt, maar heeft nog veel meer in werking gezet! Namelijk vernieuwing, verbinding en specialisering waarmee de kwaliteit van de behandeling van kinderen en jongeren met NAH toeneemt!” Lynette Spits

Vasilis Tomara

Vasilis Tomaras, medewerker Onderzoek en Klinimetrie – Het volgen van het “European practicum on cardiopulmonary exercise testing CPXI 2022” congres in Utrecht.

Een internationaal congres over inspanningsfysiologie met deelnemers uit allerlei landen van Europa. “Heel waardevol om ook eens een inkijkje te krijgen hoe artsen, therapeuten en inspanningsfysiologen dit in de revalidatie in andere landen aanpakken.” Vasilis Tomaras

Vasilis heeft de opgedane kennis en ervaring meegenomen naar zijn team in Reade met als resultaat dat het Bewegingslab nu ook voor teams testen gaat uitvoeren die voorheen nog niet in hun reguliere testen zaten, zoals het team Kind & Jongeren.

De winnaar van de Grant

De Reade Foundation Grant, ter stimulatie van klinisch onderzoek binnen Reade, ging in 2022 naar:
Maarten Steinz

Maarten M. Steinz, onderzoeker, voor zijn onderzoek: Rheumatic disease induced myopathies: molecular imaging of intra-muscular dysfunctions.

Vroukje Boenk, Voorzitter Reade Foundation: b”Van harte gefeliciteerd aan de Grant winnaar 2022, Maarten M. Steinz voor zijn reumaonderzoek en de winnaars van de stimuleringsbeurzen van dit jaar: Vasilis Tomaras en Lynette Spits. We hopen dat zij veel kennis en ervaring zullen opdoen en verwachten dat zij in de toekomst heel veel mooie, belangrijke dingen gaan doen!”

Meer nieuws

Laura 4

Cum laude promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-28

COVID-19 bij patiënten met immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Foto Laura Boekel

Promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-08

Op woensdag 28 februari promoveert Laura Boekel met haar proefschrift getiteld: 'COVID-19 in patients with immune-mediated inflammatory diseases'. Laura promoveert in het Auditorium van de Vrije Universiteit om 09:45 uur.

Aangepaste telefonische bereikbaarheid Klantenservice

  1. 2024-02-08

We houden de telefoonlijn vanaf 12.00 uur open voor spoedgevallen en verwijzers. Klantenservice is en blijft 's middags beschikbaar via de e-mail. Stuur ons gerust een e-mail.

OC Jet en Jill

Verbeterde communicatie: OC-Kernwoordenkaarten helpt kinderen hun stem te vinden

  1. 2024-02-07

Verschillende logopedisten van het kinderteam maken regelmatig gebruik van Ondersteunende Communicatie, kortweg OC. Dit delen zij graag om ouders en andere zorgverleners te inspireren.

Suzan vernie

Suzan Vernie gestart als Lid Raad van Bestuur Reade

  1. 2024-02-01

Suzan Vernie is op 1 februari 2024 gestart als Lid van de Raad van Bestuur van Reade, waar ze samen met bestuursvoorzitter Katja Hoorn de Raad van Bestuur zal vormen. Petra van Dam nam op 31 januari afscheid als interim bestuurslid.

2022 HERO revalidatie reumazorg overtoom amsterdam

UPDATE: Stroomstoring Overtoom is verholpen

  1. 2024-01-22

De stroomstoring op locatie Overtoom is verholpen.

VIPP

Digitale uitwisseling van cliëntgegevens tussen zorginstellingen is nu mogelijk!

  1. 2024-01-18

Bij Reade hebben we succesvol de derde fase van VIPP 5 afgerond, dat inhoudt dat de digitale uitwisseling van medische gegevens tussen verschillende zorginstellingen nu mogelijk is! Hierdoor zijn gezondheidsgegevens niet meer verspreid over verschillende plekken, maar bewegen ze mee met de verschillende zorginstellingen van de cliënt.

Het gebruik van het medicijn Hydroxychloroquine/Plaquenil bij reuma is veilig

  1. 2024-01-12

Deze week is er bericht geweest in de media over de extreme onveiligheid van het gebruik van Hydroxychloroquine gedurende de Covid pandemie. Deze studie is alleen gerelateerd aan Hydroxychloroquine gebruik bij covid. En gaat niet over het gebruik bij reuma.

Tijdelijk langere wachttijden bij onze klantenservice

  1. 2023-12-01

Momenteel zullen de wachttijden via onze klantenservice, door omstandigheden, langer zijn dan je van ons gewend bent. Zowel via de e-mail als telefonisch.

Toon meer nieuws over reade foundation reikt stimuleringsbeurzen en grant 2022 uit Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?