Alex acceptthegap Emma at Work online 1080 x 1080 px

Close the Gap

Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening op weg naar een zelfstandige toekomst. Samen met een uitgebreid partnernetwerk zorgen zij ervoor dat deze groep een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. Sinds juni vorig jaar is de samenwerking tussen Reade en Emma at Work bestendigd in een officieel partnership. Kinderrevalidatiearts Rachel Zalmijn speelde hierbij een belangrijke rol.

Inclusief werkgeverschap

Rachel: “Op de jongerenpoli van Reade werk ik vooral met 15- tot 25 jarigen met hersenletsel. Ik vind het belangrijk dat deze groep jongeren en jongvolwassenen niet alleen medisch begeleid wordt, maar ook sociaal weer op de rit komt. Emma at Work werkt samen met veel verschillende organisaties en bedrijven die inclusiviteit op de werkvloer belangrijk vinden. Ook geven zij sollicitatietrainingen en organiseren zij mentorschappen voor werkzoekenden. Voorheen verwezen wij vanuit Reade al mensen naar Emma at Work, maar dankzij ons officiële partnership, zijn de lijnen nog veel korter geworden. Zo kijken wij sindsdien zelf ook bij elke interne vacature of deze via Emma at Work vervuld kan worden en zijn wij zelf ook een inclusievere werkgever geworden.”

2022-Reade-Rachel-Zalmijn-staand

Kennis en expertise delen

“De samenwerking met Emma at Work betekent ook dat wij vanuit Reade onze kennis en expertise kunnen delen met Emma at Work. Wij kunnen bijvoorbeeld werkplekbezoeken doen bij bedrijven die tegen praktische zaken aanlopen. Onze ergotherapeuten kunnen hen adviseren en helpen bij het aanpassen van werkplekken. En we geven gezamenlijke presentaties aan organisaties en bedrijven om de bekendheid van Emma at Work te vergroten. Heel belangrijk. Want veel bedrijven willen wel inclusief zijn maar weten niet hoe.”


Geef jongeren een plek en rol in de maatschappij

“Tijdens mijn studie geneeskunde, heb ik colleges gehad van professor Heymans, de oprichter van Emma at Work. Hij leerde mij dat je nooit alleen naar de aandoening van een kind moet kijken, maar naar alles eromheen. Sociaal, psychologisch, maatschappelijk. Hij heeft me daarmee geïnspireerd om voor de revalidatie te kiezen. Het is zo belangrijk om jongeren met een fysieke aandoening een plek en rol in de maatschappij te geven. Dat zij hun talent kunnen laten zien, worden gewaardeerd en mee kunnen doen. Close the Gap, noemt Emma at Work dat. En bij Reade zeggen we ‘Iedereen sterk’. Dat we dat als inclusieve werkgever nu nóg meer in de praktijk kunnen brengen, daar ben ik erg trots op!”

Meer nieuws

Korlaar broedelet reade emma at work

Samenwerking Emma at Work en Reade

  1. 2022-06-08

Dinsdag 8 juni 2022 werden officieel de handtekeningen gezet voor een bijzondere samenwerking tussen Emma at Work en Reade. Wij mogen onszelf trotse partner noemen van deze mooie partij! Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Samen met Emma at Work willen we ervoor zorgen dat deze groep een kans krijgt op de arbeidsmarkt. De ambitie van Emma at Work sluit perfect aan bij die van Reade: ‘meer mensen in staat stellen meer uit het leven te halen’.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?