2022 HERO revalidatie werken in de zorg verpleegkundigen

I-LIN: een nieuwe manier van leren en werken

Het Leer- en Innovatie Netwerk (LIN), dat in 2020 bij Reade van start ging, is vorig jaar uitgebreid. Aan het succesvolle project voor verpleegkundestudenten, zijn nu ook de disciplines ergo- en fysiotherapie toegevoegd. LIN is daarmee interdisciplinair geworden en omgedoopt tot I-LIN.

Een waardevolle toevoeging voor Reade

Een van de initiatiefnemers van het LIN-project is Karin Dul (51). Als opleidingscoördinator bij Reade heeft zij het projectplan geschreven en hier interne steun voor verworven bij de verschillende afdelingen en het bestuur. “Toen ik in 2019 in dienst kwam bij Reade, lag er al een plannetje voor een leertraject, maar dat was nog niet concreet. Door mijn achtergrond als docent bij Inholland, waar meer van dergelijke trajecten liepen, had ik ervaren hoe goed samenwerkingsverbanden tussen opleiding en praktijk kunnen uitpakken. Een dergelijk project voor Reade leek me dan ook een waardevolle toevoeging.”

Meer aandacht voor revalidatiezorg

Revalidatiezorg is maar een klein onderdeel van de opleiding tot verpleegkundige, maar dankzij I-LIN is hier meer aandacht voor gekomen, vertelt Karin. “We wilden een grotere groep studenten in aanraking laten komen met deze specifieke tak van zorg, en dat lukt. Waar er voorheen hooguit een of twee stagiaires rondliepen op afdeling 3, zijn dat er inmiddels gemiddeld vijf. Ook loopt er om de week een docent mee, waarmee de band tussen school en werkplek nog hechter is geworden. Het wordt voor de opleiding duidelijker wat wij verwachten van afgestudeerden en de praktische kennis die leerlingen opdoen nemen zij weer mee naar school. Bovendien is binnen I-LIN veel aandacht voor onderzoek en na elke stageperiode volgt een uitgebreide evaluatie, wat weer leidt tot verbetering en innovatie. Zo worden praktijk en theorie over en weer versterkt.”

Verantwoordelijkheid bij stagiaires

Er is binnen I-LIN veel aandacht voor de zelfstandige verantwoordelijkheid van stagiaires voor werkprocessen en de uitvoering daarvan. Die is niet altijd vanzelfsprekend, vertelt Karin. “Voorheen lag de verantwoordelijkheid meer bij de werkbegeleiders, maar we willen dat zij meer gaan loslaten en er steeds meer op gaan vertrouwen dat stagiaires taken zelfstandig uit kunnen voeren. Pas als de werkbegeleider meer op de achtergrond opereert, kunnen stagiaires tegen problemen aanlopen en leren om die zelf op te lossen. Dat kost tijd en investering, maar ik zie dat dit steeds beter gaat en dat stagiaires steeds meer praktijkkennis op doen. We kunnen met I-LIN dus zeker spreken van een succes. Zozeer zelfs, dat er inmiddels plannen liggen om het leertraject na de zomer uit te breiden met de disciplines logopedie en geneeskunde.”

Meer nieuws

Kinderteam6

Meld je aan voor de NExTpertise netwerkavond

  1. 18 jun. 2024

Ben jij fysio-, ergo- of oefentherapeut en werk jij met kinderen met jeugdreuma, niet-aangeboren hersenletsel en/of DCD? Meld je dan nu aan voor de gratis NExTpertise netwerkavond op dinsdag 25 juni!

Tuin opknappen1

Vrijwilligers knappen tuin Reade Overtoom op!

  1. 18 jun. 2024

Afgelopen donderdag mochten we op de Overtoom een groep vrijwilligers ontvangen die via Stichting Zin Reade had gevonden en de handen uit de mouwen stak onder de noemer van een “zinvol bedrijfsuitje”. En zinvol was het zeker!

Wimhof RM okt2022 3 1024x683

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie

  1. 4 jun. 2024

De eerste pilot met de Wim Hof Methode was veelbelovend. Deelnemers merkten verbetering in longfunctie, stemming, stressgerelateerde klachten en een afname in ongemak als gevolg van spasticiteit. Gezien de resultaten van de pilot is een grotere studie opgezet waarbij ook het effect van blootstelling aan de kou wordt onderzocht. We zoeken nog nieuwe deelnemers.

Voeten lijntekening

E-learning Reumapodotherapie

  1. 4 jun. 2024

Ben je een reumaverpleegkundige en wil je cliënten met voetklachten op een juiste wijze adviseren en doorverwijzen? De Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie (NHPR) heeft in samenwerking met Saxion, Fontys en Reade een e-learning ontwikkeld. Vraag de e-learning hier aan: https://lnkd.in/em4AwjwN

Esaote news eular 2024

ARC vertegenwoordiging op EULAR Congres 2024

  1. 30 mei 2024

Van 12 t/m 15 juni vindt het EULAR Congres plaats in Wenen. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

Rapenburgrace

Zwem je ook mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek?

  1. 23 mei 2024

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Schermafbeelding 2024 05 20 om 17 26 46

NOS nieuws: Dwarslaesie-cliënten krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

  1. 20 mei 2024

Doorbraak in dwarslaesieonderzoek: innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

  1. 16 mei 2024

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar het Rehabilitation Centre in Bloempoort, Zuid-Afrika. De Ndlovu Care Group heeft in het township Bloempoort een Rehabilitation Centre opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een Cerebrale Parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON)

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Toon meer nieuws over i-lin: een nieuwe manier van leren en werken Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?