2022 HERO revalidatie werken in de zorg verpleegkundigen

I-LIN: een nieuwe manier van leren en werken

Het Leer- en Innovatie Netwerk (LIN), dat in 2020 bij Reade van start ging, is vorig jaar uitgebreid. Aan het succesvolle project voor verpleegkundestudenten, zijn nu ook de disciplines ergo- en fysiotherapie toegevoegd. LIN is daarmee interdisciplinair geworden en omgedoopt tot I-LIN.

Een waardevolle toevoeging voor Reade

Een van de initiatiefnemers van het LIN-project is Karin Dul (51). Als opleidingscoördinator bij Reade heeft zij het projectplan geschreven en hier interne steun voor verworven bij de verschillende afdelingen en het bestuur. “Toen ik in 2019 in dienst kwam bij Reade, lag er al een plannetje voor een leertraject, maar dat was nog niet concreet. Door mijn achtergrond als docent bij Inholland, waar meer van dergelijke trajecten liepen, had ik ervaren hoe goed samenwerkingsverbanden tussen opleiding en praktijk kunnen uitpakken. Een dergelijk project voor Reade leek me dan ook een waardevolle toevoeging.”

Meer aandacht voor revalidatiezorg

Revalidatiezorg is maar een klein onderdeel van de opleiding tot verpleegkundige, maar dankzij I-LIN is hier meer aandacht voor gekomen, vertelt Karin. “We wilden een grotere groep studenten in aanraking laten komen met deze specifieke tak van zorg, en dat lukt. Waar er voorheen hooguit een of twee stagiaires rondliepen op afdeling 3, zijn dat er inmiddels gemiddeld vijf. Ook loopt er om de week een docent mee, waarmee de band tussen school en werkplek nog hechter is geworden. Het wordt voor de opleiding duidelijker wat wij verwachten van afgestudeerden en de praktische kennis die leerlingen opdoen nemen zij weer mee naar school. Bovendien is binnen I-LIN veel aandacht voor onderzoek en na elke stageperiode volgt een uitgebreide evaluatie, wat weer leidt tot verbetering en innovatie. Zo worden praktijk en theorie over en weer versterkt.”

Verantwoordelijkheid bij stagiaires

Er is binnen I-LIN veel aandacht voor de zelfstandige verantwoordelijkheid van stagiaires voor werkprocessen en de uitvoering daarvan. Die is niet altijd vanzelfsprekend, vertelt Karin. “Voorheen lag de verantwoordelijkheid meer bij de werkbegeleiders, maar we willen dat zij meer gaan loslaten en er steeds meer op gaan vertrouwen dat stagiaires taken zelfstandig uit kunnen voeren. Pas als de werkbegeleider meer op de achtergrond opereert, kunnen stagiaires tegen problemen aanlopen en leren om die zelf op te lossen. Dat kost tijd en investering, maar ik zie dat dit steeds beter gaat en dat stagiaires steeds meer praktijkkennis op doen. We kunnen met I-LIN dus zeker spreken van een succes. Zozeer zelfs, dat er inmiddels plannen liggen om het leertraject na de zomer uit te breiden met de disciplines logopedie en geneeskunde.”

Meer nieuws

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Foto Laura Boekel

Promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-08

Op woensdag 28 februari promoveert Laura Boekel met haar proefschrift getiteld: 'COVID-19 in patients with immune-mediated inflammatory diseases'. Laura promoveert in het Auditorium van de Vrije Universiteit om 09:45 uur.

Aangepaste telefonische bereikbaarheid Klantenservice

  1. 2024-02-08

We houden de telefoonlijn vanaf 12.00 uur open voor spoedgevallen en verwijzers. Klantenservice is en blijft 's middags beschikbaar via de e-mail. Stuur ons gerust een e-mail.

OC Jet en Jill

Verbeterde communicatie: OC-Kernwoordenkaarten helpt kinderen hun stem te vinden

  1. 2024-02-07

Verschillende logopedisten van het kinderteam maken regelmatig gebruik van Ondersteunende Communicatie, kortweg OC. Dit delen zij graag om ouders en andere zorgverleners te inspireren.

Suzan vernie

Suzan Vernie gestart als Lid Raad van Bestuur Reade

  1. 2024-02-01

Suzan Vernie is op 1 februari 2024 gestart als Lid van de Raad van Bestuur van Reade, waar ze samen met bestuursvoorzitter Katja Hoorn de Raad van Bestuur zal vormen. Petra van Dam nam op 31 januari afscheid als interim bestuurslid.

2022 HERO revalidatie reumazorg overtoom amsterdam

UPDATE: Stroomstoring Overtoom is verholpen

  1. 2024-01-22

De stroomstoring op locatie Overtoom is verholpen.

VIPP

Digitale uitwisseling van cliëntgegevens tussen zorginstellingen is nu mogelijk!

  1. 2024-01-18

Bij Reade hebben we succesvol de derde fase van VIPP 5 afgerond, dat inhoudt dat de digitale uitwisseling van medische gegevens tussen verschillende zorginstellingen nu mogelijk is! Hierdoor zijn gezondheidsgegevens niet meer verspreid over verschillende plekken, maar bewegen ze mee met de verschillende zorginstellingen van de cliënt.

Het gebruik van het medicijn Hydroxychloroquine/Plaquenil bij reuma is veilig

  1. 2024-01-12

Deze week is er bericht geweest in de media over de extreme onveiligheid van het gebruik van Hydroxychloroquine gedurende de Covid pandemie. Deze studie is alleen gerelateerd aan Hydroxychloroquine gebruik bij covid. En gaat niet over het gebruik bij reuma.

Tijdelijk langere wachttijden bij onze klantenservice

  1. 2023-12-01

Momenteel zullen de wachttijden via onze klantenservice, door omstandigheden, langer zijn dan je van ons gewend bent. Zowel via de e-mail als telefonisch.

Foto nerass congres

Vrijdag 1 december: NERASS Najaarscongress bij Reade!

  1. 2023-11-23

Op vrijdag 1 december vindt het NERASS Najaarscongres plaats op de Reade locatie Jan van Breemen, met als thema 'Zorg(en) voor de toekomst'. Een evenement waar dieper wordt ingegaan op vraagstukken die zowel de reumatologie als de revalidatietak aangaan.

Toon meer nieuws over i-lin: een nieuwe manier van leren en werken Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?