2022-HERO-Expertiseteam-elektrostimulatie

BEAT (Bovenste Extremiteiten Advies Team)

Binnen de dwarslaesie revalidatie worden cliënten die problemen hebben met het bewegen van hun arm en hand worden aangemeld bij het BEAT.

Na aanmelding door jouw revalidatiearts volgt eerst uitgebreide diagnostiek, deze bestaat uit een uitgebreid onderzoek door een (hand)fysiotherapeut van de schouder en arm. Vervolgens doet de (hand)ergotherapeut een handonderzoek. Het onderzoek richt zich op hoe makkelijk je kunt bewegen, op je gevoel, spasticiteit en de kracht van je spieren.

Samen met de testers van het BEAT, de ergotherapeut stel je de behandeling van jouw arm/ hand voor de komende 6 weken op. Dit gebeurt in een aparte afspraak. Hierbij kun je denken aan gerichte krachttraining, elektrostimulatie, spalktherapie of botox behandeling. Ook zal het team, in samenwerking met collega's van het Roessingh, je informeren over eventuele opties voor chirurgie om de arm en hand te herstellen, als dat voor jou relevant is.

Behandelingen

Zorgprofessionals

2022-Reade-Ludwine-van-Orsouw-staand
L.H. van Orsouw (Ludwine)

Physician Assistant (PA)

2019 05 13 Reade018
Drs. W. Walrabenstein (Wendy)

Diëtist-onderzoeker

Nieuws over behandelaanbod

Promotie Yiming Ma

Promotie Yiming Ma

  1. 22 feb. 2023

Yiming Ma heeft op 22 februari zijn proefschrift op de Vrije Universiteit Amsterdam verdedigd. De afgelopen 5 jaar heeft Yiming binnen Reade onderzoek gedaan naar de lichaamssamenstelling en het energieverbruik van mensen met een dwarslaesie. De resultaten zijn beschreven in het proefschrift: “Weight management after spinal cord injury: How to monitor and improve body composition & energy expenditure in rehabilitation practice”.

Handbikebattle 2022

Handbiketeam Capital wordt 3e bij Handbikebattle!

  1. 28 jun. 2022

Op armkracht de Kaunertaler Gletscher in Tirol beklimmen. Over een lengte van 20 km en met maar liefst 867 meter hoogteverschil: ons team deed het!

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?