FES assisted gait teslasuit

Looptraining interventie met elektrostimulatie (Teslasuit)

Als gevolg van een dwarslaesie is de communicatie in het zenuwstelsel verstoord. De aansturing van de spieren is daardoor verminderd. Mensen met een dwarslaesie kunnen hierdoor minder goed hun spieren aansturen en dit leidt tot onder andere problemen met lopen. Het verbeteren van het lopen is erg belangrijk voor mensen met een dwarslaesie en daarom is ook het verbeteren van looptrainingen erg belangrijk. Looptrainingen met gewichtsondersteuning en functionele elektrostimulatie kunnen mogelijk helpen bij het verbeteren van het lopen, het looppatroon en eventueel ook de spieraansturing. In dit onderzoek zal worden onderzocht of een looptraining met elektrostimulatie het lopen kan verbeteren bij mensen met een incomplete dwarslaesie.

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of een looptraining met elektrostimulatie de loopfunctie van mensen met een dwarslaesie kan verbeteren. Het onderzoek zal bestaan uit looptrainingen zonder en met elektrostimulatie. Het lopen, het looppatroon en de spieractiviteit worden gemeten voor de looptrainingen zonder elektrostimulatie, na de looptrainingen zonder elektrostimulatie en na de looptrainingen met elektrostimulatie.

Mensen met een dwarslaesie laten tijdens het lopen verminderde heupflexie en knieflexie zien. Ze kunnen hun benen minder goed optillen tijdens het lopen. Ook laten ze vaak een dropfoot zien en extreme plantairflexie in de voet. Daarom zullen we tijdens de trainingen met elektrostimulatie ook metingen doen om te kijken naar het effect van de elektrostimulatie op het looppatroon.

Een ander doel is om de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van dit elektrostimulatiesysteem/pak (Teslasuit) te evalueren, om te bepalen of het ook in de revalidatietherapie gebruikt kan worden.

Voor het onderzoek is het nodig dat u in totaal 35 keer naar revalidatiecentrum Reade komt. Een bezoek duurt ongeveer 2 uur. De looptraining interventies duren 2 keer 8 weken en we vragen u om in die 16 weken 2 keer per week naar revalidatiecentrum Reade te komen voor een looptraining. Voordat de looptraining begint, wordt er bij het eerste bezoek gekeken of u in aanmerking komt voor de studie (de screening) en wordt ook de eerste meting gedaan. Na de looptraining zonder elektrostimulatie en na de looptrainingen met elektrostimulatie worden dezelfde metingen nog een keer herhaald zodat we de effecten van de looptraining op het lopen kunnen vergelijken en kunnen kijken of er eventuele verbeteringen zijn in het lopen.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen met een incomplete dwarslaesie die nog kunnen lopen voor minimaal 30 minuten met gewichtsondersteuning. Deelnemers zullen eerst 8 weken looptrainingen volgen, 2 keer per week, zonder elektrostimulatie en daarna 8 weken looptrainingen, 2 keer per week, met elektrostimulatie.

In dit onderzoek krijgen alle proefpersonen die meedoen een looptraining op de loopband zonder en met elektrostimulatie. Tijdens de looptrainingen met elektrostimulatie krijgt u een elektrostimulatiepak (Teslasuit) aan. Door het gebruik van dit pak hoeven er geen opplakbare elektrodes op uw benen geplakt te worden. Ook krijgt u voor de looptraining een veiligheidsharnas aan dat een deel van uw lichaamsgewicht draagt. U kunt u vasthouden aan de ondersteuningshandgrepen van de loopband. De dagen die voor u het beste uitkomen voor de looptraining worden besproken voordat de looptraining begint, zodat er een schema gemaakt kan worden.

A spinal cord injury (SCI) disrupts the communication within the nervous system, leading to limitations in sensorimotor activities, such as walking. These limitations are associated with muscle weakness, a disturbance of the reflex activity, and the inability or difficulty to recruit muscles below the lesion. Regular use of functional electrical stimulation (FES) can result in recovery of voluntary muscle control, muscle strength, and improved gait function. FES-assisted gait may provide effective gait therapy for incomplete SCI patients. This study will investigate if FES-assisted gait with body weight support (BWS) can improve gait function in people with an incomplete SCI.

A 20-week gait intervention, where the participants will walk on a treadmill twice a week for 30 with body weight support. The intervention is divided into two sub-interventions of 8 weeks. Participants will walk without FES during week 1 to 8, and participants will walk with FES during week 10 to 18.

Participants are asked to come to Reade 35 times in total. 32 times during the intervention to walk on the treadmill with or without FES, and once before, between and after the intervention for the pre-, mid- and post-intervention measurements. The trainings and measurements will take ±120 minutes. Possible benefits of participating in this study may be an improved gait function.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?