2022-HERO-Expertiseteam-elektrostimulatie

Elektrostimulatie

Elektrostimulatie werkt met stroomprikkels door de huid heen om spieren te activeren. Elektrostimulatie bestaat al een lange tijd, maar Reade gebruikt als eerste revalidatiecentrum in Nederland deze techniek bij mensen met een dwarslaesie.

Elektroden worden op de huid geplakt en verbonden met een elektrostimulatie apparaat. Het apparaat geeft stroomprikkels die lijken op de prikkels die de hersenen doorgeven. Hierdoor kunnen we spieren activeren en weer laten aanspannen. Reade baseert zich hierbij op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en voert ook zelf wetenschappelijk onderzoek uit met elektrostimulatie als behandeling.

Wij denken dat alle mensen met verlamde of aangedane spieren baat kunnen hebben bij elektrostimulatie. Het activeren van verlamde spieren heeft veel voordelen voor je gezondheid.

  • Gezondere en sterkere spieren
  • Betere doorbloeding van spieren en huid
  • Minder kans op complicaties.

Doelen en omstandigheden zijn voor iedere persoon anders. Daarom kijken onze therapeuten altijd naar de best passende vorm van elektrostimulatie. Dat kan zijn met:

  • Het plakken van elektroden op de spieren,
  • Met een klein apparaat de spieren activeren.

Vaak kan jezelf leren hoe je dit moet doen. Er zijn ook apparaten waarmee je kunt fietsen, door beenspieren op het juiste moment te laten aanspannen met elektrostimulatie. Hierdoor heb je een intensieve training waarbij je veel spieren tegelijkertijd traint. Voor mensen met gedeeltelijk verlamde spieren bieden we voor meer resultaat de combinatie aan tussen zelf trainen tegelijkertijd met de elektrostimulatie.

Bij Reade wordt bij ieder persoon met een dwarslaesie gekeken of elektrostimulatie kan helpen. Zowel tijdens de klinische opname als poliklinisch. Onze kennis wordt ook gebruikt voor andere doelgroepen die een aandoening hebben met aangedane of verlamde spieren.

Doelen zijn:

  • Activeren van verlamde spieren
  • Complicaties voorkomen
  • Functioneel herstel ondersteunen

In de revalidatiekliniek kijken we meteen bij opname of elektrostimulatie bij jou mogelijk is. Spieren moet je namelijk je hele leven lang blijven activeren. Revalideer je poliklinisch dan wordt je gezien door het elektrostimulatie adviesteam.

Vraag & antwoord video's over elektrostimulatie

Behandeling starten?

Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden

Locatie Elektrostimulatie

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?