2022 HERO revalidatie behandelaar client therapie arm 4

Neuromusculaire aandoeningen (NMA)

Neuromusculaire aandoeningen (NMA) is het medische woord voor spierziekten. Er zijn heel veel verschillende spierziekten, waarbij de spier zelf is aangedaan of de zenuwen die de spieren aansturen. De gevolgen van de verschillende spierziekten zijn heel divers. Kenmerkend is dat er krachtsverlies optreedt.

Bij sommige spierziekten is er krachtsverlies van de armen en/of benen, en soms heeft het bijvoorbeeld ook invloed op het kauwen, spreken of de ademhaling. Daarnaast kan er een verminderd gevoel of pijn ontstaan.

Neuromusculaire aandoeningen hebben een grote invloed op het dagelijks leven. Genezing is meestal niet mogelijk en de klachten verergeren vaak in de loop van de tijd. Daarom richt de revalidatie zich met name op het leren omgaan met de gevolgen van de ziekte en het behoudt van kwaliteit van leven. Centraal staat hoe jij jouw mogelijkheden optimaal kunt blijven benutten, zodat je in het dagelijks leven zoveel mogelijk kunt blijven doen wat voor jou van waarde is. Daarbij is er zowel aandacht voor de fysieke, praktische als mentale gevolgen.

Reade biedt de revalidatie klinisch en poliklinisch aan.

Als je poliklinisch revalideert, kom je regelmatig naar Reade toe. Na een polibezoek ga je weer naar huis. Hoe vaak je naar Reade komt, verschilt per persoon. Net als hoe lang je op een dag bij Reade bent. Dit kan een hele dag zijn of enkel voor één therapiesessie.

Klinische revalidatie betekent dat je naast de behandeling en training ook blijft slapen in het revalidatiecentrum. Daar wordt meestal voor gekozen als je door de aandoening nog niet zelfstandig je dagelijkse dingen kan doen.
Lees verder

Inhoud behandeling

De inhoud van de behandeling is afhankelijk van jouw klachten en hulpvragen. De volgende onderwerpen kunnen onder anderen aan bod komen:

  • omgaan met minder energie
  • achteruitgang van de arm-/handfunctie
  • staan, lopen en traplopen
  • zelfverzorging, huishouden
  • werk, vrijetijdsbesteding en onderhouden van sociale contacten
  • realisatie van aanpassingen en het gebruik van hulpmiddelen
  • seksualiteit en intimiteit
  • ademhaling, eten en communicatie
  • verstaanbaar spreken
  • veilig eten en drinken

Kinderen & Jongeren

Voor de kinderen zijn er Drostenburg en De Parel (speciaal onderwijs) verpleegkundigen van Cordaan waarmee we samenwerken.

We werken ook samen met Orion (Drostenburg/ Orioncollege Drostenburg) als het gaat om geven van onderwijs op een optimale manier.

Samenwerking met voorzieningenadviseurs en casemanagers

Voor mensen met een NMA is er een samenwerking met de gemeente Amsterdam vanuit het Adviesbureau Reade. Met het project ‘Maatwerk’ kan gebruik gemaakt worden van voorzieningenadviseurs en casemanagers. Hierdoor kan een complexe aanvraag van voorzieningen en aanpassingen sneller en beter worden gerealiseerd.

Partners

Kinderbehandelingen

Locatie Neuromusculaire aandoeningen (NMA)

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Drostenburg Amsterdam

Drostenburg

Amsterdam

Drosteburg orion tijdelijk

Orion College Drostenburg

Amsterdam

Netwerklocatie Reade De Parel

De Parel Haarlem

Haarlem

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Mailadres: klantenservice@reade.nl. Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?