2022 HERO foyer therapeut client krukken

Klinische revalidatie

De revalidatiearts in het ziekenhuis heeft je doorverwezen naar Reade voor revalidatie. Door je aandoening of letsel ben je soms niet meer in staat volledig zelfstandig te functioneren of is het dagelijkse leven sterk bemoeilijkt. Wanneer je je thuis nog niet kan redden, word je vanuit het ziekenhuis of verpleeghuis bij ons tijdelijk opgenomen in de kliniek. Je blijft dan slapen en krijgt behandelingen van ons.

De behandeling is er op gericht jouw zelfstandigheid terug te krijgen. Dat gebeurt o.a. door in de weekenden thuis daarin te oefenen. Zo snel als mogelijk is, slaap je in de weekenden al thuis. De behandeling die je krijgt, is zoveel mogelijk op maat ontworpen en passend bij jouw hulpvragen. Rekening houdend met wat jij lichamelijk en emotioneel aankan.

Er staat een compleet revalidatieteam om je heen van diverse therapeuten, revalidatiearts en gespecialiseerde verpleegkundigen. Onze verpleging is erin getraind om je te helpen steeds meer zelfstandig op te pakken, van verplaatsen en zelfzorg tot medicatie innemen. De therapie vindt individueel en in groepsverband plaats. Je krijgt hiervoor een weekrooster waar alle therapieën opstaan. Ook buiten dit therapierooster om werk je samen met de verpleegkundigen aan de opbouw van jouw zelfstandigheid met als doel terugkeer naar huis. Het kan zijn dat er aanpassingen en hulpmiddelen nodig zijn om naar huis te kunnen gaan. Een deel daarvan regel je samen met therapeuten in Reade.

Er zijn drie verschillende afdelingen in de kliniek. Iedere afdeling heeft zijn eigen team onder leiding van een revalidatiearts. Er is ook een apart deel op de afdeling Hersenbeschadiging, dit is de cognitie-unit. Dit is een prikkelarme afdeling met extra begeleiding voor mensen met ernstigere problemen met het denken en oriënteren (cognitieve klachten).

Na de opname in de kliniek gaat de revalidatie verder

De klinische (opgenomen) fase is maar een onderdeel van jouw totale revalidatieperiode. Als je thuis bent, kunnen er nog beperkingen zijn. Ook dan heb je waarschijnlijk therapie nodig. Dat kan een poliklinische revalidatiebehandeling (PRB) zijn door een team van therapeuten in Reade of ergens anders. De therapie kan ook bij een eerstelijns therapeut in jouw eigen buurt. Voordat je definitief naar huis gaat, is de behandeling met je besproken. Ook als je niet poliklinisch revalideert in Reade, kom je vaak nog één of meerdere keren op controle bij jouw Reade revalidatiearts.

Behandeling starten?

Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden

Locatie Klinische revalidatie

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Reade, locatie Overtoom

Amsterdam

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?