Seksuele gezondheid

Expertiseteam Seksuele Gezondheid

Veel mensen met een chronische ziekte of aandoening ervaren daarvan een invloed op hun seksuele gezondheid. Soms heeft de aandoening zelf of de medicatie die je ervoor gebruikt een directe impact op je seksualiteit. Daardoor kan de zin in seks verminderd zijn of kan het moeilijker zijn om opgewonden te worden of een orgasme te krijgen. Maar ook indirect kan een ziekte je seksueel functioneren of je seksualiteitsbeleving beïnvloeden, bijvoorbeeld door pijn, vermoeidheid, onzekerheid, moeilijker kunnen communiceren, een veranderde stemming of omdat je je lichaam niet goed kunt bewegen. Zorgen of problemen op seksueel gebied kunnen een grote impact hebben op jouw kwaliteit van leven én dat van een eventuele partner.

Het Expertiseteam Seksuele Gezondheid helpt je inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop jouw aandoening je seksueel functioneren of seksuele beleving beïnvloedt. Er wordt daarbij specifiek gekeken naar jouw hulpvraag en wat jij en je eventuele partner wensen of nodig hebben. Alleen of samen met je partner krijg je de juiste informatie, oefeningen, adviezen of kortdurende gesprekstherapie om je seksuele gezondheid te verbeteren en daarmee jouw welzijn en kwaliteit van leven te verhogen. We bieden de behandeling klinisch en poliklinisch aan.

Samenstelling team

Vanuit jouw mogelijkheden en hulpvraag kan de samenstelling van het team verschillen. In de basis bestaat ons team uit een

  • gespecialiseerd verpleegkundige
  • bekkenfysiotherapeut
  • consulent seksuele gezondheid
  • seksuoloog

Locatie Expertiseteam Seksuele Gezondheid

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Amstelland

Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?