2022 HERO kinder jongeren revalidatie kracht

Hersenbeschadiging CP

Hersenbeschadiging vóór, bij de geboorte of in het eerste levensjaar noemen we Cerebrale parese (CP). CP is de meeste voorkomende oorzaak voor fysieke beperkingen bij kinderen in Nederland. Er zijn ook ruim 200.000 volwassenen met CP in Nederland. Als de hersenbeschadiging na het eerste levensjaar is ontstaan noem je dit Niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Bij Reade werken we bij kinderen en jongeren ontwikkelingsgericht. We vragen goed uit wat belangrijk is voor het kind en systeem. En zorgen ervoor dat ondanks beperkingen iemand het maximale uit het leven kan halen.

CP veroorzaakt houdings- en bewegingsstoornissen. Het meest voorkomend is de spastische vorm van CP, waar spierstijfheid een rol speelt. Daarnaast zijn er nog andere typen CP met bewegingsstoornissen, zoals dyskinesie (bijvoorbeeld onwillekeurige bewegingen) en ataxie (problemen in evenwicht en coördinatie). Bij alle vormen van CP kunnen bijkomende beperkingen optreden zoals problemen in emoties en gedrag, leren, communicatie, slikken, visuele verwerkingsproblemen en soms epilepsie.

Het kind met CP zal van jongs af aan begeleiding, therapie, training, of medicijnen nodig hebben. Om het bereikte niveau vast te houden, blijft revalidatie ook op volwassen leeftijd vaak noodzakelijk.

Behandelingen

Kinderen, jongeren en volwassenen met CP komen in aanmerking voor medisch specialistische revalidatie bij Reade. De behandeling bieden we poliklinisch aan, in verschillende settingen. De behandeling is vaak multidisciplinair en wordt uitgevoerd onder leiding van een revalidatiearts.

Wij bieden:

  • Poliklinische controles op onze hoofdlocaties en netwerkziekenhuizen.
  • Diverse poliklinische revalidatieprogramma’s.
  • Samenwerking met speciaal onderwijs en kinderdagcentra.
  • Voor kinderen (1,5 -12 jaar), jongeren (12 - 18 jaar) en jongvolwassenen (16-25 jaar) is er een speciaal CP-NAH jongerenteam.
  • Voor volwassenen werken we met disciplinaire teams.

Als je poliklinisch revalideert, kom je regelmatig naar Reade toe. Na een polibezoek ga je weer naar huis. Hoe vaak je naar Reade komt, verschilt per persoon. Net als hoe lang je op een dag bij Reade bent. Dit kan een hele dag zijn of enkel voor één therapiesessie.

Behandelmodules in groepsvorm

Locatie Hersenbeschadiging CP

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Netwerklocatie Reade De Parel

De Parel Haarlem

Haarlem

Reade Drostenburg Amsterdam

Drostenburg

Amsterdam

Drosteburg orion tijdelijk

Orion College Drostenburg

Amsterdam

Netwerklocatie Omega

Kinderdagcentrum Stichting Omega

Amsterdam

Reade Nifterlake

Kinderdienstencentrum Nifterlake

Amstelveen

82 EDDDEC F7 A6 4 EF7 BC96 266 B9 A011 A96

ZigZag Verpleegkundige kinderzorg

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?