Reade_kind-jeugd-sporten-bewegen-revalideren-mat-spel

Dit ben ik - groep (8-10 jaar)

De “Dit ben ik”-groep is een aantal ontmoetingen van kinderen tussen de 8 en 10 jaar die een motorische beperking hebben en die deelnemen in het basisonderwijs. Tijdens deze ontmoetingen wordt op een speelse wijze aandacht gegeven aan de handicapbeleving van de kinderen.

Hiermee werken de kinderen aan een positief en kloppend beeld van zichzelf. We maken de kinderen weerbaarder in de buitenwereld.

We vinden het belangrijk dat de kinderen op de hoogte zijn van wat hun handicap inhoudt omdat die een belangrijke impact heeft op hun leven en identiteitsontwikkeling. Tegelijkertijd willen we de kinderen meegeven dat ze veel meer zijn dan hun handicap.

Onderdelen van de module zijn

  • het samen invullen van een ik-boek,
  • vragen aan een revalidatiearts over hoe hun hersenen en lichaam (samen-) werken,
  • gesprekjes en het uitspelen van lastige situaties zoals hoe je reageert op vragen, soms van wildvreemden, over je handicap of op ongevraagde hulp.
  • En hoe reageer je wanneer je geplaagd wordt of buitenspel gezet?

Bij eerste bijeenkomst is er ook een groepsgesprek voor de ouders. Ouders maken tijdens deze bijeenkomst ook een mascotte voor hun kind ter ondersteuning.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?