Reade_kind-jeugd-sporten-bewegen-revalideren-mat-spel

Dit ben ik - groep (8-10 jaar)

De “Dit ben ik”-groep is een aantal ontmoetingen van kinderen tussen de 8 en 10 jaar die een motorische beperking hebben en die deelnemen in het basisonderwijs. Tijdens deze ontmoetingen wordt op een speelse wijze aandacht gegeven aan de handicapbeleving van de kinderen.

Hiermee werken de kinderen aan een positief en kloppend beeld van zichzelf. We maken de kinderen weerbaarder in de buitenwereld.

We vinden het belangrijk dat de kinderen op de hoogte zijn van wat hun handicap inhoudt omdat die een belangrijke impact heeft op hun leven en identiteitsontwikkeling. Tegelijkertijd willen we de kinderen meegeven dat ze veel meer zijn dan hun handicap.

Onderdelen van de module zijn

  • het samen invullen van een ik-boek,
  • vragen aan een revalidatiearts over hoe hun hersenen en lichaam (samen-) werken,
  • gesprekjes en het uitspelen van lastige situaties zoals hoe je reageert op vragen, soms van wildvreemden, over je handicap of op ongevraagde hulp.
  • En hoe reageer je wanneer je geplaagd wordt of buitenspel gezet?

Bij eerste bijeenkomst is er ook een groepsgesprek voor de ouders. Ouders maken tijdens deze bijeenkomst ook een mascotte voor hun kind ter ondersteuning.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?