2022 HERO revalidatie amputatie focus prothese

Technisch spreekuur

Het technisch spreekuur heeft als doel om te kijken hoe jij het beste weer kan lopen of bewegen. Er zijn schoen- en orthese (spalk) spreekuren op de verschillende locaties van Reade. Als het nodig is, kijken we samen welke hulpmiddelen hierbij helpen.

  • controle, advies en/of indicatiestelling van een spalk/ beugel (orthese) voor de benen of armen.
  • controle, advies en/of indicatiestelling ten aanzien van (semi-)orthopedische schoenen.

Tijdens dit spreekuur zijn aanwezig:

  • de revalidatiearts,
  • instrumentmaker (OIM)
  • schoenmaker (Hanssen Footcare).

Tijdens het spreekuur op locatie Overtoom zijn de revalidatiearts, instrumentmaker (OIM) en schoenmaker (Hanssen Footcare) aanwezig. Op dat moment kan een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Ook het looppatroon kan worden beoordeeld.

Op basis hiervan wordt in overleg met jou besproken en bepaald welk (loop)hulpmiddel het beste past bij jouw situatie. Er volgt vaak een nieuwe afspraak voor het aanmeten van de voorziening.

Bij controle-afspraken wordt o.a. beoordeeld of de orthese of schoenen aangepast moeten worden. Soms kunnen deze aanpassingen direct worden uitgevoerd. Indien een spalk of orthopaedische schoen versleten of stuk is, kan direct via de leverancier een afspraak voor nieuwe gemaakt worden. Hiervoor is geen afspraak op het technisch spreekuur met de revalidatiearts nodig.

Onze partners

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?