2022-HERO-reumazorg-radiologie-bloedbank

Artritis psoriatica (SpA)

Artritis Psoriatica is een vorm van ontstekingsreuma die voorkomt bij ongeveer 10-30% mensen met de huidziekte psoriasis. Bij deze aandoening kunnen ontstekingen ontstaan in gewrichten, pezen en de wervelkolom.

De ernst van de ziekte wisselt sterk van relatief mild tot zeer actieve ontstekingen die kunnen leiden tot beschadiging van de gewrichten.

Het beloop van artritis psoriatica is bij ieder mens anders. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Dit wordt bepaald door lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en meestal ook door hulp van de afdeling Radiologie.

Indien nodig kan artritis psoriatica worden behandeld met antireumatische medicijnen.

Behandelaars

  • Reumatologen
  • Reuma verpleegkundigen
“"Ik ben heel blij met de zorg van Reade Reumatologie. Als er iets is, bel ik en binnen no time word ik teruggebeld door de reumatoloog."”
Rob van Leeuwen

Locatie Artritis psoriatica (SpA)

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Relevant onderzoek

Meer over deze diagnose

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?