PDF

Actueel

Whats App Image 2022 10 06 at 16 19 09

Aandacht voor participatie binnen de revalidatie

  1. 2022-10-07

Begin oktober werd er voor revalidanten met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) een zogeheten DOE-dag georganiseerd. Een groep therapeuten vanuit het NAH team vormden een participatiewerkgroep om participatie, na COVID-19, weer meer aandacht te geven binnen de revalidatie.

Download scaled 950x950 507550 2

Talk of the town: de noodzaak van inclusief sporten

  1. 2022-10-04

Hoe zorgen we samen dat mensen van alle leeftijden, geloofsovertuigingen, culturele achtergronden en geaardheden en met of zonder beperking veilig en prettig kunnen sporten en bewegen? Hoe maken we sport en bewegen in Amsterdam echt inclusief?Daarover gingen ervaringsdeskundigen, experts en het publiek samen in gesprek bij Pakhuis de Zwijger. Onze collega's Jasmijn Holla en Reda Haouam zaten ook aan tafel.Kon je er niet bij zijn maar vind je het wel interessant? Kijk de talk of the town terug via onderstaande knop.

Download scaled 950x950 507550 2

Talk of the Town op 3 oktober: "De noodzaak van inclusief sporten en bewegen"

  1. 2022-09-22

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert Pakhuis de Zwijger met de gemeente Amsterdam op maandagavond 3 oktober een programma over inclusief sporten en bewegen. Sport en bewegen is nodig voor de mentale en fysieke gezondheid. In Amsterdam is altijd wel een sportschool, -club of -mogelijkheid in de buurt. Het is helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om daar te sporten of te gaan sporten of bewegen. Door fysieke of sociale drempels voelen niet alle Amsterdammers zich welkom of veilig. Tijdens de landelijke week van de toegankelijkheid - van 3 t/m 8 oktober - vragen we in Amsterdam aandacht voor inclusie van álle Amsterdammers. Dit jaar is het thema inclusief sporten en bewegen voor iedereen.

IMG 0022

De Rapenburg Race was een groot succes!

  1. 2022-09-19

De Rapenburg Race was een groot succes! Deelnemers, waaronder Team Reade, trotseerden afgelopen zaterdag de koude Leidse grachten om geld op te halen voor dwarslaesieonderzoek. En met succes! Er is meer dan € 115.000 opgehaald om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Een geweldige dag met geweldig resultaat!

Header wandelen met een hartslagmeter

Webinar Ontstekingsreuma en risico op hart- en vaatziekten

  1. 2022-09-19

Wanneer je ontstekingsreuma hebt, zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis (RA), Axiale SpA of artritis psoriatica, loop je meer risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is dan ook belangrijk om jezelf periodiek goed te laten screenen op dit risico. In de praktijk blijkt dit screenen helaas onvoldoende te gebeuren. Waarom loop je met ontstekingsreuma meer risico op hart- en vaatziekten? Waarom is het belangrijk dit risico in de gaten te houden? En hoe verloopt een screening op hart- en vaatziekten? Meld je aan voor het webinar van ReumaZorg Nederland ‘Ontstekingsreuma en risico op hart en vaatziekten’ op zaterdag 24 september (10.00-11.00 uur) en krijg een antwoord op deze vragen. Je bent van harte welkom!

Maaike blom

Intimiteitsverpleegkundige Maaike Blom in Dwarslaesie Magazine

  1. 2022-09-05

Door een dwarslaesie of caudalaesie verandert er veel, ook op het gebied van seksualiteit. Het kan moeilijk of onmogelijk zijn om een orgasme te bereiken en bij mannen een erectie. Door verlamming of spasme kan het lastiger zijn om goede houdingen te vinden. Maaike Blom, verpleegkundige bij Reade met aandachtsveld seksualiteit, vertelt in Dwarslaesie Magazine wat kan helpen bij het vrijen.

Rapenburg race 510x295x1

Support jij Team Reade bij de Rapenburg Race?

  1. 2022-08-31

Zaterdag 17 september is het weer zover: de Rapenburg Race! Onder het motto 'dwars door Leiden' zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Team Reade is er ook weer bij. Support jij ons?

Margreetbongers

Expositie Overtoom Margreet Bongers

  1. 2022-08-16

Vanaf 22 augustus exposeert kunstenaar Margreet Bongers op de Overtoom in de wachtruimte van de ergotherapie, de gang bij het restaurant en de stilteruimte.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?