2022 HERO revalidatie reuma behandelaar client crosstrainer

Hartaandoeningen

Hartaandoening is een verzamelnaam voor een groep uiteenlopende ziekten aan het hart. Ze veroorzaken een verandering in de bouw of werking van het hart. Hartaandoeningen zorgen voor een verandering van de bloed- en zuurstofvoorziening, wat gevolgen heeft voor de rest van jouw lichaam.

Ons hartrevalidatieteam is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met hartklachten.

Afhankelijk van jouw behandelplan kan het team om jou heen bestaan uit:

  • Revalidatiearts;
  • Fysiotherapeut;
  • Ergotherapeut;
  • Maatschappelijk werker;
  • Diëtetist;
  • Psycholoog.

Afhankelijk van wat jij nodig hebt, duurt hartrevalidatie drie tot vijf maanden. De precieze duur is voor iedereen anders en hangt af van wat er in jouw individuele behandelplan staat. Tussentijds zal dit in het multidisciplinaire team worden geëvalueerd en mogelijk bijgesteld. Je blijft steeds in gesprek met jouw behandelaars over hoe jouw traject verloopt zodat de behandeling aan blijft sluiten op jouw doelen en hulpvragen.

Aan het eind van het revalidatietraject evalueren we jouw persoonlijke doelen met de behandelaren uit jouw behandelteam. In de meeste gevallen krijg je nogmaals een fietstest. Met vragenlijsten vragen we uit hoe het nu met jouw gezondheid gaat. Er vindt ook een eindconsult plaats met de revalidatiearts.

Wat wij belangrijk vinden, is dat je aan het einde van de revalidatie voldoende vertrouwen hebt en grip op je leven ervaart. Zodat je zelfstandig verder kan. Soms is een andere plek hiervoor meer passend. Als dit zo is dan gaan we samen met jou op zoek naar een plek waar zij je verder helpen. Je kan hierbij denken aan sporten onder begeleiding of psychologische behandeling in de GGZ.

Locatie Hartaandoeningen

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Reade, locatie Overtoom

Amsterdam

Meer over deze diagnose

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?