Rijschool Reade

Rijschool

Kan je met een lichamelijke of geestelijke beperking zelf autorijden? Ja, in de meeste gevallen kan dat. Reade heeft een samenwerking met de rijinstructeur Maurits Coenraad. Hij heeft ruime ervaring met het geven van rijlessen aan cliënten van Reade.

Rijlessen kan je om verschillende redenen volgen. Bijvoorbeeld om weer te wennen aan het verkeer. Om te leren rijden met een aangepaste auto. Of voor het halen van het rijbewijs.

De lesauto’s zijn voorzien van een automaat en zijn modulair aan te passen aan vrijwel elke beperking. Denk bijvoorbeeld aan remmen en gas geven op het stuur, rijden met een linker gaspedaal, instelbare rem-/stuurinrichting op beschikbare spierkracht en spiegelaanpassingen.

Het volgen van rijlessen is ook mogelijk voor niet-Reade cliënten.

  • Je kunt kiezen uit rijlessen van een uur of anderhalf uur.
  • De lessen worden gegeven van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur.
  • Rijschool Reade rijdt in de regio Amsterdam, Haarlem, Almere en Alkmaar.
  • Je kiest zelf de locatie waar we je ophalen en weer terugbrengen.

De kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Vaak worden rijlessen helemaal of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, het UWV of de gemeente (in het kader van de Wmo). We raden aan om bij deze instanties te informeren naar de mogelijkheden.

Revalideer je bij Reade? Neem dan contact op met jouw revalidatiearts voor een aanmelding. Als er speciale aanpassingen gemaakt moeten worden, worden deze kosten niet berekend. Wel is er een bedrag van € 62,- bij de passing verschuldigd.

Contact en aanmelden

Rijschool Maurits Coenraad, locatie Reade
T 020 - 242 1051

E rijschool@reade.nl


Bezoekadres

Rijschool Maurits Coenraad, locatie Reade 
Overtoom 283 

1054 HW AmsterdamPostadres

Rijschool Maurits Coenraad, locatie Reade 

Postbus 58271

1040 HG Amsterdam

Locatie Rijschool

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Meer over deze ondersteunende zorg

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?