Actueel Wetenschap

Eular2022

Eular 2022

  1. 1 jun. 2022

Van 1 t/m 4 juni vindt het EULAR Congres plaats. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties.

Plantaardig eten

Een gezonde toekomst is plantaardig

  1. 1 jun. 2022

"Een gezonde toekomst is plantaardig." Een duidelijke conclusie van het eerste PAN Nederland Congres afgelopen zaterdag. Het was een inspirerende dag waar Reade goed vertegenwoordigd was.

Laura boekel

Laura Boekel wint onderzoeksprijs voor haar covid onderzoek

  1. 24 mei 2022

Trots! Laura Boekel wint de onderzoeksprijs op het Nicolaes Tulp Symposium voor haar covid onderzoek 'Samen Testen Tegen Corona'. Toen duidelijk werd dat COVID-19 een pandemie zou worden, startte Reade binnen no time een nieuw onderzoek. Het onderzoek geeft antwoord op de vraag of een corona-infectie anders verloopt bij mensen met een reumatische aandoening.

Img 0101 510x295x1

Uitreiking Grant en stimuleringsbeurzen door de Reade Foundation

  1. 13 mei 2022

Gisteren was het eindelijk zover; hét jaarlijkse Reade Foundation event waar Grant- en beursontvangers van 2020-2021 in het zonnetje werden gezet (omdat dit de afgelopen 2 jaren helaas niet live kon) en de Grant en stimuleringsbeurzen van 2022 feestelijk zijn uitgereikt.

Augmented reality en mixed reality in de revalidatiezorg

Publicatie Celine Timmermans, over de potentie van Augmented en Mixed Reality in de revalidatiezorg

  1. 20 apr. 2022

Interessante publicatie op MT Integraal, platform voor medische technologie, door Celine Timmermans. Over de potentie van Augmented Reality en Mixed Reality in de revalidatiezorg en de toepassingen binnen het behandelprogramma van Reade.

Sci revolt promotieteam

Deelnemers gezocht voor het onderzoek naar de preventie van decubitus door middel van elektrostimulatie

  1. 6 apr. 2022

Samen met onderzoekers van de Vrije Universiteit en het Amsterdam UMC hebben wij het onderzoek SCI PREVOLT opgezet. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met 7 revalidatiecentra in Nederland, met een gespecialiseerde dwarslaesie afdeling. Met dit onderzoek wordt er onderzocht of het dagelijks/regelmatig stimuleren van verlamde spieren preventief werkt op het voorkomen van terugkerende doorzitplekken.

Rapenburg race 510x295x1

Team Dwarslaesie haalt ruim € 32.000 euro op tijdens RapenburgRace 2022

  1. 9 feb. 2022

Vol overgave zwommen, op 18 september 2021, Reade collega’s de RapenburgraceRace. Het doel hiervan was het inzamelen van geld om onderzoek te doen naar het gebruik van het TeslaSuit voor het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met een dwarslaesie. Dit onderzoek valt onder de leiding van Thomas Janssen.

Door geen verbod op lachgas blijft het onschuldige imago bestaan (Wendy Achterberg op OP1)

  1. 5 feb. 2022

Het feit dat lachgas nog niet verboden is, maakt dat lachgas nog steeds een veel te onschuldig imago heeft, volgens onze collega Wendy Achterberg-Warmer in Op1. Het wordt een steeds groter probleem, en in onze revalidatiekliniek zien we een enorme stijging van het aantal jongeren met klachten.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?