
Deelnemers gezocht voor het onderzoek naar de preventie van decubitus door middel van elektrostimulatie
Samen met onderzoekers van de Vrije Universiteit en het Amsterdam UMC hebben wij het onderzoek SCI PREVOLT opgezet. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met 7 revalidatiecentra in Nederland, met een gespecialiseerde dwarslaesie afdeling. Met dit onderzoek wordt er onderzocht of het dagelijks/regelmatig stimuleren van verlamde spieren preventief werkt op het voorkomen van terugkerende doorzitplekken.
Bij mensen met een dwarslaesie komen doorzitplekken (decubitus) regelmatig voor. In de huidige zorg is er al veel aandacht voor preventie van doorzitplekken. Deze maatregelen blijken echter weinig effect te hebben op het ontstaan van de doorzitplek. Dat komt door de blijvende inactiviteit van de verlamde spieren.
Door het activeren van de verlamde spieren met elektrostimulatie wordt de oorzaak wel aangepakt. Inactieve spieren worden weer geactiveerd!
Deelnemers gezocht
Ben of ken jij iemand met een dwarslaesie? Wij zijn op zoek naar mensen met een dwarslaesie van 18 jaar en ouder, die de afgelopen 5 jaar minimaal 1 wond hebben gehad in de bilregio, ook wel een doorzitplek of decubitus genoemd.
Het stimuleren van de spieren is minimaal belastend en kan in verschillende houdingen worden toegepast. Doordat het zowel liggend als zittend kan worden uitgevoerd, heeft het geen negatieve invloed op de dagelijkse bezigheden.
Deelnemers worden willekeurig verdeeld over 2 groepen. De ene groep krijgt een jaar lang elektrostimulatie, de andere groep krijgt in dit jaar nog geen elektrostimulatie maar kan dit na afronding van de metingen krijgen. In dit onderzoek bent je actiever bezig met preventie en krijg je elke 2 weken gratis wondcontroles.
Interesse in deelname of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Boas Wijker, Onderzoeker en Fysiotherapeut.
Mail: b.j.wijker@vu.nl
Telefoon: 020-2421142
Meer nieuws

Prik tegen Gordelroos voor mensen met reuma
- 28 mrt. 2025
Mensen met reuma die een biological of een JAK remmer gebruiken hebben een verhoogde kans op een gordelroosinfectie. Dat risico neemt toe met de leeftijd. De overheid heeft besloten om vaccinatie (prik) met het gordelroosvaccin te vergoeden voor deze mensen.

Neem ruim de tijd voor parkeren op locatie Jan van Breemen
- 26 mrt. 2025
Er is momenteel beperkte parkeergelegenheid.

Let op: E-mailspoofing met Reade als vervalst afzenderadres
- 27 feb. 2025
Wat is E-mailspoofing?Via E-mailspoofing sturen oplichters een e-mail waarvan het lijkt of die uit naam van Reade verzonden wordt. De afzender van de e-mail wordt dus vervalst. Op deze manier worden vaak valse facturen of phishing-mails verspreid. Door het sturen van deze e-mails wordt geprobeerd om geld of inloggegevens te stelen of je computer te hacken.

Vergoeding voor zorg bij chronische (aanhoudende) pijn blijft voorlopig hetzelfde
- 23 jan. 2025
Er was de afgelopen tijd veel onzekerheid over de vergoeding van zorg voor mensen met aanhoudende pijn. Het Zorginstituut Nederland (ZIN) twijfelde of deze zorg goed genoeg helpt. Dit bericht gaf veel onrust. Na overleg tussen het ZIN en verschillende partijen, waaronder de VRA, zijn de belangrijkste zorgen weggenomen: de vergoeding blijft voorlopig bestaan en er is ruimte voor verder onderzoek en gesprekken over de effectiviteit van deze zorg.

Overstappen zorgverzekering
- 9 jan. 2025
Heb je per 1 januari 2025 een nieuwe zorgverzekeraar? Geef dit dan door aan Reade! Dit kan via MijnReade of via een e-mail aan de afdeling Service & Planning.

Radiologie-afspraken nu zichtbaar in MijnReade
- 10 dec. 2024
Goed nieuws! Vanaf nu kun je de radiologie-afspraken bekijken in MijnReade - Reade, ons cliëntenportaal. Hier vind je alle relevante informatie over jouw afspraken op één plek.

Lonneke de Lau nieuwe bestuurder bij Reade
- 8 nov. 2024
Met ingang van 1 februari 2025 is Lonneke de Lau benoemd als bestuurder bij Reade. Samen met Suzan Vernie zal zij de nieuwe raad van bestuur vormen. Deze benoeming volgt op het vertrek van Katja Hoorn, die in september afscheid nam van Reade.

Reade en AVL versterken samenwerking op het gebied van oncologische revalidatie
- 22 okt. 2024
Reade en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) verlengen hun samenwerking op het gebied van revalidatiezorg voor mensen met kanker. De komende vijf jaar zullen beide organisaties hun krachten bundelen om mensen tijdens of na een kankerbehandeling nog beter te ondersteunen in hun revalidatieproces.


Reade en Sint Maartenskliniek werken samen in reumatologie
- 26 aug. 2024
Reade en de Sint Maartenskliniek hebben de handen ineengeslagen om de digitale reumazorg in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Met de ondertekening van een intentieovereenkomst zetten beide organisaties een belangrijke stap in hun samenwerking om mensen met reuma door het hele land betere, toekomstbestendige zorg te bieden.