Img 0101 510x295x1

Uitreiking Grant en stimuleringsbeurzen door de Reade Foundation

Gisteren was het eindelijk zover; hét jaarlijkse Reade Foundation event waar Grant- en beursontvangers van 2020-2021 in het zonnetje werden gezet (omdat dit de afgelopen 2 jaren helaas niet live kon) en de Grant en stimuleringsbeurzen van 2022 feestelijk zijn uitgereikt.

Jacqueline Cleton, Manager Reade Foundation: “Wat was het fijn om dit weer live te mogen doen! Reade Foundation ondersteunt die projecten die ten goede komen aan de kwaliteit van de behandeling en de levenskwaliteit van cliënten. Dat doen we onder andere met deze beurzen. Daarmee dragen we bij aan waardevolle onderzoeken en de professionele, maar ook persoonlijke ontwikkeling van Reade-medewerkers.”

Vroukje Boenk, Voorzitter Reade Foundation: ”Van harte gefeliciteerd aan de Grant winnaar 2022, Maarten M. Steinz, voor zijn reumaonderzoek en de winnaars van de stimuleringsbeurzen van dit jaar: Vasilis Tomaras en Lynette Spits. We weten zeker dat zij in de toekomst heel veel mooie dingen gaan doen!”

Namens Reade Foundation hartelijk dank aan alle aanwezigen, waaronder de bestuursleden en natuurlijk Job Cohen die ons meenam in het perspectief van de cliënt door prachtig voor te lezen uit Hersenvlekken van Sara van der Kooi en een column van zijn eigen vrouw die leed aan MS.

Het maakte nogmaals duidelijk waar deze dag uiteindelijk om draait: de cliënt. Het programma werd dan ook afgesloten met de oproep aan alle Reade-medewerkers om vooral mooie initiatieven te blijven indienen. Om samen te helpen meer mensen in staat te stellen meer uit hun leven en henzelf te halen!

Stimuleringsbeurzen uitgereikt door Dr. Jaap Willems, bestuurslid

2020

  • Mikki van der Wal - “Yoga for the Special Child”- the Sonia Sumar Method
  • Mariëtte de Rooij - Cursus “Begeleiden van veranderingsprocessen.

2021

  • Evelien Ploegaert - Het opzetten van een team “cognitieve communicatiestoornissen”
  • Anja Duijn en Nynke Haze - Behandeling van de paretische arm bij NAH; kennisuitwisseling tussen Reade en de eerste & tweede lijn. Een symposium georganiseerd door Reade. Passend bij de discussie juiste zorg op de juiste plek.

2022

  • Vasilis Tomaras - Het volgen van het “European practicum on cardiopulmonary exercise testing CPXI 2022” congres in Utrecht
  • Lynette Spits - Bezoeken van de meerdaagse conferentie ‘’2022 Joint Conference on Brain Injury’’ in New York.


Grants uitgereikt door Dr. Ben Dijkmans, bestuurslid

2020
Daisy Vedder/Bas Dijkshoorn, Effectiviteit en immunogeniciteit van rasburicase voor patiënten met ernstige, topheuze jicht.

2021

Celine Timmermans - De IWW Neglect test; een functionele en interactieve test voor het evalueren van neglect bij personen na een beroerte.

2022

Maarten M. Steinz - Rheumatic disease induced myopathies: molecular imaging of intra-muscular dysfunctions.

Meer nieuws

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?