Actueel Wetenschap

Laura Boekel met prijs op EULAR 2023

Laura Boekel wint prijs op EULAR 2023!

  1. 1 jun. 2023

Laura Boekel, onderzoeker bij Reade, heeft op het Europese congres voor reumatologie (EULAR - European Alliance of Associations for Rheumatology) de studentenprijs gewonnen met een onderzoek naar lange termijn gevolgen van COVID-19. Bovendien zijn de resultaten gepubliceerd in de Lancet Rheumatology, het grootste blad binnen de reumatologie. Van harte gefeliciteerd Laura!

Eular

Eular 2023

  1. 31 mei 2023

Van 31 mei t/m 3 juni vindt het EULAR Congres plaats in Milaan. EULAR is een Europese samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, zorgorganisaties en nationale patiëntenorganisaties. Tijdens dit grootse internationale congres wisselen wetenschappers, artsen, behandelaars en patiënten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen met elkaar uit over de bestrijding en behandeling van de diverse vormen van reuma.

Brains

Grote subsidie voor onderzoek naar een beter herstel na een beroerte

  1. 14 mrt. 2023

De Hartstichting en Hersenstichting hebben € 4 miljoen geïnvesteerd in een groot onderzoek om de kans op goed herstel na een beroerte te vergroten. Het CONTRAST-consortium is een unieke samenwerking tussen alle Nederlandse ziekenhuizen.

Wetenschaps en innovatieprijs bokaal zonder jaartal 611x406px

Voorgedragen onderzoeken Wetenschaps- en innovatieprijs 2023

  1. 7 mrt. 2023

Trots vermelden we dat bij twee van de voorgedragen onderzoeken voor de Wetenschaps- en innovatieprijs 2023 collega's van Reade betrokken zijn!

Promotie Yiming Ma

Promotie Yiming Ma

  1. 22 feb. 2023

Yiming Ma heeft op 22 februari zijn proefschrift op de Vrije Universiteit Amsterdam verdedigd. De afgelopen 5 jaar heeft Yiming binnen Reade onderzoek gedaan naar de lichaamssamenstelling en het energieverbruik van mensen met een dwarslaesie. De resultaten zijn beschreven in het proefschrift: “Weight management after spinal cord injury: How to monitor and improve body composition & energy expenditure in rehabilitation practice”.

Dankzij onderzoek stap dichter bij persoonlijke behandeling voor mensen met gewrichtsreuma

Dankzij onderzoek stap dichter bij persoonlijke behandeling voor mensen met gewrichtsreuma

  1. 24 jan. 2023

Dankzij een mooie samenwerking tussen Reade (Amsterdam), Amsterdam UMC en de Sint Maartenskliniek (Nijmegen) is onderzocht hoe sneller bepaald kan worden of iemand met reuma baat gaat hebben bij het geneesmiddel methotrexaat. Fijn voor de cliënt en efficiënt voor de zorgverleners.

Promotie nicki

Promotie Nicki J.F. Verweij

  1. 18 jan. 2023

Nicki Verweij is 16 januari 2023 gepromoveerd met haar proefschrift: "Visualizing rheumatic diseases. Positron Emission Tomography with novel tracers for early diagnosis and therapy monitoring."

Annelies Blanken 2

Promotie Annelies Blanken

  1. 4 jan. 2023

Annelies Blanken is 21 december gepromoveerd met haar proefschrift "Arthritis and vascular inflammation made visible".

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?