2023_HERO_Reade-revalidant-voor-raam-2

Multitrauma

Wanneer je meerdere verwondingen (vaak gecompliceerde botbreuken) oploopt door een ernstig ongeval spreken we van multitrauma. Het hangt af van de plaats en de genezing van de verwondingen of er ingewikkelde, tijdelijke of blijvende beperkingen ontstaan.

Een ingrijpend ongeval kan veel gevolgen hebben voor jou en je omgeving. Een multitrauma leidt dan ook tot verschillende tijdelijke of blijvende problemen. Zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Bij Reade helpen we je omgaan met deze tijdelijke of blijvende problemen.

De meeste mensen met een multitrauma hebben één of meerdere breuken. De behandeling hangt af van de specifieke kenmerken van de breuk, maar ook van andere factoren. Zoals leeftijd, gezondheid en activiteitenniveau van voor het ongeluk. De behandeling kan zonder operatie zijn. Bijvoorbeeld met gips of een beleid van beperkt belasten. Soms is een operatie nodig, bijvoorbeeld met een pen, plaat of schroeven.

Het herstel na een (ernstig) trauma verloopt doorgaans in vier fasen:

  • De acute behandeling
  • De revalidatiefase
    • De behandeling die Reade aanbiedt valt in deze fase van herstel.

    • De adaptatiefase
    • De stabiele eindsituatie

Netwerk Traumarevalidatie Nederland
Reade is lid van het Netwerk Traumarevalidatie Nederland. De fysiotherapeuten van Netwerk Traumarevalidatie Nederland werken nauw samen met de behandelteams van de aangesloten ziekenhuizen (de traumachirurg en de ziekenhuisfysiotherapeut). Zo kan er tijdig bijgestuurd worden, zodat de behandeling optimaal verloopt.

Locatie Multitrauma

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Hof van Sloten

Cordaan, locatie Hof van Sloten

Amsterdam

Meer over deze diagnose

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?