Ervaringsdeskundigen 2

Ervaringsdeskundigen

Sinds 2010 zet Reade ervaringsdeskundigen in binnen de revalidatie. Eerst was dit een sprong in het diepe, maar inmiddels is deze functie niet meer weg te denken uit de behandeling van onze revalidanten.

Coping en sociale ondersteuning

Coping en sociale ondersteuning zijn belangrijke onderdelen binnen het behandeltraject, daar komt de inzet van de ervaringsdeskundige onder andere van pas.

Even voorstellen

Bij Reade werken momenteel 5 vaste ervaringsdeskundigen. Jiri, Jeannette en Siemon voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Tom voor mensen met amputatie(s) en Reda voor mensen met een dwarslaesie. Ieder met een eigen indrukwekkend verhaal en de wil om hun veerkracht over te brengen op de persoon wiens leven onlangs een hele andere wending kreeg.

Hieronder zie je onze ervaringsdeskundige Jeannette in de film van Kennisplein Gehandicaptensector. Hier wordt mooi zichtbaar wat wat de meerwaarde is van werken met ervaringsdeskundigen.

Nieuws over deze ondersteunende zorg

20240423 140353

Pilot ervaringsdeskundigheid met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON)

  1. 30 apr. 2024

De inzet van ervaringsdeskundigen tijdens het klinische revalidatietraject is ontzettend waardevol. Maar hoe zit dat als je weer thuis bent? Ondersteuning van een ervaringsdeskundige kan ook dan van grote betekenis zijn. We zijn daarom vorige week gestart met een pilot in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON).

Jeannette

De meerwaarde van werken met NAH-ervaringsdeskundigen

  1. 6 apr. 2023

Jeannette is ervaringsdeskundige bij Reade. Ze heeft zelf niet-aangeboren hersenletsel opgelopen en begeleidt nu NAH-cliënten.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?