Jicht

Jicht

Snel en effectief behandelen met als doel de ziekte tot rust te brengen, dat is wat we doen. Het zorgpad start kort na de diagnose. Je doorloopt een traject waarin 1 tot 4 (telefonische) afspraken in het eerste half jaar gepland worden. De afspraken zijn met de reumaverpleegkundige of de reumatoloog. Je krijgt een uitgebreide uitleg over jicht. Ook ontvang je verschillende leefstijl adviezen van de reumaverpleegkundige.

Medicijnen vormen bij jicht een belangrijk middel om de ontstekingen af te remmen en de pijn te verminderen. In overleg met jouw reumatoloog start je met de medicijnen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de behandeling van acute jicht en de onderhoudsbehandeling.

Bij de behandeling van een acute jichtaanval zal jouw arts eerst de aanval zelf willen tegengaan. Er zijn verschillende typen medicijnen hiervoor, zoals ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID's ), corticosteroïden en colchicine. Colchicine wordt ook voorgeschreven als onderhoudsbehandeling in combinatie met een urinezuurverlager.

Bij de onderhoudsbehandeling staat het verlagen van het urinezuurgehalte centraal. Met als doel gewrichtsontsteking af te remmen en te voorkomen. Plus afname van jichtknobbels (tophi), het beperkt houden van gewrichtsschade en het behouden van de gewrichtsfunctie. Om vast te stellen of de medicijnen werken, testen we het urinezuurgehalte in jouw bloed. Urinezuur verlagende medicijnen worden vooral voorgeschreven bij chronische jicht. Als na verloop van tijd het urinezuurgehalte in het bloed is gedaald tot normale hoeveelheden zullen er geen jichtaanvallen meer optreden. Ook dan moet je de medicijnen blijven slikken om het urinezuurgehalte laag te houden.

Behandelingen

Locatie voor behandeling Jicht

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?