Vitam Boon en Blad

DIEGO studie (a Diet for the Treatment of Gout)

Een pilot RCT (Randomised Controlled Trial) naar het effect van een voedingsprogramma op basis van volwaardige plantaardige voeding op serum urinezuurconcentratie, ziekteactiviteit en cardiovasculair risico bij mensen met jicht.

Onder individuele begeleiding van een diëtist gaan cliënten hun voedingspatroon aanpassen en worden ze vier maanden gevolgd. De controlegroep krijgt hetzelfde programma, zij starten nadat de 4 maanden om zijn. Na de interventie wordt de hele groep nog een jaar gevolgd om de effecten van de interventie op lange termijn te onderzoeken.

Ja, deelnemen is mogelijk. Vraag hiervoor een verwijzing via jouw reumatoloog.

De Biobank werkt nauw samen met de onderzoeker van de studie waaraan je deelneemt. Nadat je schriftelijke toestemming hebt gegeven voor het desbetreffende onderzoek wordt er wat extra bloed geprikt. Soms kan ook naar urine gevraagd worden. Deze materialen worden door de Biobank voor een langere periode ingevroren in grote vriezers. Op aanvraag van de onderzoeker kan er materiaal uit de vriezers gehaald worden om extra laboratoriumonderzoek mee te doen. Dit onderzoek kan voor jou leiden tot verbetering van de behandeling waardoor je mogelijk minder klachten ervaart.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?