PDF

Actueel

Header wandelen met een hartslagmeter

Webinar Ontstekingsreuma en risico op hart- en vaatziekten

  1. 2022-09-19

Wanneer je ontstekingsreuma hebt, zoals bijvoorbeeld reumatoïde artritis (RA), Axiale SpA of artritis psoriatica, loop je meer risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is dan ook belangrijk om jezelf periodiek goed te laten screenen op dit risico. In de praktijk blijkt dit screenen helaas onvoldoende te gebeuren. Waarom loop je met ontstekingsreuma meer risico op hart- en vaatziekten? Waarom is het belangrijk dit risico in de gaten te houden? En hoe verloopt een screening op hart- en vaatziekten? Meld je aan voor het webinar van ReumaZorg Nederland ‘Ontstekingsreuma en risico op hart en vaatziekten’ op zaterdag 24 september (10.00-11.00 uur) en krijg een antwoord op deze vragen. Je bent van harte welkom!

Maaike blom

Intimiteitsverpleegkundige Maaike Blom in Dwarslaesie Magazine

  1. 2022-09-05

Door een dwarslaesie of caudalaesie verandert er veel, ook op het gebied van seksualiteit. Het kan moeilijk of onmogelijk zijn om een orgasme te bereiken en bij mannen een erectie. Door verlamming of spasme kan het lastiger zijn om goede houdingen te vinden. Maaike Blom, verpleegkundige bij Reade met aandachtsveld seksualiteit, vertelt in Dwarslaesie Magazine wat kan helpen bij het vrijen.

Rapenburg race 510x295x1

Support jij Team Reade bij de Rapenburg Race?

  1. 2022-08-31

Zaterdag 17 september is het weer zover: de Rapenburg Race! Onder het motto 'dwars door Leiden' zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Team Reade is er ook weer bij. Support jij ons?

Margreetbongers

Expositie Overtoom Margreet Bongers

  1. 2022-08-16

Vanaf 22 augustus exposeert kunstenaar Margreet Bongers op de Overtoom in de wachtruimte van de ergotherapie, de gang bij het restaurant en de stilteruimte.

Eigentijd

Interview revalidatieverpleegkundige Naomi Efrat in magazine Eigentijd

  1. 2022-08-15

De nieuwste Eigentijd staat in het teken van ‘trots'. Trots zijn op jezelf en op wat je doet: het is belangrijk om dat af en toe hardop uit te spreken. Revalidatieverpleegkundige Naomi Efrat van Reade laat Margôt Ros (van Toren C) zien hoe trots ze is als het lukt om cliënten de grip op hun leven terug te geven. ‘Het emotioneert me als ik jou aan het werk zie,’ zegt Margôt die ooit zelf lang moest revalideren na een ernstige hersenschudding.

Team afasie event

3 september Inspiratiedag: Samen leven met afasie

  1. 2022-07-12

Elkaar ontmoeten, van elkaar leren, inspiratie opdoen en genieten: 3 september is de Inspiratiedag 'Samen leven met afasie'. Voor mensen met afasie en hun naasten.

Cursus Mijke en Ruth

Cursus Revalideren doe je zelf, maar niet alleen

  1. 2022-06-29

Altijd spannend, iets nieuws aangaan. Voor Mijke Ulrich, sociaal pedagogisch hulpverlener en ervaringsdeskundige hersenletsel en Ruth Wobma, ergotherapeut en onderzoeker die samen deze nieuwe cursus geven. Maar vooral voor een aantal dappere revalidanten die op zoek waren naar een extra aanvulling op hun revalidatie bij Reade.

Handbikebattle 2022

Handbiketeam Capital wordt 3e bij Handbikebattle!

  1. 2022-06-28

Op armkracht de Kaunertaler Gletscher in Tirol beklimmen. Over een lengte van 20 km en met maar liefst 867 meter hoogteverschil: ons team deed het!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.
Telefonisch zijn we bereikbaar van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur).

Tips voor de website?