Reade wint Sigra Diversiteitsaward

Reade wint de Sigra Diversiteitsaward met initiatief voor inclusief speelgoed

Bij de Sigra Conferentie Diversiteit & Inclusie 2023 op donderdag 19 oktober werd de Sigra Diversiteitsaward uitgereikt aan revalidatiearts Rachel Zalmijn. Zij mocht de award, een mooie geldprijs en een inclusietraining in ontvangst nemen voor haar initiatief om inclusief speelgoed aan te bieden binnen de kinderafdeling van Reade.


Inclusief speelgoed waar kinderen zichzelf en anderen in kunnen herkennen

Met behulp van Reade Foundation werden er voor Reade diverse poppen aangeschaft van Colourful Goodies (de eerste inclusieve speelgoedwinkel van het land). Rachel Zalmijn deelt samen met Wilma Hogenbirk, orthopedagoog bij Reade en Ellen Brudet, de eigenaresse van Colourful Goodies de visie om meer inclusief speelgoed aan te bieden, waar kinderen zichzelf en anderen in kunnen herkennen.

Rachel: De kinderen die bij Reade in behandeling zijn, zijn heel divers. Denk aan verschillende culturele achtergronden, maar ook aan hulpmiddelen zoals een rolstoel of prothese. Sommigen hebben een syndroom of zijn bijvoorbeeld slechthorend. Niet iedereen ziet er hetzelfde uit. Binnen de kinderafdeling wordt in de behandelingen veel gebruikgemaakt van poppen en speelgoed, maar met de poppen die ze hadden konden niet alle kinderen zich even goed identificeren.”

Rachel1
“Met deze mooie prijs krijgen we naast de erkenning voor het belang van inclusief speelgoed, de mogelijkheid om onze visie door te ontwikkelen en ons aanbod uit te breiden.”
Rachel Zalmijn, revalidatiearts

Een belangrijke bijdrage aan zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld

De jury van de Sigra Diversiteitsaward: “Jezelf herkennen is nodig voor zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld, voor kinderen 'in zorg' is dit extra belangrijk! Geweldig om op jonge leeftijd hiermee al de norm te doorbreken. Een groot compliment aan deze organisatie. Niet alleen is dit initiatief heel goed voor de kinderen (en hun families), maar ook is de support voor Colourful Goodies, een pionierend bedrijf in dit veld dat met deze inzending ook erkenning krijgt voor het belangrijke werk dat zij samen met organisaties zoals Reade doen, mooi om te zien. Het is goed ook omdat het zo simpel is, maar met een belangrijke impact. Het is toepasbaar in andere organisaties die met kinderen of ouderen werken. Het zou eigenlijk in al deze organisaties de standaard moeten zijn.”

Meer nieuws

Kwaliteitsprijs kinderteam 2022

Kwaliteitsprijs Reade 2022 gaat naar het kinderrevalidatieteam

  1. 25 sep. 2023

Op 14 september 2023 reikte Katja Hoorn, lid Raad van Bestuur, en Krista Bongers, manager strategische programma’s, de Kwaliteitsprijs 2022 uit aan het kinderrevalidatieteam. Zij kregen de prijs voor het ontwikkelen van een introductiemodule voor ouders van jonge kinderen binnen de kinderrevalidatie.

SJ RE 883 0354

"Ik gun elke jongere een plek middenin de maatschappij"

  1. 9 aug. 2023

Sinds juni 2022 is Reade member van Emma at Work. Rachel Zalmijn, kinderrevalidatiearts, is altijd groot voorstander geweest van deze samenwerking en heeft zich hier hard voor gemaakt. "Ik sta ontzettend achter hun missie, en gun elke jongere een mooie plek middenin de maatschappij."

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?