PDF

Actueel

Seksuele gezondheid

Week van de seksuele gezondheid

  1. 2023-09-04

Vandaag - maandag 4 september - is het World Sexual Health Day. Deze dag - in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - staat in het teken van seksuele gezondheid. Over de hele wereld wordt deze dag aangegrepen om sociale en culturele taboes rond seksualiteit te doorbreken en positieve aandacht te besteden aan seksuele gezondheid. Dit is een missie waar we bij Reade graag bij aansluiten! Want een goede seksuele gezondheid is onlosmakelijk verbonden met een goede algemene gezondheid en met welzijn. Seksuele gezondheid is bovendien relevant in alle stadia van het leven: van de adolescentie tot de oude dag, voor gezonde mensen maar óók voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of beperking.

Plants for joints

Nieuwe studie toont aan dat plantaardig eten, meer bewegen en ontspannen effectief is in de behandeling van artrose

  1. 2023-08-24

Uit het onderzoek "Plants for Joints" door Reade en Amsterdam UMC is gebleken dat plantaardig eten, regelmatig bewegen en leren omgaan met stress kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak bij mensen die last hebben van artrose. Dit nieuwe onderzoek biedt hoopvolle behandelmogelijkheden voor de groeiende groep mensen met artrose in Nederland. Al meer dan 1,5 miljoen Nederlanders hebben last van artrose, en in de komende jaren zullen er nog eens 1 miljoen bijkomen.

Amsterdamse sport en beweegweek banner website

Amsterdamse sport- en beweegweek 2023

  1. 2023-08-21

Bewegen geeft je een boost! De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op fysieke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op.

Herbruikbare isolatiejassen duurzaam ondernemen nl

Zorgafvalberg te lijf met herbruikbare isolatiejassen

  1. 2023-08-15

Als alternatief voor plastic wegwerpjassen in de zorg is een herbruikbare isolatiejas van biologisch afbreekbaar katoen met waterafstotende finish ontwikkeld en succesvol getest.

Rachel Zalmijn en Melanie Klaase voor Emma at Work 3

"Ik gun elke jongere een plek middenin de maatschappij"

  1. 2023-08-09

Sinds juni 2022 is Reade member van Emma at Work. Rachel Zalmijn, kinderrevalidatiearts, is altijd groot voorstander geweest van deze samenwerking en heeft zich hier hard voor gemaakt. "Ik sta ontzettend achter hun missie, en gun elke jongere een mooie plek middenin de maatschappij."

Viggo waas

Viggo Waas is de nieuwste ambassadeur van Reade Foundation

  1. 2023-07-18

We zijn bijzonder blij dat Viggo onze nieuwste ambassadeur is en trots op alle ambassadeurs die helpen aandacht te vragen voor de mooie initiatieven, projecten en onderzoeken binnen Reade die niet gefinancierd kunnen worden vanuit het reguliere zorgbudget.

Dirkjan van Schaardenburg Reade

Afscheidsrede prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg

  1. 2023-07-12

Dirkjan van Schaardenburg heeft als reumatoloog lang bij Reade heeft gewerkt en hoogleraar was bij het Amsterdam UMC. Op 11 mei 2023 ging hij met pensioen. Ter ere daarvan vond er een bijzonder symposium en afscheidsrede plaats in de Oude Lutherse Kerk.

Rapenburgrace

Support jij Team Reade tijdens de Rapenburg Race 2023?

  1. 2023-06-27

Zaterdag 16 september zwemt Team Reade mee met de Rapenburg Race om zoveel mogelijk geld op te halen voor dwarslaesie onderzoek. Steun je ons? Zwem mee, laat van je horen en/of doneer!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?