
Verbeterde communicatie: OC-Kernwoordenkaarten helpt kinderen hun stem te vinden
Verschillende logopedisten van het kinderteam maken regelmatig gebruik van Ondersteunende Communicatie, kortweg OC. Dit delen zij graag om ouders en andere zorgverleners te inspireren.
Jill, Jet en Marie-José zijn de logopedisten van het kinderteam en zij gebruiken OC vaak in hun behandelingen en op de Therapeutische Peuter Groep (TPG). Daarnaast geven ze adviezen aan collega’s hoe ze OC het beste kunnen inzetten. Ondersteunde communicatie omvat alle strategieën, communicatievormen en hulpmiddelen waardoor het overbrengen van een boodschap ondersteund of op een andere manier geuit kan worden wanneer een kind zich via spraak (nog) niet voldoende kan uitdrukken, of wanneer het kind moeite heeft met het begrijpen van de gesproken taal. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: gebaren, spraakcomputers, lichaamstaal, of foto’s en PICTO’s.
Onlangs hebben Jill en Jet deze OC-kernwoorden kaart gemaakt die zij aan hun broek hangen en die ze dus snel en efficiënt kunnen inzetten op de TPG-groep en in hun behandelingen. Op de OC-kaart staan bijvoorbeeld afbeeldingen van emoties, maar ook veelgebruikte acties zoals ‘helpen’, ‘nog een keer’ of ‘iets anders’. Zo hopen we dat kinderen voldoende mogelijkheden hebben om zich te kunnen uiten en om gesproken taal makkelijker te kunnen begrijpen.
Zij delen dit graag om andere collega’s en ouders te inspireren!

Meer nieuws

Donderdag 12 juni geen röntgenfoto's mogelijk
- 12 jun. 2025
Vandaag 12 juni kunnen er geen röntgenfoto’s worden gemaakt in verband met onderhoud.

Prik tegen Gordelroos voor mensen met reuma
- 28 mrt. 2025
Mensen met reuma die een biological of een JAK remmer gebruiken hebben een verhoogde kans op een gordelroosinfectie. Dat risico neemt toe met de leeftijd. De overheid heeft besloten om vaccinatie (prik) met het gordelroosvaccin te vergoeden voor deze mensen.

Neem ruim de tijd voor parkeren op locatie Jan van Breemen
- 26 mrt. 2025
Er is momenteel beperkte parkeergelegenheid.

Let op: E-mailspoofing met Reade als vervalst afzenderadres
- 27 feb. 2025
Wat is E-mailspoofing?Via E-mailspoofing sturen oplichters een e-mail waarvan het lijkt of die uit naam van Reade verzonden wordt. De afzender van de e-mail wordt dus vervalst. Op deze manier worden vaak valse facturen of phishing-mails verspreid. Door het sturen van deze e-mails wordt geprobeerd om geld of inloggegevens te stelen of je computer te hacken.

Vergoeding voor zorg bij chronische (aanhoudende) pijn blijft voorlopig hetzelfde
- 23 jan. 2025
Er was de afgelopen tijd veel onzekerheid over de vergoeding van zorg voor mensen met aanhoudende pijn. Het Zorginstituut Nederland (ZIN) twijfelde of deze zorg goed genoeg helpt. Dit bericht gaf veel onrust. Na overleg tussen het ZIN en verschillende partijen, waaronder de VRA, zijn de belangrijkste zorgen weggenomen: de vergoeding blijft voorlopig bestaan en er is ruimte voor verder onderzoek en gesprekken over de effectiviteit van deze zorg.

Overstappen zorgverzekering
- 9 jan. 2025
Heb je per 1 januari 2025 een nieuwe zorgverzekeraar? Geef dit dan door aan Reade! Dit kan via MijnReade of via een e-mail aan de afdeling Service & Planning.

Radiologie-afspraken nu zichtbaar in MijnReade
- 10 dec. 2024
Goed nieuws! Vanaf nu kun je de radiologie-afspraken bekijken in MijnReade - Reade, ons cliëntenportaal. Hier vind je alle relevante informatie over jouw afspraken op één plek.

Lonneke de Lau nieuwe bestuurder bij Reade
- 8 nov. 2024
Met ingang van 1 februari 2025 is Lonneke de Lau benoemd als bestuurder bij Reade. Samen met Suzan Vernie zal zij de nieuwe raad van bestuur vormen. Deze benoeming volgt op het vertrek van Katja Hoorn, die in september afscheid nam van Reade.

Reade en AVL versterken samenwerking op het gebied van oncologische revalidatie
- 22 okt. 2024
Reade en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) verlengen hun samenwerking op het gebied van revalidatiezorg voor mensen met kanker. De komende vijf jaar zullen beide organisaties hun krachten bundelen om mensen tijdens of na een kankerbehandeling nog beter te ondersteunen in hun revalidatieproces.
