Karin paul lin 2 510x295x1

Kwaliteitsprijs Reade 2021 gaat naar Karin Dul en Paul de Jong voor het LIN (leer- en innovatienetwerk)

Op 26 april 2022 reikte Toine Vogels, lid Raad van Bestuur, de Kwaliteitsprijs 2021 uit aan Karin Dul, opleidingscoördinator en Paul de Jong, praktijk opleider verpleging, cluster kliniek. Zij kregen de prijs voor het *LIN (leer- en innovatieNetwerk).

In september 2020 is het LIN-concept geïntroduceerd bij Reade. Wat begonnen is als een pilot is uitgegroeid tot een vaststaand concept binnen de organisatie.

LIN staat voor Leer- en Innovatie Netwerk en is een samenwerking met Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences. De meerwaarde hiervan is dat verpleegkundigen in wording, tijdens hun stage(s) alle onderdelen van het vak leren beoefenen op zelfstandig niveau. Concreet gezien houdt LIN in dat een groep verpleegkundige stagiaires op een aantal kamers, samen met hun werkbegeleiders, leren werken, onderzoeken en innoveren. Samen leren staat hierbij centraal, voor zowel de stagiaires als voor de vaste medewerkers. Het doel van het samen leren, onderzoeken en innoveren is het continue kritisch blijven verbeteren van onze dagelijkse zorgprocessen en behandelingen. Na een intensieve inwerkperiode zijn de stagiaires met elkaar verantwoordelijk voor de zorg van revalidanten die op zogeheten LIN-kamers verblijven, binnen de kliniek. Uiteraard staat de kwaliteit van zorg voorop en zijn er altijd werkbegeleiders op de achtergrond aanwezig.

Dit was het tiende jaar dat de kwaliteitsprijs werd uitgereikt! De Kwaliteitsprijs is bedoeld voor een medewerker of een groep van medewerkers van Reade, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor verbetering van de kwaliteit van de cliëntenzorg binnen Reade. De prijs bestaat uit bloemen, een originele tekening van Fabrice Hund en een geldprijs van 5.000 euro.

Meer nieuws

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Werkzaamheden rondom Reade locatie Overtoom

  1. 2024-03-26

Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 12 april 2024 zal er gewerkt worden aan het vervangen van het tramspoor op de kruising Overtoom – Eerste Constantijn Huygensstraat. Om dit te bewerkstelligen, zal de kruising tijdelijk niet volledig gebruikt kunnen worden en zijn er officiële omleidingsroutes voor het verkeer ingesteld.

Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

  1. 2024-03-26

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Jim Martin

AMS Outreach in Society Award voor de HandbikeBattle

  1. 2024-03-19

Donderdag nam Ingrid Kouwijzer de Amsterdam Movement Sciences (AMS) Societal Outreach Award in ontvangst, namens het HandbikeBattle onderzoeksnetwerk. Deze prijs is ingesteld om AMS-onderzoekers te eren die maatschappelijke impact maken met hun onderzoek. Wij zijn trots dat we bij kunnen dragen aan dit mooie onderzoek.

Mies en mascha

Innovatieve methode voor diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten

  1. 2024-03-19

Tijdens het Europees Radiologie Congres in Wenen (28 februari tot 3 maart) hebben Mies Korteweg en Mascha Wessels van Reade het onderzoek gepresenteerd over de diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten. Ze introduceerden een innovatieve methode waarbij CT-scans met zeer lage stralingsdosis worden ingezet.

Laura 4

Cum laude promotie Laura Boekel

  1. 2024-02-28

COVID-19 bij patiënten met immuungemedieerde inflammatoire aandoeningen

2021 Fotografie Reade Overtoom SJ RE 883 0006

Versterking samenwerking dwarslaesierevalidatie

  1. 2024-02-19

De bestuurders van acht centra voor dwarslaesierevalidatie hebben afspraken gemaakt om hun samenwerking te versterken met als doel: dwarslaesierevalidatie goed, toegankelijk én betaalbaar houden op de lange termijn. De samenwerking krijgt in 2024 concreet vorm en sluit aan op de opgaven uit het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Toon meer nieuws over kwaliteitsprijs reade 2021 gaat naar karin dul en paul de jong voor het lin (leer- en innovatienetwerk) Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?