Ondertekening AVL Reade 20241014 03

Reade en AVL versterken samenwerking op het gebied van oncologische revalidatie

Reade en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) verlengen hun samenwerking op het gebied van revalidatiezorg voor mensen met kanker. De komende vijf jaar zullen beide organisaties hun krachten bundelen om mensen tijdens of na een kankerbehandeling nog beter te ondersteunen in hun revalidatieproces.

Vernieuwde samenwerking voor optimale oncologische zorg

Deze vernieuwde samenwerking bouwt voort op de bestaande inzet van Reade binnen het AVL. Revalidatieartsen van Reade waren al actief binnen het oncologisch centrum, maar met deze overeenkomst wordt de revalidatiezorg verder verdiept en verankerd in de oncologische zorgpaden van het AVL. Beide partijen hebben gezamenlijk een toekomstvisie opgesteld, waarin de integratie van revalidatiegeneeskunde en interdisciplinaire samenwerking centraal staat. “Door de krachten te bundelen met het AVL, een van de toonaangevende kankercentra in Nederland, kunnen we onze revalidatiegeneeskundige expertise nog breder inzetten om de kwaliteit van leven van mensen tijdens of na een kankerbehandeling te verbeteren,” aldus Bart Dekker, revalidatiearts bij Reade.

Focus op interdisciplinaire samenwerking en maatwerkzorg

Een belangrijk speerpunt van de samenwerking is de verdere ontwikkeling van interdisciplinaire samenwerking. Revalidatieartsen van Reade zullen nauwer betrokken worden bij de zorgpaden van het AVL en deelnemen aan multidisciplinaire overleggen (MDO’s) en tumorwerkgroepen. Dit stelt hen in staat om nauw samen te werken met oncologen en andere medisch specialisten om gepersonaliseerde revalidatiezorg te bieden op het juiste moment in het behandeltraject van de cliënt.

De gezamenlijke visie richt zich ook op het verbeteren van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van revalidatiezorg voor cliënten, evenals het ontwikkelen van innovatieve behandelprogramma's. Beide organisaties zetten zich in voor optimale nazorg die cliënten ondersteunt bij hun herstel en hun terugkeer naar het dagelijks leven.

Deze samenwerking onderstreept de ambitie van Reade en het AVL om mensen tijdens of na een kankerbehandeling de best mogelijke zorg te bieden en hen te ondersteunen in hun revalidatieproces tijdens of na een intensieve kankerbehandeling.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie van Reade:
marketing&communicatie@reade.nl / 020-242 1050.

Meer nieuws

Foto Reade intentieverklaring 230724 tweeineen 1

Reade en Sint Maartenskliniek werken samen in reumatologie

  1. 26 aug. 2024

Reade en de Sint Maartenskliniek hebben de handen ineengeslagen om de digitale reumazorg in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Met de ondertekening van een intentieovereenkomst zetten beide organisaties een belangrijke stap in hun samenwerking om mensen met reuma door het hele land betere, toekomstbestendige zorg te bieden.

Mies en mascha

Innovatieve methode voor diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten

  1. 19 mrt. 2024

Tijdens het Europees Radiologie Congres in Wenen (28 februari tot 3 maart) hebben Mies Korteweg en Mascha Wessels van Reade het onderzoek gepresenteerd over de diagnostiek van sacroiliacale (SI) gewrichten. Ze introduceerden een innovatieve methode waarbij CT-scans met zeer lage stralingsdosis worden ingezet.

Toon meer nieuws over reade en avl versterken samenwerking op het gebied van oncologische revalidatie Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?