Foto 1 symposium

Workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij Reade

Afgelopen vrijdag 22 maart vond in het Auditorium van Reade de workshop ‘Infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ plaats, die georganiseerd werd in het kader van de recente promotie van Laura Boekel. Prof. Mike Nurmohamed fungeerde als dagvoorzitter en leidde de discussies die aansluitend op de presentaties en tijdens de paneldiscussies van het ochtend- en middagprogramma.

Foto 2 symposium

Internist-infectioloog prof. Erik van Gorp beet in de ochtend het spits af met een presentatie over (tropische) infectieziekten en de zorgwekkende dalende trend in de vaccinatiegraad van het Rijksvaccinatieprogramma. Laura Boekel ging vervolgens in op mogelijkheden en uitdagingen omtrent de methodologie van onderzoek naar infectierisico’s bij immuungecompromitteerden.

De laatste twee sprekers van het ochtendprogramma, dr. Theo Rispens en Prof. Sander Tas, gaven een overzichtelijke uiteenzetting van de belangrijkste resultaten van COVID-19 onderzoek van het Target-2-B! Consortium, met respectievelijk een focus op de humorale en cellulaire immuunrespons na COVID-19 infecties en vaccinaties.

Foto 3 symposium

Als afsluiter van het ochtendprogramma werd tijdens de paneldiscussie het nut van analyses van neutraliserende antistoffen ter discussie gesteld, en werd er gebrainstormd over mogelijkheden om cellulaire immuniteit te meten via serum verzameld door middel van vingerprikken.

Het middagprogramma stond in het teken van omgaan met infectierisico’s. Na de lunchpauze gaf Dr. Bram Goorhuis, internist-infectioloog in het Amsterdam UMC, een enerverende presentatie over de uitdagingen en overwegingen bij immuungecompromitteerde patiënten die op reis zouden willen gaan, aan de hand van een (fictieve) casus.

Foto 4 symposium

De tweede presentatie werd verzorgd door de 20-jarige UvA studente Mischa Pier die onlangs haar bachelorscriptie over Herpes Zoster heeft gepubliceerd in de Lancet Rheumatology. Zij zette op indrukwekkende wijze uiteen wat de risico’s van herpes zoster zijn voor patiënten met reumatische aandoeningen, welke vaccinatiemogelijkheden er zijn en hoe huidige richtlijnen en vergoedingen hierop aansluiten. Om de discussie over dit onderwerp op gang te brengen sloot ze haar presentatie af met heldere adviezen ten aanzien van Herpes Zoster vaccinatie voor reumatologen.

Foto 5 symposium

Dr. Hilal Ince-Askan, reumatoloog in opleiding, ging vervolgens verder over het belang van pneumokokkenvaccinaties voor patiënten met inflammatoire aandoeningen, met extra aandacht voor patiënten onder behandeling van anti-CD20 therapie (zoals Rituximab). (Soon to be professor) Gertjan Wolbink ging verder met een korte presentatie over screening naar verschillende infectieziekten en het ter discussie stellen voor welke infecties en patiëntgroepen dit relevant is. De laatste presentatie van de dag werd verzorgd door Marc Kok, reumatoloog in het Maasstad ziekenhuis, die infrastructuur van het vergoeden van vaccinaties en de moeilijkheden daarin belichtte.

Al met al was het een succesvol symposium met mooie verhalen van de sprekers en, dankzij actieve betrokkenheid van het publiek, leerzame discussies!

Meer nieuws

Readefoundation

Ambassadeurs Reade Foundation op bezoek

  1. 2024-04-09

Afgelopen week mocht Reade Foundation Job Cohen, Viggo Waas en Peter Heerschop bij Reade op de Overtoom verwelkomen om hier wat meer te delen over diverse indrukwekkende projecten.

Aangepast fietsen1

Informatiemiddag om aangepaste fietsen uit te proberen

  1. 2024-04-09

Kom jij ook verschillende aangepaste fietsen (met uitzondering van handbikes) in onze sporthal bekijken en uitproberen? Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Radiologie 2

Verwerkingstijd aanvragen radiologie beelden

  1. 2024-04-02

Het opvragen van radiologie beelden duurt momenteel langer dan je gewend bent. We streven ernaar om aanvragen binnen 5 werkdagen te verwerken.

Heading voorjaarsfeestdagen

Deze voorjaarsfeestdagen is Reade gesloten

  1. 2024-03-28

De poliklinieken, röntgenafdeling, apotheek, laboratoria en de afdeling service en planning zijn gesloten op de voorjaarsfeestdagen:

Schermafbeelding 2024 03 26 om 16 50 55

Werkzaamheden A7, brug bij Purmerend

  1. 2024-03-26

Vanaf 5 april a.s. start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 bij Purmerend. De werkzaamheden zullen tot 1 september duren.

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Werkzaamheden rondom Reade locatie Overtoom

  1. 2024-03-26

Vanaf dinsdag 2 april tot en met vrijdag 12 april 2024 zal er gewerkt worden aan het vervangen van het tramspoor op de kruising Overtoom – Eerste Constantijn Huygensstraat. Om dit te bewerkstelligen, zal de kruising tijdelijk niet volledig gebruikt kunnen worden en zijn er officiële omleidingsroutes voor het verkeer ingesteld.

Reade Abroad Nepal

Reade Abroad vertrekt naar Nepal!

  1. 2024-03-20

Mireille, Sjoeke, Karin en Ria van Reade Abroad vertrokken 20 maart om een 2-weekse training te geven in Green Pastures Hospital in Nepal aan 15 zorgprofessionals.

Handen reuma

Dankzij onderzoek is advies van Zorginstituut Nederland: vergoed langdurige oefentherapie bij ernstige reumatoïde artritis

  1. 2024-03-19

Mensen met ernstige reumatoïde artritis (RA) functioneren beter in hun dagelijks leven dankzij langdurige persoonlijke actieve oefentherapie. Dat blijkt uit de landelijke L-EXTRA studie naar effectiviteit van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en ernstige beperkingen.

Jim Martin

AMS Outreach in Society Award voor de HandbikeBattle

  1. 2024-03-19

Donderdag nam Ingrid Kouwijzer de Amsterdam Movement Sciences (AMS) Societal Outreach Award in ontvangst, namens het HandbikeBattle onderzoeksnetwerk. Deze prijs is ingesteld om AMS-onderzoekers te eren die maatschappelijke impact maken met hun onderzoek. Wij zijn trots dat we bij kunnen dragen aan dit mooie onderzoek.

Toon meer nieuws over workshop ‘infecties en vaccinatie bij immuungecompromitteerden’ bij reade Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?