2022 ACADEMY vpk kiezen koers

Reade Academy Verpleegkundigen kiezen koers

Bij Reade is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen. Meer regie over je loopbaan, meer zeggenschap in de organisatie en meer ruimte voor je professionele ontwikkeling.

Uit gesprekken in het veld is gebleken dat andere zorginstellingen benieuwd zijn naar onze ervaringen, opgedane kennis en geleerde lessen. Velen hebben ons pad nog niet bewandeld. We hopen anderen te inspireren en enthousiasmeren met ons verhaal.

Ons verhaal in het kort

Merk jij ook de gevolgen van het grote landelijke tekort aan verpleegkundigen?
Het aantrekken van nieuwe verpleegkundigen verloopt moeizaam. Daarnaast is het lastig om verpleegkundigen te behouden. Bij Reade kenden wij dit probleem ook. Hoe konden we dit tij keren?

Bij Reade ging het project Verpleegkundigen Toekomstproof van start, nadat we kennis en inspiratie hadden opgedaan bij de Magnet Hospitals in de Verenigde Staten. De verpleegkundigen deden kennis op in de praktijk en draaiden mee in de zorg. Met een koffer aan ervaringen keerden ze terug naar Nederland, om vervolgens bij Reade met deze werkwijze aan de slag te gaan.

Dit vormde de basis voor onze visie op verpleegkundig leiderschap en de plannen die daaruit voortvloeiden. Zoals de ontwikkeling en implementatie van:

  • vijf verpleegkundige functieprofielen
  • de introductie van het persoonlijk opleidingsbudget.
  • de oprichting van organisatie brede councils met een verpleegkundige als voorzitter.
  • Ook deden de Verpleegkundige Adviesraad (VAR), de Magnet-verpleegkundige en de Chief Nursing Information Officer (CNIO) hun intrede bij Reade.


We delen onze ervaringen graag met jou

De vertaling van het Magnet-Hospital concept in onze eigen werkwijzen bracht een positieve verandering teweeg voor de werkomgeving van de verpleegkundige. De reis naar een toekomstbestendig bestaan voor verpleegkundigen bij Reade delen we graag met andere zorginstellingen.

Interesse?

Ines Samouco Moreira da Silva, Miranda Ekkel of Brenda Fibicher als spreker voor een congres, symposium of college?

Onze sprekers

2022-Reade-Ines-Samouco-staand
I.S. Samouco Moreira da Silva (Ines)

Senior Regieverpleegkundige

2022-Reade-Brenda-Fibicher-staand
B. Fibicher (Brenda)

Verpleegkundig manager kliniek

Lees meer over het verbeteren van de positie van verpleegkundigen

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?