Elke verpleegkundige een positie op maat

Terwijl de wet BIG tot op heden maar één profiel voor verpleegkundigen kende, biedt Reade verpleegkundigen een ‘positie op maat’ aan, met maar liefst vijf verschillende functieprofielen. Hiermee werkt Reade hard aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen en gaat zij een stap verder dan de landelijke beroepsprofielen mbo- én hbo-verpleegkundige functies.

Reade-ambassadeur Youp van ’t Hek overhandigde het eerste boek ‘Verpleegkundigen kiezen koers’. Met daarin alle informatie over de ontwikkeling en implementatie van vijf verpleegkundige functieprofielen, de introductie van het persoonlijk opleidingsbudget (POB) en de oprichting van organisatiebrede councils met een verpleegkundige als voorzitter.

Bij Reade is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen. Ze kregen meer regie over hun loopbaan en meer zeggenschap in de organisatie. En ze kregen de ruimte om met elkaar aan de slag te gaan met de ontwikkeling van hun vak.

De reis naar een toekomstbestendig bestaan voor verpleegkundigen bij Reade delen we graag met andere zorginstellingen. Uit de exitgesprekken met vertrekkende verpleegkundigen bleek op welke thema’s kansen lagen voor het behoud en aantrekken van medewerkers. Namelijk op het vlak van loopbaan-, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en de positionering van verpleegkundigen. Met die thema’s zijn we aan de slag gegaan, samen met de verpleegkundigen van Reade.

Het resulteerde in de komst van de volgende vijf verpleegkundige functies bij Reade: Verpleegkundige; Gespecialiseerd verpleegkundige; Regieverpleegkundige; Senior regieverpleegkundige; Verpleegkundig specialist. Dankzij de nieuwe functieprofielen hebben alle verpleegkundigen van Reade de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen, zowel in functie als in salaris. Na de vaststelling van de profielen door de raad van bestuur, ging Reade met alle verpleegkundigen in gesprek. Tijdens deze gesprekken konden de medewerkers aangeven wat hun ambities waren ten aanzien van hun functie en kiezen voor één van de profielen. Begin 2020 zijn deze gesprekken afgerond en inmiddels is elke verpleegkundige in één van de vijf profielen werkzaam.

Meer nieuws

‘Drempel voor opleiding lager, plezier in leren groter’ (artikel V&VN)

  1. 2021-05-18

Bij Reade is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen. Meer regie over je loopbaan, meer zeggenschap in de organisatie en meer ruimte voor je professionele ontwikkeling. Dat was het idee.

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?