Actueel Professionals

Magnet bij reade

Magnet bij Reade

  1. 2022-12-30

Bij Reade is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen. Meer regie over je loopbaan, meer zeggenschap in de organisatie en meer ruimte voor je professionele ontwikkeling. In de video neemt Katja Hoorn, voorzitter Raad van Bestuur, je mee de organisatie in om te laten zien hoe het Magnet concept in de praktijk werkt.

Revalidatie zorg behandelen nah dwarslaesie amputatie reuma

FIT team zorgt voor verhoging van productie en verlaging van werkdruk

  1. 2022-12-15

In 2022 zijn we een pilot gestart met de inzet van flexibel inzetbare therapeuten, oftewel het FIT team. Bestaande uit vooral jonge, net afgestuurde behandelaren. Ze starten als 2e therapeut in groepsbehandelingen en naarmate ze langer in een team werken krijgen ze hun eigen revalidanten om te behandelen. Uiteraard hebben ze dezelfde rechten als behandelaren in een vast team.

2022 HERO revalidatie werken in de zorg verpleegkundigen

I-LIN: een nieuwe manier van leren en werken

  1. 2022-12-07

Het Leer- en Innovatie Netwerk (LIN), dat in 2020 bij Reade van start ging, is vorig jaar uitgebreid. Aan het succesvolle project voor verpleegkundestudenten, zijn nu ook de disciplines ergo- en fysiotherapie toegevoegd. LIN is daarmee interdisciplinair geworden en omgedoopt tot I-LIN.

Reade overleg revalidatie

Samen sterk voor een Sterk Reade

  1. 2022-12-02

Vanuit de overtuiging dat we de ambities richting 2030 waarmaken als we allemaal vanuit dezelfde waarden werken, startte in 2022 het ontwikkeltraject voor de managers van de divisie revalidatie.

Foto nerass congres

Reade spreekt 9 december op NERASS Najaarscongres 'Over belasting'

  1. 2022-10-19

Dankzij onze botten, banden en gewrichten, aangestuurd door onze hersenen, staan wij dagelijks fier op onze benen en bewegen wij ons door de dag. Maar wat als één van de onderdelen van ons houdings- en bewegingsapparaat faalt of overbelast raakt? Als onze botten breken door osteoporose of een stressfractuur? Als onze gewrichten falen door tendinopathie of te lakse banden? Of als we doorgaan zonder te luisteren naar de signalen van overbelasting en er uiteindelijk chronische pijn ontstaat? Het NERASS Najaarscongres 'Over Belasting' behandelt o.a. osteoporose en de nieuwe aanpak volgens de nieuwste richtlijn, mechanismen van ontstaan van chronische pijn, hypermobiliteit van handgewrichten, tendinopathieën, consequenties van adipositas en meer. Deze onderwerpen en ook wat er aan te doen is, zullen op 9 december vanuit de perspectieven van de orthopeed, revalidatiearts, plastisch chirurg, sportarts, psycholoog, radioloog en endocrinoloog besproken worden. Het congres is voor artsen, physician assistants en verpleegkundig specialisten.

Kinderteam neemt virtueel deel

Paediatric Rheumatology European Society (PReS) Congres in Praag

  1. 2022-10-13

Afgelopen maand vond het jaarlijkse Europese Kinderreuma congres plaats in Praag. Na 2 virtuele congressen in 2020 en 2021 werd het een inspirerend congres zowel qua inhoud als ontmoeting met health professionals (HP) vanuit de hele wereld die toegewijd zijn aan de zorg voor kinderen met een reumatische aandoening zoals jeugdreuma, juveniele dermatomyostitis of SLE. Van de 1100 deelnemers is 5% health professional. Zij ontmoetten elkaar in een health professional kick off meeting, waarin de rol van de health professional in de treat to target (T2T) strategie werd bediscussieerd.

Kopie van Kopie van WIS Bord PA

Het beroep van de Physician Assistant

  1. 2022-10-12

Physician assistants (PA's) zijn al 12,5 jaar actief binnen Reade. Dit beroep wordt nog steeds niet altijd (h)erkend. Hoe is dit beroep verankerd en wat maakt dit zo'n mooie functie? We vroegen het ze!

Kinderteam ny

Kinderteam Reade op Joint Conference on Brain Injury in New York

  1. 2022-10-10

Een delegatie van het kinderteam vloog onlangs naar New York om kennis te halen op een congres over niet aangeboren hersenletsel (NAH) bij kinderen en jongeren. Wilma Hogenbirk (orthopedagoog), Lynnette Spits (kinderfysiotherapeut) en Rulanne Berendsen (revalidatiearts) delen graag een aantal belangrijke takeaways.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?