Npi

NPI cursus reumatische aandoeningen bij Reade

Kennis delen is ontzettend belangrijk. Afgelopen vrijdag ontving Reade daarom de deelnemers van de NPI cursus reumatische aandoeningen. Een cursus voor fysio-, oefen-, geriatriefysio- en revalidatiefysiotherapeuten.


Het doel van de cursus is dat de deelnemers de pathofysiologie, epidemiologie, diagnostiek en (para)medische behandeling van de meest voorkomende reumatische aandoeningen kennen. Zij kunnen het klinische beeld en onderzoeksgegevens interpreteren en een behandelplan opstellen en uitvoeren. Een kennisnetwerk is essentieel om de juiste zorg op de juiste plek te kunnen bieden.

Het grootste deel van de dag werd ingevuld door fysiotherapeuten van het artroseteam: Mariëtte de Rooij, Liz van den Brink en Wilfred Peter. Het hoofdonderwerp van de dag was namelijk artrose.

Er werd gestart met een presentatie van reumatoloog Odile van Hall waarbij ze een introductie gaf over Systemische Artrose. Daarna vertelde Wilfred Peter over de fysiotherapie richtlijn artrose heup-knie en de rol van de fysiotherapie als samenwerkingspartner in de artrosezorg. Vervolgens vertelde Wendy Walrabenstein over het belang van een gezonde leefstijl met daarin een centrale rol van voeding bij reumatische aandoeningen. De ochtend werd afgesloten door reumatoloog Willem Lems met pathofysiologie van artrose en het reumatologisch perspectief van deze aandoening.

Het middagprogramma werd verzorgd door de fysiotherapeuten van het artroseteam en was vooral gericht op de praktijk. Eerst het uitvoeren van fysieke testen en het stellen van SMART behandeldoelen en het tweede deel van de middag was gericht op de oefentherapeutische mogelijkheden en een behandelplan. Het praktijkgedeelte werd gedaan met behulp van twee cliënten uit het artroseteam.


Meer nieuws

Drostenburg12

Drostenburg bestaat tien jaar

  1. 2023-01-25

Drostenburg, de enige school voor kinderen met een lichamelijke, meervoudige beperking of een chronische ziekte uit Amsterdam en omstreken, bestaat 10 jaar!

Dankzij onderzoek stap dichter bij persoonlijke behandeling voor mensen met gewrichtsreuma

Dankzij onderzoek stap dichter bij persoonlijke behandeling voor mensen met gewrichtsreuma

  1. 2023-01-24

Dankzij een mooie samenwerking tussen Reade (Amsterdam), Amsterdam UMC en de Sint Maartenskliniek (Nijmegen) is onderzocht hoe sneller bepaald kan worden of iemand met reuma baat gaat hebben bij het geneesmiddel methotrexaat. Fijn voor de patiënt en efficiënt voor de zorgverleners.

Magnet bij reade

Magnet bij Reade

  1. 2023-01-18

Bij Reade is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de positie van verpleegkundigen. Meer regie over je loopbaan, meer zeggenschap in de organisatie en meer ruimte voor je professionele ontwikkeling. In de video neemt Katja Hoorn, voorzitter Raad van Bestuur, je mee de organisatie in om te laten zien hoe het Magnet concept in de praktijk werkt.

Promotie nicki

Promotie Nicki J.F. Verweij

  1. 2023-01-18

Nicki Verweij is 16 januari 2023 gepromoveerd met haar proefschrift: "Visualizing rheumatic diseases. Positron Emission Tomography with novel tracers for early diagnosis and therapy monitoring."

NZA op bezoek over Magnet

Bezoek Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan Reade over Magnet principe

  1. 2023-01-17

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bracht gisteren een bezoek aan Reade. Zij wilden graag meer horen over het Magnet principe bij Reade.

Annelies Blanken 2

Promotie Annelies Blanken

  1. 2023-01-04

Annelies Blanken is 21 december gepromoveerd met haar proefschrift "Arthritis and vascular inflammation made visible".

Locatie overtoom

Update coronamaatregelen - bezoekersregeling versoepelt

  1. 2022-12-23

In de buitenwereld zijn de coronamaatregelen bijna allemaal afgeschaft. Ook in Reade hebben we voor een groot deel versoepeld. Maar we blijven voorzichtig. Er blijven enkele coronamaatregelen gelden. Dit doen wij omdat er nog steeds besmettingen zijn en we onze kwetsbare cliënten tegen het virus willen blijven beschermen. Wat dit betekent, lees je in dit bericht.

Rolstoel in beweging

Stand van zaken contractering zorgverzekeraars 2023

  1. 2022-12-23

Reade is al langere tijd in gesprek met zorgverzekeraars over de contracten voor 2023. Er is nog veel onzekerheid over de financiële steun, die zorginstellingen nodig hebben in verband met de stijgende kosten. Op landelijk niveau worden gesprekken gevoerd over deze financiële steun.

Locatie overtoom

Corona maatregelen aangepast - terug naar reguliere bezoekersregeling

  1. 2022-12-23

In Reade gelden een aantal corona gerelateerde maatregelen. Dit doen we om onze kwetsbare cliënten te beschermen.

Cva

Symposium 'Passende zorg voor mensen met een CVA/NAH'

  1. 2022-11-21

Afgelopen vrijdag waren meerdere collega's van Reade aanwezig op het symposium 'Passende zorg voor mensen met een CVA/NAH' van het kennisnetwerk CVA.

Toon meer nieuws over npi cursus reumatische aandoeningen bij reade Toon minder nieuws

Klantenservice

Heb je een vraag over Reade? Onze klantenservice helpt je verder.

Tips voor de website?