PDF

Bezoek biopoli

Om je goed voor te bereiden op de biologicals die worden toegediend door middel van zelf-injectie word je eerst doorverwezen naar de biopoli. Ook voor het starten met synthetische DMARDS in tabletvorm, zoals JAK remmers, word je doorverwezen naar de biopoli. Lees hier hoe deze afspraak verloopt.

Screening

Vóór de afspraak op de biopoli en start van de biological moet u gescreend worden op tuberculose (TBC) en hepatitis B. Dit gebeurd op de verpleegpost (A9). Als je wisselt van biological is de screening niet nodig.

Biopoli

Tijdens de afspraak op de biopoli, wordt je gezien door de biopoli arts. Tijdens het consult krijg je voorlichting over de werking en bijwerkingen van de biological. Meestal ga je direct starten met de medicatie. Dit is vaak een TNF-blokker.

Apotheek

Aansluitend aan de afspraak op de biopoli heb je een afspraak bij de apotheek. De eerste medicatie krijg je mee.

Verpleegpost

Op de verpleegpost krijg je instructie voor het injecteren van de biological.

Vervolgafspraken

Vervolgafspraken vinden plaats bij je reumatoloog en de reumaverpleegkundige. Een maand na de start word je gebeld om te vragen hoe het met je gaat en of er bijwerkingen zijn. Drie tot vier maanden na de start van nieuwe medicatie volgt een controle afspraak om te beoordelen of het medicijn aanslaat.

Checklist Biologicals

Waar moet ik zijn?

Je afspraak is op locatie Jan van Breemen.
Bekijk hieronder meer informatie over deze locatie of klik door naar de locatiepagina.

Locatie jvb reade

Admiraal Helfrichstraat 1

1056 AA Amsterdam

Meer over deze locatie

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?