2022-HERO-reumazorg-radiologie-bloedbank-3

Zorgpad Biologicals

Biologicals remmen het afweersysteem. Ze remmen de stoffen die de ontsteking veroorzaken. Dat voorkomt schade aan de gewrichten en zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen. Ze worden toegediend via een infuus of injectie. Voor een behandeling op maat, hebben we bij Reade het Zorgpad Biologicals.

Zorg op maat

Door nieuwe wetenschappelijke inzichten kan Reade het gebruik van de biological nu doelmatiger en persoonlijker maken. Niet iedereen die een biological gebruikt zal dit zijn hele leven nodig hebben. Wij willen de dosis afstemmen op wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft. Wanneer de ziekte rustig is, zal de dosis worden verlaagd en wanneer mogelijk zelfs worden gestopt. Zo wordt de biological op maat gebruikt en voorkomen we dat je onnodig wordt blootgesteld aan een geneesmiddel met ook de bijbehorende bijwerkingen.


Mensen die nu al een biological gebruiken, maar nog niet op de Biopoli werden gezien, kunnen door hun reumatoloog doorgestuurd worden naar het Zorgpad Biologicals.

Bezoek Biopoli

Om je goed voor te bereiden op de biologicals word je eerst doorverwezen naar de biopoli. Lees hier hoe deze afspraak verloopt.

Is het niet mogelijk om jouw biologicals op te halen? En woon je niet binnen een straal van 40 kilometer van Reade? Dan kunnen deze bij jou thuis worden bezorgd. Dit verzorgen wij ook als je verminderd mobiel bent (zoals de reumatoloog ons aangeeft) of een oudere leeftijd hebt bereikt. De bezorgdienst heet Fiege.

Als je reumamedicijnen gebruikt, kun je de griepprik, coronaprik of pneumokokkenvaccin veilig laten zetten.

Gebruik je biologicals? Dan is het advies om de vaccinatie niet op dezelfde dag te laten zetten als dat je de biological gebruikt. Gebruik je een biological via een infuus op de dagbehandeling? Voor de werkzaamheid van de prikken is het dan het beste om tussen 2 infusen jezelf te laten vaccineren.

Gebruik je rituximab via een infuus? Dan adviseren we 4 weken vóór het infuus de prik(ken) te halen. Is dit niet mogelijk? Dan 2 maanden na het infuus.

Bij de overige vaccins moet vooraf contact opgenomen worden met de apotheek van Reade of met de reumaverpleegkundigen om na te gaan hoe en wanneer ze kunnen worden behandeld. Ook voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met een apotheekmedewerker, reumaverpleegkundige of jouw behandelend arts.

Contact gegevens apotheek Reade

Contactgegevens Service & Planning (voor contact met de reumaverpleegkundigen)


Ondersteunende zorg

Locatie Zorgpad Biologicals

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?