2022-HERO-client-raam-pijn-geestelijk

MS (Multiple sclerose)

MS is een chronische, blijvende aandoening van het centrale zenuwstelsel. Of de achteruitgang snel of langzaam gaat, hangt af van welke vorm je hebt. Of het geleidelijk gaat of met sprongen. Ook verschillen de klachten door de plek waar de ontstekingen zitten. Hierdoor ontstaan verschillende klachten zoals krachtverlies, spasticiteit, slechtziendheid, problemen met blaas en darmen, vermoeidheid of geheugenproblemen.

Omdat MS relatief veel voorkomt en zo verschillend is, kijken we graag samen waar jij op dit moment het beste mee geholpen bent. Of dit binnen Reade is of in samenwerking met een 1e lijn behandelpraktijk. Met als doel om zo goed mogelijk te kunnen blijven bewegen, werken en meedoen binnen jouw mogelijkheden en wensen.

Revalidatie bij MS

De behandeling vindt plaats op één van onze behandellocaties in Amsterdam. In principe het dichtst in de buurt van het woonadres. Als je poliklinisch revalideert, kom je regelmatig naar Reade toe. Na het polibezoek ga je weer naar huis. Hoe vaak je naar Reade komt verschilt per persoon. Net als hoe lang je per dag bij Reade bent. Dit kan bijna een hele dag zijn of voor één therapiesessie.

Op basis van jouw hulpvragen, verwachte prognose en haalbare doelen, stellen we een op maat gemaakt revalidatieprogramma (behandelplan) op. Afhankelijk van welke klachten op de voorgrond staan, revalideer je binnen het dwarslaesieteam of het neuroteam. Bijvoorbeeld bij cognitie of communicatiestoornissen. Samen kijken we wat op dat moment het beste bij jouw situatie past.

Klinische revalidatie betekent dat je naast de behandeling en training, ook blijft slapen in het revalidatiecentrum (locatie Overtoom). Een revalidatiearts bepaalt of je klinisch moet revalideren. Daar wordt meestal voor gekozen als je door de aandoening, nog niet zelfstandig je dagelijkse dingen kan doen.

Op onze netwerklocatie OLVG Oost bieden we een speciaal groepsprogramma voor mensen met MS, met speciale aandacht voor de onzichtbare gevolgen van MS.

Het team van behandelaren bestaat onder andere uit:

  • Revalidatiearts
  • Physician assistant (PA)
  • Fysiotherapeut
  • Ergotherapeut
  • Maatschappelijk werker
  • (Neuro)psycholoog
  • Ervaringsdeskundige
  • Logopedist
  • Diëtist
  • Sporttherapeut

Locatie MS (Multiple sclerose)

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Amstelland

Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen

Olvg west 2

OLVG, locatie West

Amsterdam

Olvg gevel

OLVG, locatie oost

Amsterdam

Meer over deze diagnose

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?