2022-HERO-behandelaar-kind-kindenjeugdzorg

Jeugdreuma (JIA)

JIA is een chronische gewrichtsontsteking van een of meer gewrichten met onbekende oorzaak. Het ontstaat voor de leeftijd van 16 jaar en duurt langer dan 6 weken. Er zijn verschillende vormen en het beloop wisselt sterk. Alle gewrichten kunnen aangedaan zijn, meest frequent: knieën, enkels, polsen, handen en voeten. Ook pezen kunnen betrokken zijn.

Naast diagnostiek en medicamenteuze behandeling door de kinderreumatoloog bieden we binnen Reade ook begeleiding door een multidisciplinair revalidatieteam. Het revalidatieteam wordt ingeschakeld als het leren omgaan met de gevolgen van deze chronische ziekte vastloopt. Of als op meerdere domeinen in het dagelijks leven beperkingen worden ervaren en als de ontwikkeling dreigt te stagneren.

Behandelprogramma

Het behandelprogramma voor kinderen en jongeren met Jeugdreuma (JIA) is onderdeel van ons poliklinisch aanbod. Naast een behandeling met medicijnen is multidisciplinaire revalidatiebehandeling van meerwaarde om alle (praktische) gevolgen van deze chronische ziekte te begeleiden en beter leren omgaan met de gevolgen.

Kind & Jeugd revalidatie bij JIA
In aanmerking komen kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar met de diagnose JIA of een aanverwante reumatische aandoeningen, die beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven of moeite hebben in het omgaan met hun ziekte.

Kinderbehandelingen

Locatie Jeugdreuma (JIA)

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Klantenservice

Telefonisch zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. (08.00 - 17.00 uur). Of
stuur ons een e-mail. Wij streven ernaar je mail op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.
Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?