2022-HERO-behandelaar-kind-kindenjeugdzorg

Jeugdreuma (JIA)

JIA is een chronische gewrichtsontsteking van een of meer gewrichten met onbekende oorzaak. Het ontstaat voor de leeftijd van 16 jaar en duurt langer dan 6 weken. Er zijn verschillende vormen en het beloop wisselt sterk. Alle gewrichten kunnen aangedaan zijn, meest frequent: knieën, enkels, polsen, handen en voeten. Ook pezen kunnen betrokken zijn.

Naast diagnostiek en medicamenteuze behandeling door de kinderreumatoloog bieden we binnen Reade ook begeleiding door een multidisciplinair revalidatieteam. Het revalidatieteam wordt ingeschakeld als het leren omgaan met de gevolgen van deze chronische ziekte vastloopt. Of als op meerdere domeinen in het dagelijks leven beperkingen worden ervaren en als de ontwikkeling dreigt te stagneren.

Behandelprogramma

Het behandelprogramma voor kinderen en jongeren met Jeugdreuma (JIA) is onderdeel van ons poliklinisch aanbod. Naast een behandeling met medicijnen is multidisciplinaire revalidatiebehandeling van meerwaarde om alle (praktische) gevolgen van deze chronische ziekte te begeleiden en beter leren omgaan met de gevolgen.

Kind & Jeugd revalidatie bij JIA
In aanmerking komen kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar met de diagnose JIA of een aanverwante reumatische aandoeningen, die beperkingen ondervinden in hun dagelijks leven of moeite hebben in het omgaan met hun ziekte.

Kinderbehandelingen

Ondersteunende zorg

Locatie Jeugdreuma (JIA)

Locatie jvb reade

Jan van Breemen

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?