Nieuwsbrief banner

Nieuwsbrief

juni 2024

We hebben nieuws voor je. Deze maand:

  • Mensen met een hoge dwarslaesie krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans;
  • Zwem mee met team Reade voor dwarslaesie-onderzoek of doneer;
  • Yvonne's hartrevalidatie;
  • Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika;
  • Sporten is voor iedereen; laat je stem horen en denk mee;
  • Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie.
  • Bericht van de cliëntenraad;
  • Samen leren bij Reade.
Participant Photo 1 Sherown

Mensen met een hoge dwarslaesie krijgen meer kracht en controle met elektrische stimulans

Innovatief onderzoek voor mensen met een hoge dwarslaesie laat bemoedigende resultaten zien in verbetering van de hand- en armfunctie dankzij de revolutionaire ARC-EX® therapie.

De Sint Maartenskliniek en Reade brengen positief nieuws voor mensen met een dwarslaesie. Beide revalidatiecentra behandelden verschillende personen met een hoge dwarslaesie in het kader van het internationale Up-LIFT onderzoek, waarbij de effectiviteit en veiligheid van ruggenmergstimulatie via elektroden op de huid, gecombineerd met functionele training, werd onderzocht. De resultaten van het onderzoek laten zien dat de therapie zorgt voor een duidelijke verbetering van de arm- en handfunctie bij mensen met een hoge dwarslaesie.

Team foto rapenburg race

Zwem je ook mee met team Reade voor meer dwarslaesie-onderzoek?

Zaterdag 14 september is het weer zover: de Rapenburg Race. Onder het motto “dwars door Leiden” zwemmen honderden mensen 800 meter door de mooiste gracht van Leiden. Dit alles is om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren. Team Reade – bestaande uit medewerkers en (oud)cliënten – is er ook weer bij. Zwem jij ook mee? Meld je nu aan of steun Team Reade met een donatie!

Hartrevalidatie Yvonne

Yvonne's hartrevalidatie

Yvonne (64) kreeg te horen dat ze hartfalen had. Dat kwam hard aan, nadat ze net de behandeling voor borstkanker had doorstaan. Juist die behandeling bleek nu hartfalen veroorzaakt te hebben. Mentaal een bittere pil, naast de 13 pillen die ze nu per dag moet slikken.

“Toen ik na mijn kankerbehandeling fysiotherapie volgde, ging mijn spierkracht vooruit maar mijn conditie niet. Hartfalen, bleek later in het ziekenhuis. Ik was helemaal op. Ik was niet meer wie ik voorheen was en als ik teveel deed was ik kapot. Hoe richt je je leven dan in? Zeker omdat ik alleen woon, was het niet makkelijk. Ik wilde niet dat mijn leven klein werd. Ik probeerde van alles, van een cursus mindfulness tot aan een psycholoog"

Readeabroad ZA10

Kinderproject Reade Abroad in Zuid-Afrika

Eind april vertrokken Eva, Ingrid, Lia en Liesbeth voor Reade Abroad naar een revalidatiecentrum in Zuid-Afrika, opgezet voor kinderen met een handicap. Hier komen kinderen met een cerebrale parese en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

De trainers hebben de ergotherapeuten, careworkers en leerkrachten gedurende twee weken getraind. Van kennis over de diagnose cerebrale parese tot eet- en drinktechnieken tot aan tilinstructies; alles kwam aan bod. Inclusie is een belangrijk thema voor het revalidatiecentrum. De eerste kinderen met het Syndroom van Down volgen onderwijs op de school in de buurt. De jongeren stromen uit naar een stenenfabriek of boerderij. Er is kennis uitgewisseld met de leerkrachten en begeleiders en adviezen gegeven over de manier van lesgeven aan deze speciale groep leerlingen.

De trainees en trainers kijken terug op twee intense, interessante en leerzame weken. Met een lach en een traan en veel knuffels zeiden ze elkaar gedag. Via Teams blijven de trainers van Reade Abroad contact houden en de ergotherapeuten en careworkers ondersteunen in hun werk.

Wil jij ook dat onze collega's van Reade Abroad dit belangrijke en bijzondere werk voort kunnen zetten? Je kunt ze steunen via de Reade Foundation via onderstaande knop. Namens de zorg wereldwijd: bedankt!

SJ RE 883 0218

Sporten is voor iedereen; laat je stem horen en denk mee!

Een leven vol sport en bewegen, dat verdient toch iedereen? Maar wat als het regulier sportaanbod niet helemaal bij je past of niet toegankelijk is waardoor het aanbod niet volledig aansluit bij jouw mogelijkheden?

Hogeschool Inholland
en Team Sportservice organiseren daarom samen een bijeenkomst voor mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening: Samen sterk.

Wil jij je stem laten horen en meedenken aan oplossingen hoe we de beweegreis van de kwetsbare doelgroep kunnen bevorderen? Kom dan op dinsdag 25 juni naar de Samen Sterk - bijeenkomst in het Friendship Sports Centre in Amsterdam.

Op zoek naar een persoonlijk advies om te sporten en te bewegen? Weten hoe je een actieve leefstijl realiseert? Informatie over passende sportmogelijkheden bij jou in de buurt? De collega's van het sport- en leefstijlloket staan voor je klaar. Maak een afspraak via sportloket@reade.nl.

Wimhof pilot publicatie

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de Wim Hof Methode bij mensen met een dwarslaesie

De eerste pilot met de Wim Hof Methode was veelbelovend. Deelnemers merkten verbetering in longfunctie, stemming, stressgerelateerde klachten en een afname in ongemak als gevolg van spasticiteit. Gezien de resultaten van de pilot is een grotere studie opgezet waarbij ook het effect van blootstelling aan de kou wordt onderzocht. We zoeken nog nieuwe deelnemers.

In verbinding blijven

De zorg verandert en Reade is hard bezig om de benodigde stappen te zetten. Jouw ervaringen zijn belangrijk. Laat daarom altijd jouw stem horen. Bij een medewerker of ervaringsdeskundige kun je jouw ervaring delen. Als cliëntenraad zijn we wat minder zichtbaar. Soms is dat jammer, maar het zorgt er ook voor dat we iets breder kunnen kijken. Meer handvaten voor Reade om het nog beter te doen. Vanuit de cliëntenraad zijn we nu aan het kijken hoe we kunnen verbinden met de ervaringsdeskundigen. Een samenwerking die twee kanten op mooie dingen kan opleveren. Voor nu wensen we jullie een fijne zomer en voor de voetballiefhebbers: geniet van het EK!

De cliëntenraad

Samen leren bij Reade

Wist je dat we bij Reade werken met een interdisciplinair leer- en innovatienetwerk? Verpleegkundigen, ergotherapeuten en fysiotherapeuten in wording leren tijdens hun stage alle onderdelen van het vak beoefenen op zelfstandig niveau.

Concreet gezien houdt I-LIN in dat een groep stagiaires op een aantal kamers, samen met hun werkbegeleiders, leren werken, onderzoeken en innoveren. Samen leren staat hierbij centraal, voor zowel de stagiaires als voor de vaste medewerkers. I-LIN is een samenwerking met Hogeschool Inholland.

In de video vertellen de studenten en zorgprofessionals zelf hoe ze dit ervaren! Meer weten? Kijk op reade.nl.

En nog even dit:

Deel jouw mening

Waardeer onze zorg via zorgkaartnederland.nl. Zo help je anderen bij het kiezen van de best passende zorgaanbieder.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?