022 READE INSPIRE Melanie

Inspire

De wens en wil om te kunnen staan en lopen blijft bij mensen met een dwarslaesie vaak levend. Ook wanneer de dwarslaesie langer bestaat. Reade ontwikkelde als eerste revalidatiecentrum van Nederland een post-klinisch intensief revalidatieprogramma: INSPIRE.

De ruimte om volledig aan het fysieke herstel te werken ontstaat vaak pas na verloop van tijd. Meestal pas als de klinische revalidatiefase al achter de rug is. Binnen Nederland bestaat er nu geen post-klinisch programma voor mensen met een dwarslaesie. Terwijl we regelmatig bij mensen met een incomplete dwarslaesie de eerste twee jaar na het ontstaan van de dwarslaesie veelbelovende herstelmogelijkheden zien.

INSPIRE

Een intensief persoonlijk revalidatie programma waarbij je 8 weken lang bij Reade verblijft. Per dag train je een paar uur intensief. De focus ligt volledig op intensieve en functionele training ter bevordering van neurologisch herstel en waar mogelijk te komen tot staan en lopen. Met dit behandelprogramma zijn we uniek binnen Nederland. De vooruitgang in medische en technologische ontwikkelingen, zoals elektrostimulatie, TeslaSuit, C-mill en Interactive Walkway spelen binnen dit programma een belangrijke rol.

Revalidanten met een incomplete dwarslaesie die willen deelnemen moeten:

  • Een goede motoriek hebben van de armen en gedeeltelijke beenmotoriek.
  • Niet langer dan twee jaar geleden een dwarslaesie hebben gekregen of in het afgelopen half jaar aantoonbare vooruitgang van de beenmotoriek laten zien en doelen hebben op gebied van staan of lopen.
  • Minimaal 3 uur per dag kunnen trainen en bereid zijn tot acht weken klinisch te revalidatie. (De weekenden verblijft u thuis.)
  • Grotendeels ADL-zelfstandig* zijn minimale hulp nodig hebben van verpleging. Ondersteuning door eigen zorgverleners is mogelijk.


Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zijn handelingen die mensen dagelijks in het gewone leven verrichten. Deze terugkerende basisverrichtingen moet je zelfstandig kunnen doen.

Behandeling starten?

Regel je verwijzing of bekijk de actuele wachttijden

Locatie Inspire

Reade overtoom revalidatie reumazorg

Overtoom

Amsterdam

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?