De jongerenpoli
Hoe verloopt jouw behandeling bij de jongerenpoli?
-
Intake (eerste gesprek)
De intake is bij de revalidatiearts.
-
Observatie
Na de intake bij de revalidatiearts volgt meestal een aanmelding voor een multidisciplinair onderzoekstraject. Dit betekent afspraken bij de fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog. Voor je ouders/verzorgers is er altijd een intake bij maatschappelijk werk. Jij kunt zelf ook bij maatschappelijk werk en/of logopedie in behandeling als dat nodig is. De onderzoeksfase duurt ongeveer 6 weken, waarin je wekelijks naar Reade komt voor behandeling.
-
Planbespreking
Na de observatiefase worden jij en je ouders uitgenodigd om het behandelvoorstel te bespreken. Hierbij zijn alle betrokken teamleden en de revalidatiearts aanwezig. Als je akkoord gaat met het voorstel, begint de behandeling. Tijdens de behandelperiode bespreken we regelmatig hoe het gaat met je plan en doelen. Deze kunnen dan aangepast of bijgesteld worden.
-
Duur van de behandeling
De duur van het behandeltraject hangt af van jouw hulpvragen en wat het team kan bieden.
-
Opnieuw planbespreking
Na één behandelronde (de lengte hangt af van jouw hulpvragen) praten jij en het team over hoe de revalidatie de afgelopen weken is gegaan en of er nog nieuwe doelen zijn. We kijken dan samen of we een nieuwe behandelronde starten of het traject afsluiten. Dit gebeurt altijd in overleg met jou en het team.
Persoonlijk Groeiplan: ‘Groei-Wijzer’
De Groei-Wijzer is een vragenlijst die jij en je ouders/verzorgers invullen. Deze vragenlijst helpt om te praten over hoe jij kunt groeien en zelfstandiger kunt worden. Het helpt jou, je ouders, leerkrachten en behandelaars bij het werken aan jouw ontwikkeling en controle in verschillende leeftijden.