2023_HERO_Reade-revalidant-voor-raam-2

Cognitieve revalidatie

Bij Reade hebben we een aparte unit voor cognitieve revalidatie. Cognitieve revalidatie is gericht is op het herstellen of verbeteren van het denkvermogen bij mensen die problemen hebben als gevolg van een ongeluk, ziekte of aandoening, zoals niet-aangeboren hersenletsel (NAH), beroertes, traumatisch hersenletsel of andere problemen met de hersenen.

Deze aparte unit onderscheidt zich in vergelijking met de gewone cognitieve revalidatie afdeling door

 1. Extra structuur.
 2. Een nog rustigere omgeving.
 3. En indien nodig, bijvoorbeeld bij initiatiefverlies, structurele begeleiding.

Je komt op de Cognitie Unit als:

 • Je een hersenletsel hebt gehad en het heeft invloed op je denken, emoties of gedrag, en dit kan verbeteren door therapie.
 • Je minstens twee van de volgende dingen hebt:
  1. Je hebt een verhoogde behoefte aan een veilige omgeving.
  2. Je hebt extra structuur nodig in je dagelijkse leven, zoals een vaste routine, om je te helpen met dingen zoals onthouden en plannen.
  3. Je hebt vaak hulp nodig met hulpmiddelen, zoals een agenda of dagboek, om je geheugen en planning te ondersteunen.
 • Je baat hebt bij een rustige omgeving zonder te veel prikkels.

De Cognitie Unit is vooral voor mensen die op meerdere gebieden tegelijk hulp nodig hebben. We hebben veel ervaring in cognitieve revalidatie en geloven dat het betrekken van familie en vrienden belangrijk is voor een goede behandeling.

Nieuws over behandelaanbod

Bewegen op muziek CP

Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek Moving, Music & CP

 1. 8 mrt. 2023

Onderzoek naar het effect van bewegen en muziek bij cerebrale parese door drs. Jule Zuiderbaan en prof. dr. Erik Schreider.

Marijn Mulder op Neurorehabilitation and Neuro Repair congres (NNR)

Reade op het Neurorehabilitation and Neuro Repair congres (NNR)

 1. 1 jun. 2023

Het internationale Neurorehabilitation and Neuro Repair congres (NNR) in Maastricht is in volle gang. Het congres is bedoeld om het gat te dichten tussen neuro-wetenschap en revalidatie. Tijdens dit congres komen de meest recente ontwikkelingen in neurorevalidatie onderzoek aan bod. Het programma richt zich op het omgaan met veel voorkomende problemen zoals loopvaardigheid en balans, cognitieve problemen, het begrijpen en voorspellen van herstel, en over manieren om bewijs uit onderzoek op het gebied van CVA, Parkinson en MS te implementeren in zorg.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?