Reade Revalidatie client bewegen sporten - 1

Armed4stroke onderzoek

Samen oefenen met een naaste tijdens de revalidatie na een beroerte.

Na een beroerte krijgen mensen oefentherapie. Deze therapie is bijvoorbeeld gericht op lopen, jezelf aankleden en huishoudelijke taken. Uit onderzoek weten we dat meer therapie gegeven door professionele oefentherapeuten een beter herstel geeft. We willen onderzoeken of het inzetten van partners/familieleden/vrienden (verder in de tekst ‘naaste’ genoemd) een zinvolle manier is om mensen na een beroerte meer oefentherapie te geven. Wij hebben een revalidatieprogramma ontwikkeld waarin mensen met een beroerte samen met een naaste oefeningen uitvoeren. Het programma heet “ARMED4STROKE”. Dit aanvullende programma met oefeningen volgen deelnemers naast hun normale therapieprogramma.

Partners

In dit onderzoek wordt de gangbare oefentherapie na een beroerte vergeleken met oefentherapie, ondersteund door een naaste in aanvulling op de gangbare oefentherapie.

Om het ARMED4STROKE programma goed te kunnen beoordelen worden geschikte deelnemers verdeeld over twee groepen. Dit doen we door middel van loting. De ene groep volgt naast de gangbare oefentherapie het ARMED4STROKE programma. De andere groep krijgt alleen de gangbare oefentherapie (dit is de controlegroep). Op deze manier kunnen we de nieuwe therapie vergelijken met de therapie die op dit moment wordt gegeven.

Deelname is alleen mogelijk als je klinisch of poliklinisch in behandeling bent bij Reade. Inschrijven kan tot eind 2022.

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).


Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?