Foto wheelen marathon intranet

Even voorstellen: Margriet, sportconsulente bij ons Sport- & Leefstijlloket

"Ik wil me via deze weg graag voorstellen! Ik ben Margriet van den Broek, sinds november 2022 werkzaam als sportconsulent bij het Sport- en Leefstijlloket van Reade op locatie Dr. Jan van Breemen."

"Ik begeleid volwassenen tijdens de overgang van de revalidatiebehandeling naar een op maat gemaakt traject met betrekking tot sport en bewegen. Amsterdammers met een beperking die niet bij Reade revalideren kan ik overigens ook begeleiden bij de zoektocht naar een passende sport. Dus wees welkom!"

"Daarnaast ben ik dit jaar verbonden geweest aan de deelname van Reade aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. Wat een ervaring om mee te maken! Ik heb hier ontzettend van genoten en zou volgend jaar graag vanaf het begin betrokken zijn, maar dan ook als deelnemer. Vanwege ziekte heb ik me pas later kunnen aansluiten en niet volledig kunnen inzetten. Gelukkig kon ik wel mee naar Oostenrijk en heb ik kunnen bijdragen aan de voorbereiding. Zo heb ik de gezamenlijke trainingen begeleid, de deelnemers tips kunnen geven over het handbiken, trainingsschema’s gemaakt voor enkele deelnemers en ook adviezen gegeven over voeding, zowel voor, tijdens als na trainingen."

Waarom ben je dit werk gaan doen?

"Ik vind sporten heel belangrijk. Een passende sport vinden is de rode draad in mijn leven. Ik ben namelijk veelvuldig op zoek gegaan. Teveel verschillende sporten om op te noemen hebben de revue gepasseerd, maar ik heb erg genoten en veel geleerd van deze zoektocht"

"Ik heb zelf altijd veel gesport, onder andere wheelen en handbiken. Wheelen valt onder atletiek en is een vorm van rolstoelracen met een speciaal daarvoor ontworpen wedstrijdracestoel (wheeler). In 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met de wheeler tijdens de talentendag van NOC-NSF en ik was gelijk verkocht!"

"Na de talentendag ben ik al snel in het atletiek talententeam gekomen en gaan trainen op Papendal. Dit was ontzettend leuk, echt heerlijk om op deze plek te trainen. Een plek waar zowel Paralympische als Olympische sporters trainen. Daarnaast ben ik heel veel in het buitenland geweest voor trainingsstages en wedstrijden. In de periode van 2014 - 2019 heb ik aan verschillende EK’s, WK’s en zelfs de Paralympische Spelen 2016 in Rio deelgenomen. Naast wedstrijden op de baan, heb ik ook veel marathons gereden (o.a. Berlijn, Londen, Parijs, Rome, Boston, Chicago, New York en Tokyo)."

"In Nederland is het allemaal redelijk lastig om met een wheeler deel te nemen aan een marathon, maar in het buitenland is dit de normaalste zaak van de wereld. Het is een onderdeel van de 'reguliere' marathon, wordt ook uitgezonden op nationale televisie en het prijzengeld is op sommige plekken gelijkgetrokken aan de lopers. Helaas moest ik in 2019 het wheelen op topniveau aan de wilgen hangen vanwege een zenuwaandoening aan mijn arm, maar ik blijf fan."

“Omdat ik tijdens mijn zoektocht naar een passende rolstoelsport heb ontdekt dat er tal van mogelijkheden zijn. En omdat ik het belangrijk vind dat iedereen de mogelijkheid krijgt om een leuke sport te doen waar je gelukkig van wordt, ben ik dit werk gaan doen.”
Margriet Van Den Broek

"Op dit moment ligt mijn focus bij het handbiken. Ook omdat ik volgend jaar zelf wil mee doen aan de HandbikeBattle. Ik train nu samen met oud en potentiële nieuwe HandbikeBattle kandidaten bij ASC Olympia om ons voor te bereiden voor de HandbikeBattle van 2024. Daarnaast wil ik ook deel gaan nemen aan internationale handbike WorldCups."

"Mijn “oude” liefde de wheeler is nog niet helemaal van de baan. Ik ga op 15 oktober de marathon van Kaapstad rijden en ben daarvoor momenteel druk aan het trainen. Want als je een sport eenmaal leuk vindt…"

Wil je meer weten over het Sport- en Leefstijlloket en hoe Margriet en haar collega’s jou kunnen helpen bij het vinden van een sport die jouw hart verovert?

Meer nieuws

Amsterdamse sport en beweegweek banner website

Amsterdamse sport- en beweegweek 2023

  1. 21 aug. 2023

Bewegen geeft je een boost! De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op fysieke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op.

2022-HERO-Reade-sportloket-3

Reade en sporters blijven in beweging

  1. 14 okt. 2021

De behandelingen bij Reade zijn erop gericht om cliënten weer in beweging te krijgen, om na de behandeling zo zelfstandig als mogelijk in hun eigen leefomgeving te kunnen functioneren en zo veel mogelijk uit hun leven te halen. Om zo veel mogelijk mensen te helpen, richt Reade zich op haar kernactiviteiten: medisch specialistische revalidatie en reumatologie. Dat vraagt om heldere keuzes en om brede samenwerking.

Mega power groep

Olympische sporters bij Mega Power Groep

  1. 6 mei 2022

In het kinderteam van Reade draaien we drie keer per jaar de zogeheten Mega Power Groep. Dit is een groep die steeds drie maanden draait en waarbij de kinderen drie keer per week een uur intensief komen trainen. Elke groep heeft een thema waarvoor we hard werken. De afgelopen maanden hebben ze hard getraind om te kijken of ze net zo sterk en snel kunnen worden als een Olympische sporter. En dat zijn ze!!

Toon meer nieuws over even voorstellen: margriet, sportconsulente bij ons sport- & leefstijlloket Toon minder nieuws

Reade Service & Planning

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.
Wij streven ernaar je mail binnen 3 werkdagen te beantwoorden.
Telefonisch (020 - 242 10 00) zijn we bereikbaar op maandag tot en met vrijdag. Van 8 uur 's ochtends tot 12 uur 's middags. (08.00 - 12.00 uur).

Heb je acute pijn en daarom direct contact nodig?
Bel dan tussen 08.00 en 17.00 uur naar 020 - 242 10 00.

Wil je je afspraak verzetten of annuleren?
Kan je echt niet naar de afspraak komen en wil je deze verzetten of annuleren? Wees bewust dat het enkele weken tot maanden duurt voor een afspraak kan worden gemaakt. Als je zonder geldige reden niet op je afspraak verschijnt of je niet op tijd afmeldt, kunnen wij kosten in rekening brengen voor de gemiste behandeling (no show tarief).

Al onze adressen vind je op de contactpagina.

Tips voor de website?